Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

TARIK RAMADAN

post objavio/la teoreticar prije 1 godinu 10 mjeseci na blogu SAMORAZGOVORI

Komentari na post

 

Pa nije li izlišno i davati podršku i uopšte komentarisati sve što nam se nameće... kada neko postigne toliki utjecaj, nije nimalo čudno da dolazi do ovakvih pokušaja. Posebice u Francuskoj Ali meni lično je ovo sve, iskreno, smiješno. A da je i meni žao Tarika, jeste, ne kažem da je to sve lahko proći, nije nimalo. A bio je jednom u Sarajevu. Možda i dva puta, nisam sigurna. Prije svega veliki gospodin i džentlmen, ne uzimajući uopšte u obzir njegov iman i naobrazbu.

Objavio/la Zena_vojnik prije 1 godinu 10 mjeseci #

Tarik Ramadan je veliki mislilac, prvoborac za islam ali i za čovječnost na Zapadu. On je islamski teolog i islamski filozof. Imala sam priliku čitati njegova djela i članke, ali i slušati njegova snimljena predavanja. Zaista sam oduševljena njegovim radom i djelovanjem. U posljednjem njegovom predavanju koje sam čula, kroz podtekst je provukao veoma značajnu tezu, ja je smatram značajnom, tezom koja puno toga objašnjava. Riječ je o tome da je rekao da su dobronamjernici na sekularnom Zapadu “zahvalni muslimanima što Boga vraćaju na Zapad”, te da je ta činjenica, između ostalih, istovremeno i jedan od razloga za diskriminaciju i kampanju protiv muslimana.

Vidim u ovome tekstu jednu vrstu podozrenja, što mi se ne sviđa kao osobi koja je, koliko-toliko, upoznata s Ramadanovim djelovanjem i radom, ali to tebi prepuštam. Ako sam loše pročitala i shvatila ton, unaprijed se izvinjavam.

Objavio/la vasionka prije 1 godinu 10 mjeseci #

zena_vojnik: Hvala za komentar.
vasionka: Tema je "neke stvari koje nikada nećemo saznati", ili "svjetske konspiracije", "nešto u što možemo vjerovati ili ne" (dokaza nema)...
Ja to ne bih nazvao podozrenje, to je možda samo hladno izražavanje...

Objavio/la teoreticar prije 1 godinu 10 mjeseci #

Da, razumijem.

Objavio/la vasionka prije 1 godinu 10 mjeseci #

ja bih braci Janezima ovako rekao:

https://youtu.be/CaJM8lmzr2s

:)

Objavio/la Sfumato prije 1 godinu 9 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.