Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Lavovi

post objavio/la Tvornicar prije 5 mjeseci 9 dana na blogu Hod po rubu

Komentari na post

 

Kako ništa nije slučajno, učinilo mi se interesantnim da pročitaš sljedeće:
http://www.simboli.rs/lav-simbolika/
http://free-zg.t-com.hr/little_lion/simbolika_lava.htm

Ovdje je zanimljiva transformacija na kraju tvoga teksta. Tvoj stari lav umire, diviš se toj poetici i za nju si (još uvijek) sjetno vezan, ali je prihvataš, zapravo je glorifikuješ kanališući je u umjetničku sliku. No, novi lav dolazi :-)

P.S. Jung kaže da lav u svome prirodnom, divljem okruženju predstavlja potisnute želje, te da ponekad može indicirati na situaciju u kojoj nas naše nesvjesno ugrožava.

Objavio/la vasionka prije 5 mjeseci 9 dana #

Ev baš san pročita ovu simboliku, piše da sanjanje lava more bit simbol za strah od neuspjeha. Možda je tako i kod mene. Mada ne znan, na mene je samo ostavila utisak ta upečatljiva slika lava, kako sam umire. Nešto mi je baš afektivno vezana ta slika, ne znam zašto. Mada manje sad nego kad san se tek probudija iz sna, mislija san čak odma u po noći palit laptop i pisat post. :)

Objavio/la Tvornicar prije 5 mjeseci 8 dana #

Ja sam imala cudnih snova jako,kao tipa da citam neku knjigu na hebrejskom jeziku nekoj zeni a ona place ispred mene tako weird..nekad sam i razmisljala da ih pocnem zapisivati..

Objavio/la Silence_ prije 5 mjeseci 8 dana #

Jung to zove numinozni snovi, snovi sa jakim nabojem psihičke energije, ne kao obični, usputni snovi. Ima san ih i ja kroz život, za ovaj san je zanimljivo da dok san ga sanja san već razmišlja da napišen post o njemu.

Objavio/la Tvornicar prije 5 mjeseci 8 dana #

Citala sam,jos uvijek snovi su neistrazeno polje..pitanje sta je ikad prvi covjek sanjao koji je zacet i cemu su tad snovi sluzili..danas manje vise mozes dosta toga potraziti u knjigama/internetu o simbolici snova i istrazivanjima do sada..

Objavio/la Silence_ prije 5 mjeseci 8 dana #

Koji sjeb za lava, osim ako mu je bio pun kurac zena i djece i dobro mu dodje kad ga otjeraju da se razrahati od svih i umre u miru, stopi se sa savanom.
Izgleda da ti je san bio uslovljen ovim tvojim borabama koje dozivljavas sve do smrti ega.

Objavio/la crystalmeth prije 5 mjeseci 8 dana #

Silence Ima tih simbolika za nać, mada ja mislin da je svaki san individualan, mada možda postoje arhetipovi koji uvik imaju isto značenje. Al sve je u kontekstu života sanjača.

crystalmeth, ovo je lavu ko neka kozmička pravda, ljenčari cili život, zato umre sam protjeran. :D Možda je san uslovljen tim borbama, i samom mi je prošlo kroz glavu.

Objavio/la Tvornicar prije 5 mjeseci 7 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: