Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Ravlić Calling

post objavio/la dotepenec prije 15 godina 5 mjeseci na blogu Banjaluka - memento

Komentari na post

 

To je bio čovjek-živa enciklopedija Banjaluke,odan Bosanac bez ikakvih predrasuda ,krajnje istinoljubiv ,pravedan strog prema sebi i drugima kada se radi o istini.
Iza njega je ,nažalost ostalo još drgaocijenih, ali neprodanih knjiga iz historije Banjaluke i o Ferhadiji ,žrtvi fašizma.
Neka mu je laka banjalučka zemlja.

Objavio/la Dragutin Sokal / D.S./ prije 15 godina 5 mjeseci #

Jedan od mojih učitelja. Erudita, sugestivan, iskren... Jednom sam ga zapitao zašto ne radi za "Glas". Dao mi je vrlo znakovit odgovor: "Sine, zar misliš da ja njima trebam?" Nasmijao sam se u sebi i odustao od suradnje sa "Glasom"

Objavio/la Zlatko Lukić prije 14 godina 11 mjeseci #

Naš veliki Banjalučanin je ipak pokopan u Banjaljuci na groblju sv Marko .Bez obzira na njegovu raniju izjavu da bi se pokopao u Rijeci , ipak je pokopan tamo gdje mu je zaista mjesto.Valjda će jednom neko makar spomen ploču staviti na neku kulturnu zgradu u znak sjećanja na njega. To je on zaslužio ,bar od građanske Banjaluke.

Objavio/la Gost_7546 prognani Banjalučanin prije 13 godina 9 mjeseci #

neka mu je laka crna zemlja i neka ga sram bude sto je pokolj 2500 ljudi u drakulicu po kucama,zatrte su kompletne porodice i zaklano preko 500 djece,nazvao ubistvom rudara u Drakulicu...samo zato sto su srbi a on je kao publicista i navodno evropski Banjalucanin trebao o tome mnogo vise da pise.I pitam se samo gdje su nestali ti Banjalucani sa Grmeca i Kozare sto su zivjeli u Rijeci,protjerani...da bi se doselili ti takozvani gradjani Banjalucani,kako ga nije sramota.I jos nesto,u Banja Luci nije svaki dan utorak,pijacni dan i nije samo ruralna kao sto je pisac htio da kaze...

Objavio/la gradjanin BL koji je ostao u jos uvijek evropskoj prije 9 godina #

POZNAJE LI NEKO PORODICI BOZINOVIC, KOJA JE DEVEDESETIH GODINA IZ BANJA LUKE DOSLA U RIJEKU. BILE SU DVIJE SESTRE MATILDA I RENATA. 92, 93. GODINE ZIVJELI SU U RIJECI... RADI SE O JEDNOJ VRLO ČESTITOJ KATOLICKOJ PORODICI, OBITELJI KAKO HOĆETE. AKO NEKO IMA NEKI KONTAKT DA JAVI NA MAIL SINANOVIC4@GMAIL.COM ILI NA 00387 61 077 295. POZDRAV BANJALUČANIMA MA GDJE BILI!

Objavio/la Gost_2480 prije 8 godina 3 mjeseca #

POZNAJE LI NEKO PORODICU BOZINOVIC, KOJA JE DEVEDESETIH GODINA IZ BANJA LUKE DOSLA U RIJEKU. BILE SU DVIJE SESTRE MATILDA I RENATA. 1992, 1993. GODINE ZIVJELI SU U RIJECI... RADI SE O JEDNOJ VRLO ČESTITOJ KATOLICKOJ PORODICI, OBITELJI KAKO HOĆETE. AKO NEKO IMA NEKI KONTAKT DA JAVI NA MAIL SINANOVIC4@GMAIL.COM ILI NA 00387 61 275 689 I 00387 61 077 295. MOGUCE DA SU ZIVJELI NA šKURINJU, DRENOVI ILI DA SU PRESELILI U GORSKI KOTAR ILI NEKO DRUGO MJESTO. ZELIO BIH SE ZAHVALITI ZA SVE PODRSKU I POMOC KOJU SU PRUZALI TIH GODINA... POZDRAV BANJALUČANIMA MA GDJE BILI!

Objavio/la Gost_411 prije 7 godina 3 mjeseca #

Eto ga na, moj građanine BL, živi dokazu (pušioničaru) velikosrpske propagande.Ukoliko uhvatiš vremena odi do sela Drakulići, uvidi koliko je prostora zauzimalo, gdje se tu, bolan, moglo smjestiti 2500 stanovnika?? Naravno da se ne može opravdati niti jedno ubojstvo, ali poštovani erudit Ravlić sigurno o takovim crnim zbivanjima ne bi proizvoljno pisao, dapače, siguran sam da je itekako dobro proučio povijesnu materiju, bilo iz hrvatskih, bilo srpskih izvora.Multipliciranje žrtava (srpskih) je i te kako poznato kroz povijest,koristi se za dnevnopolitičke svrhe, ili kako to reče pokojni doajen velikosrpske misli Dobrica Ćosić "laž je dio srpskog nacionalnog folklora kroz istoriju".I za kraj, prokleta bila smeća ustaška koja zločin u Drakuliću počiniše, kao i cijeli ustaški pokret, nešto najcrnje u cijeloj hrvatskoj povijesti.

Objavio/la Gost_8964 prije 5 godina 7 mjeseci #

Gospodo Hrvati, sljedbenici Dr. Gutica, Fra Majstorovica, i vrlog Ace Ravlica,
da Bog da pa da nikad ne pricate o "vasem" Drakulicu.
Ma kako na to gledali, ne ponovilo se.
Ovo vam zeli banjalucki cetnik.

Objavio/la Gost_6646 prije 3 godine 6 mjeseci #

Banjalučki četniče, planet Zemlja je ravna ploča, zar ne?

Objavio/la Gost_6139 prije 3 godine 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: