Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Referendum u RS: NEMOĆ BOŠNJAKA, ILI KAKO (O)DBRANITI BOSNU?

post objavio/la burekblog prije 2 godine 3 mjeseca na blogu burek

Komentari na post

 

Sama činjenica da mi vapimo međunarodnoj zajednici da nas 'sredi' u kakvu takvu funkcionalnu državu je porazna, jer pokazuje koliko smo sami nesposobni. Za referendum u RS-u, situacija je takva kakva je, RS je faktički nezavisan entitet i to je tako, ne mislin da tu Bošnjaci niti mogu išta, a niti imaju pravo išta. Njiovo je pravo da odluče kad će slavit da RS-a, prosto tako. A za ostale vrtutme u državi nam... Sumnjan da ima šansi ikakav novi rat, bar dok ne prođe dovoljno generacija da pomru ovi što znaju kakav je rat zapravo.

Objavio/la Tvornicar prije 2 godine 2 mjeseca #

*Njiovo je pravo da odluče kad će slavit dan RS, tu mislin na njih u RS-u. Pročitah komentar pa vidin da to more izgledat nejasno.

Objavio/la Tvornicar prije 2 godine 2 mjeseca #

@Tvornicar, jeste njihovo pravo odluciti o praznicima, ali odluka o referendumu je suspenzija Ustava BiH kako god on bio jedan Mirovni sporazum iz Daytona, ali je najvisi akt jedne zemlje i njegove odluke se moraju postovati. Otprilike na istom mjestu pocinje i nemoc Bosnjaka da pokazu sta hoce uz neki nacionalni minimum ispod kojeg se nece ici. No, toga, osim minder politike SDA i nema i zato nam je kako nam je.

Objavio/la burekblog prije 2 godine 2 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: