Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Ja

post objavio/la Tvornicar prije 1 godinu 1 mjesec na blogu Hod po rubu

Komentari na post

 

Opet se ne slažem.

Apsolutno ne mislim da će loše stvari rezultirati dobrim ili da će se dobra stvar desiti nakon loše, ili da će sve na "kraju biti dobro" - ako nije dobro nije kraj haha :D

Mislim da se stvari dešavaju neovisno jedna od druge (to se odnosi na stvari koje stvarno nemaju veze jedna s' drugom i dešavaju se u različitim vremenskim razdobljima). To jeste da ti se dobra stvar ne dešava ove godine samo zato što ti se loša stvar desila prije pet godina.

Loša stvar može biti dobra samo ako te ojača, ako naučiš nešto o sebi i drugima, ili ako se zbog nje zainatiš pa uspiješ na nekom drugom polju.

Objavio/la Lolita_ prije 1 godinu 1 mjesec #

presipanje iz jedne 'knjige samopomoci' u drugu...

Objavio/la blato prije 1 godinu 1 mjesec #

Dobro si to rekla Lolita. Kraja nema... Ali eto, mene prosto zanima da li je neminovno da čovik iz problema nekad izađe. Loša stvar kod mene je što san lin i iđen linijon manjeg otpora i pošto izbiljno uvažavan ideju reinkarnacije, il nekakvog after lifea. Onda kontan da ako si i proživija ovaj život usrano, imaš još toga nakon, to jeste život sam nikad ne prestaje i kraja nema, i nekad u toku stvari se moraju razrješit, jer ništa ne traje vječno pa ni trenutni problemi i patnja. Eto, da to tako kažen. Al opet u dubljem djelu sebe ne virujen ni u ovo ni sam sebi, nego se nadan da će se stvari rješit same od sebe. To je vjerovatno najgluplja zabluda. Ali eto, utješno je ako fakat uz svoj trud i zalaganje moreš iz problema izvuć nešto dobro, ili barem izvuć se iz loše faze u malo bolju. Samo još da mi to postane glavna motivacija, umisto prepuštanja i čekanja 'da prođe'. :)

Objavio/la Tvornicar prije 1 godinu 1 mjesec #

Pa ako čekaš da sam izađeš iz problema onda iz njega nećeš nikad izaći. Okej, izaći ćeš iz tog trenutnog problema koji se dešava, ali je onda tvoj problem mnogo dublji od svega toga :D

Nemoj da te zavarava to što ja trubim ovako, i ja sam tip osobe koji za mnoge probleme samo sačeka da prođu sami od sebe, mada i to nekad može biti dobro, jer se na neke vjetrenjače ne treba zalijetati.

Objavio/la Lolita_ prije 1 godinu 1 mjesec #

Ma jasno, ako si rječit znaš fino pričat o problemu. Ja bi vjerovatno moga dat neke super savjete ljudima kako da se nose sa svojin problemima, al kad san sam ja u pitanju heh... Al dobro, iman i ozbiljne probleme, mada ni to ne bi tribala bit izlika ni opravdanje.

Objavio/la Tvornicar prije 1 godinu 1 mjesec #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: