Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Paranormalno

post objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 18 dana na blogu Lipljenje fragmenata sebe

Komentari na post

 

http://radio074.blogger.ba/

Objavio/la civcijenet prije 8 mjeseci 18 dana #

Odličan tekst. Odličan.
Slažem se, prošireno percipiranje može biti opasno. Lijek je, kako ja to vidim, u položaju istraživača. Istraživač ne uranja u osjećajno na način da u isto tone sve dublje, analizirajući upravo to osjećajno. Osjećajno je simptom.
Istraživač je zapitan. Zapitan možeš biti ne uranjajući do dna osjećajnog, jer onda samo zapažaš simptom. Prava mjera odmaka je, dakle, ključ.

Možda bi moglo biti ukupno korisno(?): Kada bi mene upitali da biram da li želim osjetiti sebe u potpunosti, do kraja (odnosno početka), ili se želim istražiti, odabrala bih ovo drugo.

Objavio/la vasionka prije 8 mjeseci 18 dana #

Hhmmm nisan siguran da vidin razliku između osjećanja i istraživanja. Ili kako da sebe istražin a da se ne osjećan? Meni t dvoje izgleda da triba ić u paru. Opasno je jer time ulaziš u neke sfere koje su neistražene i u kojima se nije lako snać, otvaraš svoju podsvjest i počiješ osjećat neke energije koje su ti prije bile nepoznate... Sve je to vrlo granično, nije se lako snać u tim dimenzijama u koje se ulazi, jer naša psiha nije na to navikla. Možda se može postavit tako da istraživaš a ne osijećaš, samo što izgleda ja to ne znam razdvojit. Osjećat ciloga sebe je zajebano, šta sve u nama ima, al mislin da je možda neminovno jednon kad si krenija na put znanja.

Objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 18 dana #

Baš ko što si napisao, nije paranomalno već normalno. Vidio sam i ja te elektrone, gledam ih već više od dvajs godina. Možda sam zbog toga sve zbunjeniji ko sam ja. Šta više posmatram sve mi se čini da sebe upoznati ne možemo jer sve šta mogu da vidim kretnja je uma, hemija objekata i vibracija. Biće da je na kraju ipak tačno ono da samo možemo biti.

Objavio/la crystalmeth prije 8 mjeseci 18 dana #

Pitanje je šta smo mi i ko je taj što upoznaje. Ako ćemo se identificirat sa umom onda se ne možemo spoznat jer um ima svoje granice. Ali ipak, postoji intelekt u nama koji je van našeg identiteta. Taj intelekt nam omogućuje uvid u same sebe, pa i u ova stanja da vidiš svoje neurone i slično. Mislin da sebe možemo upoznat, al da je zato potriban dugotrajan rad na sebi a i življenje života onako kako istinski želiimo.

Objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 17 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: