Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Oporavak i obnova

post objavio/la zlatkol prije 6 godina 2 mjeseca na blogu OTVORENO

Komentari na post

 

Raja, jedno pitanje? Ko li nas zajeb... s ovim blogom Oporavak/obnova?

Objavio/la zavzav prije 6 godina 2 mjeseca #

Čestitam na predizbornoj poruci i potpuno podržavam sve rečeno. Nije mi jasno, je l" to pravna država počinje od danas (nedjelja 06.07.14.) kada je drug Lagumdžija otvorio blog. A još 1991. je drug Čenga (Muhamed) kao "minister", najavio početak pravne države "od ponedjeljka)". Jer, drugarski gospodine Lagumdžija, poplave jesu posljedica obilnih kiša i tu, kao vlast niste krivi. Ali, za vodne doprinose se u F BiH izdvaja 11 doprinosa, jedan opći i 10 posebnih. Te pare su se trebale trošiti na regulaciju vodotoka i štete od poplava bi bile znatno manje. Vaš efendi Bostan, premijer F BiH je potrošio te novce za "veći vodostaj" plata i "pekšeša" za funkcionere. Kako to korespondira sa pravnom državom. Vaša poruka, tu nezakonitost ili kriminal, prešućuje, ili "pravni entitet" počinje tek od nedjelje i to u državi "za (gladnog)čovjeka", kako ste obećali uoči zadnjih izbora.

Objavio/la Gost_6884 prije 6 godina 2 mjeseca #

Čuvajmo Zlaju kao zjenicu oka svog.

Objavio/la zavzav prije 6 godina 2 mjeseca #

Gospodine Lagumdzija,
Vidim da baratate nekakvim ciframe, pa de mi recite dali bi se koja cifra iz ovog teksta mogla ubaciti u vas blog:

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je da nikada nije živio od politike te da zarađuje kao profesor. Rekao je kako ima preko 800 hiljada maraka kredita, a imovina je raspoređena na njegovo ime, na ime supruge i na ime punca. Porodica Lagumdžija ima stan vrijedan 280 hiljada maraka u ulici Ćermaluša. Stan u Alipašinoj ulici vrijedan je 180 hiljada maraka, a naslijeđeni stan u Dubrovniku vrijedi 290 hiljada maraka. Porodica ima i voćnjak na imanju na Poljinama koji vrijedi 330 hiljada maraka, a u Skenderpašinoj ulici u Sarajevu stekli su nekretnine vrijedne oko 700 hiljada maraka.

Kreditni kalkulator procjenjuje da Zlatko Lagumdžija sa svojom porodicom, ukoliko je podigao kredit od 800.000 maraka na deset godina, mora mjesečno vraćati gotovo 9.000 maraka. Plata ministra vanjskih poslova je 5.000 maraka. Profesorska ne prelazi 2.500 KM. Uz sve to uspio je uštediti 185 hiljada eura za školovanje djece i 90.000 eura u vrijednosnim papirima, prenosi Federalna televizija.

Objavio/la Gost_8484 prije 6 godina 2 mjeseca #

Neštovani ministre ili njegova lažna PR projekcijo

iskreno se nadam da nećemo ništa dobiti na donatorskoj konferenciji i da će vam gladni i ojađeni ljudi doći glave. Ne samo politički. Nadam se da će do jeseni jednoj još široj masi doći iz guzice u glavu i da će se nekoliko ugroženih familija, koje nemaju djeci ni za dva obroka dnevno, smjestiti u glavom bez obzira napuštenu kučicu na Poljinama i po stanovima kupljenim od profesorske plate.

Inače bih u normalnim vremenima naravno poželio da nam taj famozni svijet da paaara i da napravimo dolinu Bosne kao Las Vegas, da šljašti i puca od prosperiteta. Ali...
Ali pošto bi taj novac, umjesto u ruke sposobinih, vijednih, iskrenih i radnih, stigao pravo u ruke nesposobnih, politički podobnih i futavih kriminalaca volio bih da ne dođe nikako i da se narod okrene sebi, a počne od vas - lažnih socijaldemokrata i nekrofila ove divne zemlje.


Ružan pozdrav

Objavio/la roque prije 6 godina 2 mjeseca #

Ovo mi lici na ono studentski: "Od sutra majke mi ucim". Zlaja mi je profesor bio na vise predmeta, pametan je, cijenim ga, al zna bacit ove supljake, i zbog toga ga cijenim. Nemojte mi na Zlaju.

Objavio/la Gost_185 prije 6 godina 2 mjeseca #

@roque

Potpisujem i pridruzujem se lijepim zeljama

Objavio/la Gost_9544 prije 6 godina 2 mjeseca #

pusenje uzrokokuje politicku impotenciju
pusenje, pusenje od Oktobra!

Objavio/la Gost???? prije 6 godina 2 mjeseca #

opet>
pusenje uzrokuje politicku impotenciju
pusenje, pusenje od Oktobra!

Objavio/la Gost???? prije 6 godina 2 mjeseca #

dragi zlatko,aj ti ziv bio bavi se nekim drugim poslom...zaradio si ti dovoljno i unucima i hajd nas ziv bio popusti vise ,duze cemo zivjeti!

Objavio/la Gost_4956 prije 6 godina 2 mjeseca #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.