Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

osluškujem Istanbul zatvorenih očiju - begüm Kadife

post objavio/la elTango_Tango prije 2 godine 5 mjeseci na blogu fragmenti vremena u fragmentima za tango

Komentari na post

 

Sve sto je vasionka napisala u komentaru, Umjetnik-xx potpisuje. Tvoj blog je favorit medju favoritima, sve mi pashe, sve. Odmor za dusu, perfekt.

Objavio/la Umjetnik-xx prije 2 godine 5 mjeseci #

Fol je o željenoj temi i nečem što se želi napisati, pisati tj iskazati na drugčiji način. Internetski zapisi npr o Istanbulu prepuni su nabrajanja na sličan način. E, u tom se ti razlikuješ, jer je kod tebe zaista ssve na tvoj način tj tvoj stil. 👍

Objavio/la dingdong prije 2 godine 5 mjeseci #

Ovo je kao kaleidoskop u kom nema kičenja kako si napisala jer nisi nabrajala šta si vidjela t.j. posjetila na tom putovanju. Vrlo uspješno naviganje to jest plovidba, to jest ovaj post.
Iskustvo putovanja nas nagradjuje. To je kao kaleidoskop od dva ogledala sa višestrukom refleksijom slike, novih slika i iskustava na svakoj okuci. A to ne znaju svi koji se odluče da putuju.Uvijek je bolje kupovati iskustva nego "krpice", ili primjera radi kupiti u Istanbulu knjigu Orhana Pamuka "Istanbul-grad sjećanja" ili Mangovu: Ataturk -biografija tvorca moderne Turske. :*

Objavio/la sadall prije 2 godine 5 mjeseci #

Hvala vam što se bilježite u mojim komentarima, hvala za vaša razmišljanja, hvala za lijepe riječi :)
Da sebe pojasnim:
ja svjesno zaobilazim i odbijam pisati i očitovati se/iznositi osobno mišljenje o političkim situacijiama i globalnim preokupacijama na tu temu, o religiji i pripadanju ili ne pripadanju, o kritiziranju ili odobravanju bilo čega, o .., ...
Mislim da je najpametnije ne ulaziti taj svijet i te teme na web stranici gdje sam anonimna. Naravno da imam mišljenje, o tim temama se informišem, razgovaram, sa tim temama živim, ali pod punim imenom i prezimenom u stvarnom životu i nemam potrebu da se krijem iza maske/pseudonima ispisujući se ovdje. Ja, elTango_Tango u mojim fragmentima o tome neću da pišem na mom blogu, niti imam potrebu.
Lipo je reka' Meštar u "Naše malo misto" - "Velo misto":
- pst! , ... prebacimo igru! Neću politiku u svoju butigu, reka' sam ti, neću nikakve političke razgovore ni dokule.)..
Iskreno rečeno, ne zanimaju me ni bizarne i svakodnevne teme, ni raznorazna pisanija i piskaranja. Imam sasvim druge inspiracije à propos mog bloga i pisanja, te inspiracije su moj ključ.

subota, 13.januar 2018., 19,37 h.
________________________________

Objavio/la elTango_Tango prije 2 godine 5 mjeseci #

Tako je elTango, dobar ti ovaj komentar gore. Dovoljno je sto nas politicka svakidasnjica ubija svaki dan , pa je ne bih citao ni na blogovima. Daj mi nesto da uzivam i da me dovede u "lijepo" razmisljanje i da nije dosadno.

Objavio/la gost2222 prije 2 godine 5 mjeseci #

Ej, kamo sreće da si tu ovo veče Persijska princezo. Miris Istanbula sa tvojih usana, miris Istanbula -.......👣🎵🎼 divota
Bijelo dugme

Objavio/la nakrajudana prije 2 godine 5 mjeseci #

Svijet je prepun putnika i zaljubljenika u putovanja. Nezaboravni dozivljaji i utisci sa putovanja, uspomene fotografije ostaju u sjecanju.
Putujem,,, dakle jesam.
Pisati o nekom putovanju ne bi ttrebalo biti samo puko nabrajanje onog sto smo vidjeli, nego znati uvezati ono sto smo vidjeli i dozivjeli. Istanbul je zaista medju top 10 gradova svijeta, aa Napoleon je rekao: "Ukoliko bi svijet bio jedna drzava, Istanbul bi bio njen glavni grad". I bi bio!

Objavio/la fancy8 prije 2 godine 5 mjeseci #

Život je putovanje, mi držimo ključ.
Sretan put!

http://www.greatrail.com/media/30282994/orient-express_tablet.jpg

21.januar 2018.,

Objavio/la elTango_Tango prije 2 godine 5 mjeseci #

Haj Tango. Putovati i zapisati. Iz svog putovanja više saznaš nego iz svih tudjih opisa i uputa. Čovjek ima potrebu da otkriva svijet i sebe u tom svijetu pa su putovanja mnogo više od razgledanja spomenika, to je trajna promjena našeg življenja.
Negdje sam pročitao da iza ugla može biti još nešto, novi put ili tajna vrata., Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo iste vidike tj horizont.

Objavio/la Henry-Miller prije 2 godine 5 mjeseci #

Haj Henry, Make a wish!
Putovati i zapisati, živjeti umjetnost, živjeti život, - iz te tačke može krenuti neko postojanje.

Objavio/la elTango_Tango prije 2 godine 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.