Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

O kursu budizma u praksi

post objavio/la Vrtlog_ prije 7 dana na blogu Između zemlje i neba

Komentari na post

 

Ja sam puno pročitala o Hindu, sviđa mi se, ali slično je sa Budizmom.

Objavio/la SenoritaBandida prije 6 dana 11 sati #

Budizam je nasta iz Hindu tradicije, ali opet postoje bitne razlike između hinduističkih tradicija i budizma. Zanimljiv je istok, što se toga tiče. Idealno je da čovik prouči neku tradiciju pa da uzme iz nje ono što valja, a ono što ti nema logike moš zanemarit. Barem tako ja pristupan, jer, koliko vidin, nema te religije koja mi u kompletu odgovara.

Objavio/la Vrtlog_ prije 6 dana 10 sati #

Nadam se da ce ti kurs pomoci sa tvojim licnim cvorovima koje imas. Pa i nema ja, mislim ima, ali bilo koje ja nismo mi. A to je vec neki dublji vid realizacije. A nirvana se ne dozvljava kao iskustvo sta dozivljavamo na primjer kada osjetimo zadovoljstvo pri otpustanju bola, vec mi smo ta nirvana, ananda. I sto je covjek realizovaniji i odvojeniji, to je njegova ljubav i svijet za bica dublja. Zvuci paradoksalno, ali ne mozes nego voljeti cijelu svoju kreaciju.

Objavio/la crystalmeth prije 6 dana 6 sati #

@crystalmeth, zanimljivo, al gle za nirvanu i sve to, moćemo govorit o tome kad to doživimo. A tada nam se vjerovatno o tome neće ni pričat. :)

Objavio/la Vrtlog_ prije 6 dana 6 sati #

Nirvanu nikad neces dozivjeti, jer je samo koncept and cool ideja rodjena iz fantazije.😁 A budizam,yoga,meditacija to je samo lifestyle nista drugo.

http://truespiritblog.files.wordpress.com/2016/07/img_1052.jpg?w=584

Objavio/la Silence_offf prije 6 dana 5 sati #

Silence, a šta ćeš, svi volimo fantazirat, a neki vole fantazirat da svi osim njih fantaziraju. 😊 Vidi u kojoj se kategoriji pronalaziš. Ili u kojoj se ne pronalaziš, baš zato što jesi u njoj. 😁

Objavio/la Vrtlog_ prije 6 dana 2 sata #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: