Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Hm

post objavio/la Tvornicar prije 4 mjeseca 27 dana na blogu Hod po rubu

Komentari na post

 

Nekada pomislim,koliko god je lijepo sanjati, koliko god je potrebno snove imati, smatram da nije propast svijeta ni odustati od snova..naročito onih baš nerealnih i onih dječijih...jbg...ja sam sanjar...i sanjam i dan danas, mislim da ću takav biti dok me bude..ali, ako i ne bude tako, ako odustanem od snova, biću svjestan, biću na zemlji, a ne u oblacima..pa, kontam, možda baš takav budem bolji čovjek? Možda baš tada budem bolji i sebi i ljudima koje volim, a ne ovako, sa glavom u svemiru..jbg, opet kažem..ovo ti samo svoje misli dijelim..Ovo ti pišem, a opet znam da ja od svojih nikad odustati neću...Ne daj se tvorničaru, strast i snovi su, vjerovatno, u svim ljudima podjednako. Samo ih ne treba gušiti, gasiti, niti ikome drugom to dopustiti. Jeste ovako lahko dijeliti drugom savjete, znam. Ali, znam i da je čovjek živ dok ima strasti, dok ima snove. Pa, kakvi god da su, naši su. Iz našeg srca, iz naše duše.

Objavio/la sollaya prije 4 mjeseca 27 dana #

kreno sam čitat ovaj put, i kad si spomeno razbijanje, reko e dosta više, neću dalje čitat, već ću mu ostavit ovaj komentar pa nek zna

Objavio/la mephistophilis prije 4 mjeseca 27 dana #

Biće to masterpiece kad se proces okonča, ako Bog da. Strpljenja. Radimo na ispraznom pametovanju, ja znam da trebam.

Objavio/la vasionka prije 4 mjeseca 27 dana #

Nijedna promjena se ne desava za 24h , ali potrudi se da dodje do neke promjene:)
Postavi sebi tacke i ciljeve. Ako zelis Berlin kupi kartu i idi na avion a ako ne mozes to onda realne snove u svojem mjestu ali pokreni se za nesto. Znam da nije lakho i ali lahko je meni pricati. A tu treba dosta borbe sam sobom i znam po sebi i imam i ja neke ciljeve a najgore se izboriti sam sy sobom isto mi je. Zelim sredit zivot u svemu al teze ide mada moji problemi nisu veliki a smeta to je nesto iz svakodnevnice .

Objavio/la nikobitan18 prije 4 mjeseca 26 dana #

https://youtu.be/eyqUgT7fBrA

Objavio/la crystalmeth prije 4 mjeseca 26 dana #

solaya, ovo moje odustajanje je više odustajanje od sebe, od toga da ću ja uradit nešto od sebe u životu.

mepshisto, jebiga, i meni je dojadilo pisat o razbijanju, al takva mi je realnost.

vasionka, volija bi da mogu djelit tvoj optimizam, al uz ovako radikalne okolknosti, ne znam... neman šta da kažen.

Nikobitan, stvar je što ja mislin da bi se ova promjena sad i mogla desit priko noći... dugo borim ovu borbu, godinama, možda priko noći može da se okonča. Al pošto ta verzija uključuje moje ispoljavanje agresije koja me obuzima ne mogu izabrat tu opciju, iako osjećan da je ispravna. Ne mogu jer bi razbija po kući, a to mi nije prihvatljivo zbog mojih. Al me ta agressija pere stalno, tako da možda je i ispravna stvar pustit je.

crystalmeth, da je pomirit nekako ove dječake u mojoj glavi hah. Za sad sve šta pokušavan, ne djeluje.

Objavio/la Tvornicar prije 4 mjeseca 26 dana #

Ti nisi s a m o ono što osjećaš i rezonuješ da jesi u ovome trenutku. To je zamka koncepta pravolinijskog vremena. Mislim da si dovoljno zreo da odlično sagledaš tu zamku.
S druge strane, postoje i vrijednosti ovoga koncepta. Mogućnosti za učenje i razvijanje mašte stvaranja u njenom punom potencijalu beskonačne su ako nismo istovremeno svjesni uzroka i posljedice, kako to jeste prisutno u skupnom vremenu. To je stanje uživanja slobode.

Objavio/la vasionka prije 4 mjeseca 26 dana #

Nisan siguran da razumin zadnji dio komentara, kojeg koncepta? Ovo što mi govoriš da nisan samo ono što sad osjećan. Znan ja da nisan, al sve je to suviše teoretski. Znan da se nikako ne snalazin u ovome što sad trenutno jesan, sad, šanse za promjenu ppostoje, valjda baš zato što nisan samo ono što sad osjećan da jesan. Svjestan san toga, al na koja god vrata oću da izađen iz ovog stanja, nailazin na za mene trenutno, prevelike prepreke. Možda ću nakon dovoljno vrimena još sazrit da ih privaziđen, ne znan, to ostaje da vidimo.

Objavio/la Tvornicar prije 4 mjeseca 25 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: