Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Podrška

post objavio/la Tvornicar prije 9 mjeseci 16 dana na blogu Hod po rubu

Komentari na post

 

Allahov Poslanik (Muhammed) mir na njega uči nas sljedeće i to je dio vjere.

Ne srdi se, ne ljuti se.

Kad neko ljut stoji nek sjede ako ne pomaže nek legne a drugi savjet za ljutnju je uzeti abdest (vjersko pranje za molitvu) a ti možeš se istuširati jer ne znaš uzeti abdest ili jednostavno operi šake pa umij se pa ruke do lakata pređi mokrom rukom preko kose i operi noge to su osnove abdesta (farz) a imas i sunnete abdesta pranje usta, nosa, ušiju itd. Bitno ovo osnovno. Poenta se rashladiti vodom i nestaje ljutnja ili kad legnes smiriš se ili uči rijeci u ljutnji u sebi Euzu billahi mine šejtani iradžim - Utječem se Allahu od prokletog šejtana jer ljutnja, srdžba dolazi od šejtana.

Prirodno čovjek ima nagone srdžbe ljutnje bio vjernik ili ne ali je fazom kontrola i potiskivanje ako budes agresiju hranio i ispoljavao ona samo raste, hrani se. Tako da je dobro kontrola agresije jer tako moze nestati a ta tvoja logika ako je ispoljis do maksimum praznine moze godinama trajati moramo bi biti veliki nasilnik i da te to toliko premori nakon nekoliko godina i da ti dosadi to moze trajati a pitanje hoce li se tako izliječiti nego drzi to pod kontrolom. Eto..

Objavio/la ustrajanput prije 9 mjeseci 16 dana #

Agresija se sakuplja Mozda kao frustracija, nezadovoljstvo, svaki dan radi fizici posao sat vremena navij na TAJMER nek otkucava vrijeme uz citanje knjiga (za mozak) radi i za tijelo (šetaj, cisti kucu) bilo sta sat vremena ili dva puta po 30 min navij alarm pa vremenom dodaj dva sat dnevno itd

Objavio/la ustrajanput prije 9 mjeseci 16 dana #

Dobri su ti savjeti ustrajan put. Neki jesu neki nisu za mene za primjenu. Ovo sa pranjem je dobro, al ja bi neko dugoročno rješenje, a ono more doć samo kroz neki rad na sebi. Danas san npr vidija da mi agresija proizlazi iz osjećaja bespomoćnosti. Točnije, ne iz samog osjećaja nego u momentu kad se uhvatim za taj osjećaj i oću radit nešto s njim. Tada se pojavi agresija. To je sve fino znat, al opet kako u praksi ponovo pustit da osjećaš tu bespomoćnost a da ne ispoljavaš agresiju? Ne znan. Danas san bija na mistu di pokušavan uspostavit kontrolu. Sad moran naučit kako pustit tu kontrolu bez potrebe za agresijom. Vjerovatno kad baš pustin sve, ona će nestat.

Objavio/la Tvornicar prije 9 mjeseci 16 dana #

Dobro osmatras unutarnje i vanjsko. Nadoce valjda taj balans kas znat kad je najbolje i koliko izgubit kontrolu i pustit agresiji da izadje, da se otpusti, a da te ne zapali i obuzme jos vise. Izgeda da imas taj neki svoj put kojim ides i sa svim ovim se suocit. Nekada bas sami moramo kroz neke stvari proc.

Objavio/la crystalmeth prije 9 mjeseci 16 dana #

Jest crystalmeth, iman baš neki svoj put koji moran proć. Mogu ga proć samo sam, nadan se da ću uspit, triba mi sva podrška od zemlje, svemira, Boga, čega god već. Od sila koje upravljaju ovim svitom. Tu tražin neku sigurnost, pokušavan imat povjerenja u te sile, a to znači u sam život, da će sve bit ok i da je sve tako kako triba bit.

Objavio/la Tvornicar prije 9 mjeseci 16 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: