Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

***

post objavio/la teoreticar prije 1 godinu 1 mjesec na blogu SAMORAZGOVORI

Komentari na post

 

S jedne strane mi se sviđa, s druge ne sviđa, kad čovjek u sebi suspregne buntovnika. Tanke su to linije i nekad okidač dođe izvan nas samih. Ako nećeš ilom, hoćeš silom. :-)

Objavio/la Lovica prije 1 godinu 1 mjesec #

*milom

Objavio/la Lovica prije 1 godinu 1 mjesec #

Teška tema. Najradije bih da (tamo gore u svom selu) pravim džem od šipuraka. Jes' da je lakše kad smrznu; u međuvremenu bih pravio sok od šumskih malina. I mnogošta bi se dalo izorganizirati...

Objavio/la teoreticar prije 1 godinu 1 mjesec #

ne bih da ti pristajem na muku, ali me nesto vuče da te isprovociram, jer miriše mi na odustajanje...Lično ne bih dozvolila nikad ni jednom čovjeku da odustane od sebe u svim varijantama, pa makar...

Objavio/la Lovica prije 1 godinu 1 mjesec #

Nisam siguran da znam na što lično misliš, ali, donekle pretpostavljam. Čovjek ne treba odustajati od sebe ako je na pravom putu, tako da što se tiče tog nekog općeg aspekta (pravog puta) nema promjene. Drugi aspekt, da ga nazovem disidentski je upitna stvar. Možda sam ja u suštini mirna osoba, povučena, introvertna, i disident postanem samo kad me uvjeti natjeraju na to. Recimo, jako sam osjetljiv kad neko uzurpira moje pravo, i u situacijama kad bi neko "podvio rep" ja to ne učinim (to bi bio neki izvor moga disidenstva). U tom smislu vjerovatno "ne odustajem od sebe", ali takođe ne molim Boga da me neko provocira. Hoću reći, uživam u nekom da tako kažem vlastitim sredstvima izgrađenom miru, - i komforu koji mi je Allah dosudio. Hoću reći, niko me trenutno (mene lično) ne dira i ja maksimalno uživam u tome. Što se tiče ostalog (svijeta) najbolje bih to opisao s onim Đokinim stihom-lozinkom "stvari teku, ja se držim iznad njih". E, sad svi ćemo doći pred Allaha, i svako će odgovarati za svoja djela i ne-djela. Ja nekako nemam kompleksa glede mojih trenutnih ne-djela.

Objavio/la teoreticar prije 1 godinu 1 mjesec #

Ovdje bih se potpuno udaljila od ličnog, toga ustvari ima i najmanje kad nekome pišem komentar, a više ima nekog, nazovimo ga, gledanja, na opću sliku koju neko i nesvjesno naslika sam o sebi, a gdje vidim određeni potencijal kojeg slikar i ne mora biti svjestan, je li?!

Ti si sasvim dobro naslikao svoju zonu komfora, i ona mi nije interesantna. Interesantan mi je onaj glas iz podsvijesti koji bi rušio kriterije koje si sam sebi postavio. Da bi on uopće i progovorio, morao bi izaći iz zone komfora.

Iranci bi to rekli jednostavnije: Napravio si kuću, stekao sina, napisao knjigu. Zaokružen i završen.

Međutim, jedan ti nije zadovoljan i on bi vjerovatno i trebao reći šta ima pa makar kroz lik nekog izmišljenog junaka čija će poruka dotaći stvarne aktere na ovoj našoj ljepuškastoj, ali klimavoj, pozornici.

Objavio/la Lovica prije 1 godinu 1 mjesec #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: