Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Moje

post objavio/la Riss prije 9 mjeseci 3 dana na blogu Ljut ko Ris

Komentari na post

 

Zasto mijenjas svoje ime po kojem te svi poznaju ? Od kako pisemo na blogeru znamo te po tvom nadimku i sad najednom moramo da to mijenjamo ? Jel tako i u stvarnom zivotu ok da covjek mijenja svoje ime ? Zar to nije preneozbiljno tako postupati. Godinama si tu, tvoje ime je postalo dio tebe i tvog ukupnog identiteta, svega onoga sto smo sublimirali o tebi. Krajnje je neozbiljno tako mijenjati svoje ime na taj nacin. Jer blog iako nije krucijalno bitan za zivot, moze se zivjeti bez njega, ali je ipak to mjesto nekog (naseg) drustva, vremena i provdenog unazad godinama i vremena koje provodis sada tu sa svojim frendovima. I sad najednom vise ti nisi ti, nego je to neko novi... Naravno, imas pravo da promjenis sta zelis, ali kada si dio neke cjeline, trebas da imas osjecaj da si dio cjeline i da takvom promjenom kao da brises sve sto si gradio godinama u toj zajednici...

Objavio/la ne_kontam_te_ba prije 9 mjeseci 3 dana #

😁
WoW, kakav komentar 😂

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 3 dana #

joj jesi ris

Objavio/la lula_mira prije 9 mjeseci 3 dana #

@Ne kontam te ba, šta si se bolan naljutio, naviknićeš se ti i na ovo moje novo ime. I prije Tvorničara, san bija nepocesljan, pa se raja opet navikla. Nisan valjda radi zajednice dužan bit stalno pod istim nickom? Nije ovo pravi život, ovo je blog, a ja konkretno san osjetija neku promjenu zbog koje san skonta da bi moga prominit ime na blogu. Kao što neko prmijeni nešto u životu. Ipak je ovo blog bolan. Ne brišem ništa šta san gradija, postovi su tu, komentari koje san ostavija po vašim blogovima su tu, samo san prominija nick i to je to.

@vasionko, haha, ne znam, ne kontam te ba me izgleda ne konta. :)

Objavio/la Riss prije 9 mjeseci 3 dana #

Ja se sve potajno uzdam da je čovjek socijalni eksperiment i da nas sve dosljedno, a dobro, zajebava😁 U suprotnom.. ništa ne rekoh.

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 3 dana #

@Lulo, pravi ris, blje drži distancu haha

@vasionka, takav vid egzistencije je i meni poželjan. Jednom kad to sve provalimo i vidimo sebe, puknit ćemo od smijeha.

Objavio/la Riss prije 9 mjeseci 3 dana #

Previsok je stepen dosljednosti eda bi bio trol. Ako, pak, jeste, ništa ni ja ne rekoh :D

Objavio/la rara prije 9 mjeseci 3 dana #

Promjene su dio nas i treba ih prihvatiti, to je cisto evolucija na djelu.
Riss je super, jasno i javno dajes na znanje svima da su se promjene desile i da se jos na njih nisi navikao.
Riss i poslije Tvornicara :D

Objavio/la saStilom prije 9 mjeseci 3 dana #

@rara, moram ti reć da ne kontam šta si želila reć

@saStilom, vjerovatno će jednom i Ris bit prošlost, al sad za sad, neka ga, taman san počeja uživat u njemu. :)

Objavio/la Riss prije 9 mjeseci 3 dana #

To da se, kada čovjek uspješno karikira sam sebe svojim postupcima, i on sam zapita nije li upravo on ta kreirana karikatura, jer taj proces identifikacije zna biti toliko jak da u jednom trenutku postane teško razlučiti sebe od stvorene predstave o sebi ili predstave koju drugi imaju o nama (a ona, uopće, ne mora odražavati ono što jesmo niti ono što je njome imenovano); otprilike isto je i sa imenima - neko se prilagođava vlastitom imenu, neko ime prilagođava sam sebi onako kako on smatra da ga ono najbolje opisuje, no najbitnije je da, bez obzira na imenovano i kreirano, čovjek ostane svjestan onoga što je ispod te spoljne (imenovane ili kreirane) "maske".

Objavio/la rara prije 9 mjeseci 3 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: