Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Reci mi ko ti je hejter pa ću ti reći ko si ti

post objavio/la srbijica prije 8 mjeseci 28 dana na blogu Srbijica

Komentari na post

 

Hahaha, možda je baba, u skladu sa našim savršenim tradicijama, umjereno jako zlostavljala svoju djecu u fazi odrastanja istih.

Šalu na stranu, Švicarsku izbaci iz gornjeg popisa, tamošnje starije osobe ženskog, ali i muškog pola najredovniji su prijavljivači organima reda svega što izlazi iz okvira postavljenih društvenih pravila. Od toga da, u jutarnjoj žurbi, zamijeniš četvrtak za petak, pa u četvrtak na za to predviđeno mjesto odložiš uredno reciklirano kućno smeće. Ali, znaš, četvrtak je, nije petak, pa je novčana kazna za isto pogolema. Ne raspolažem informacijama iz prvog izvora, ali su švicarske babe i dede sigurno doprinijeli da se u mnogim slučajevima spriječi nasilje nad djecom, međupartnersko nasilje (ovdje bi to rekli nasilje nad ženama), dilanje droge, krađe i sl. U našim korupcionaškim i generalno zapuštenim sistemima nisu problem hejter babe, nego nepostupanje po prijavama istih u slučaju kada su prijave zaista opravdane (okončavajući stvar efikasnim procesuiranjem), a izostaje i adekvatno kažnjavanje hejter baba za lažno prijavljivanje.
Tako onda dolazimo do tvoje generalizacije, ali i plodnog tla za rast fenomena hejter baba. Nije dobro ni jedno ni drugo.

Objavio/la vasionka prije 8 mjeseci 28 dana #

Neću, Vaso, da uklonim Švajcarsku sa spiska, iako znam da je cinkarenje u Švajcarskoj nacionalni sport. Zato što je činjenica da u Švajcarskoj moraš da poštuješ svako pravilo i svaku zakonsku odredbu inače će te komšija ocinkariti pa ćeš snositi posledice jedan od temelja da Švajcarska bude takva kakva je - zemlja reda, rada i discipline. Mentalitet koji ja opisujem, i koji je tako slikovito dočaran na ovoj fotografiji ne samo da nije isti, nego je totalna suprotnost Švajcarskom mentalitetu. Evo ti primer: ima više od godinu dana od kako mi je stogo aber da komšiluk-baba priča unaokolo da sam diler droge ali mi policija još nijednom nije došla sa nalogom za pretres. Sasvim razumljivo, jer raison d'etre komšiluk-baba nije suzbijanje društvene patologije i kriminala na području koje nadziru. Zabole njih za pravnu državu, bezbednost, blagostanje, red i disciplinu, moš slobodno prodavat drogu, ubijat dete od batina i zlostavljati psa njima pod nosom, one samo trebaju teme da šnjima ispune svoje jalove dane prepune dosade i dokolice.

A u pravu si da generalizujem, u celoj zgradi ima nekih četrdesetak stanova, u dosta tih stanova su žene u starijem životnom dobu, a u čoporu komšiluk-baba koji srećem ispred ulaza nikada nisam videla više od tri člana.

No, smrde te tri dovoljno za svih onih ostalih stotinak stanara pa se lako skrene u generalizaciju.

Nisu to ona benigna komšijska ogovaranja gde se žrtvi meri dužina suknje i broje švaleri, ovo su neke veoma toksične, veoma maligne stvari, koje bi, kod onog ko u njih, poveruje, dovele do toga da sklanja decu u stranu kad me sretne u prolazu. Zbog toga sam ozbiljno razmatrala da unajmim nekog advokata da maštovitu babu malo pične po penziji, no em je smrdara odmah prešla u defanzivu ("Ko jel ja? Ja ni ne znam ko si ti..."), em sam sa srbistanskim krivovosuđem na ratnoj nozi. Uskoro predajem predstavku Evropskom sudu za ljudska prava, uz obrazloženje zašto nisam iskoristila sve domaće pravne lekove kao što to taj sud zahteva, pa bih podnošenjem bilo kakve tužbe srpskom sudu u ovom trenutku obezvredila sve te stavke navedene u obrazloženju.

Kako stvari stoje još ću neko vreme biti teški narkoman, diler droge i potencijalni deceubica.

Bem ti lebac.

p.s.
Bacali bismo đubre samo petkom, Vaso, a ako nam se omakne koji četvrtak vadimo se na demenciju :))) Bajdvej, i mene su u studentskom domu u Austriji hteli da prijave da bacam đubre u pogrešno đubre, ali sam nekako iskamčila milost za jadnu primitivku iz Srbije koja nikad pre toga nije čula za postojanje tri vrste đubreta.

Objavio/la srbijica prije 8 mjeseci 27 dana #

Nema ti druge nego da se pomiriš da ćeš tim babama bit diler, decoubojica itd. Jer babe će pričat svoje, kako god okreneš.

Objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 27 dana #

Pa da, ali kad im pomeneš zahtev za odštetu zbog povrede časti i ugleda (ču' ja i ugled ha ha) momentalno začepe.

Milo im je ogovaranje, ali im je ipak milija penzija.

Čak i komšiluk-babe vole pare, svi vole pare, jedino se ti Tvorničar odnosiš sa nipodaštavanjem prema toj svetinji.

Objavio/la srbijica prije 8 mjeseci 26 dana #

Imam ja para Srbijice, trenutno dovoljno za sebe. Više mi ne triba. A jasno da im je milija penzija. Ali si im fakat spominjala da bi ih mogla tužit? Mislin baš lično in rekla? Ako jesi, svaka čast. :D

Objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 26 dana #

Pa da, kršenje Ustavnog prava, tako da bi čak i do Strazbura moglo da ode.

Po članu 23. Ustava RS ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno i svi su dužni da ga poštuju i štite.

To svi uključuje i komšiluk-babe.

Ako tri dangubna bapca stanu ispred ulaza u zgradu, i APSOLUTNO ničim izazvani počnu glasno da pretresaju moj lik i delo i da mi lepe etikete (a rekla sam već da su etikete takve težine da bi prosečnog čoveka navele da sklanja decu od mene) ne vidim nijedan legalan način da ih ućutkam osim tužbom i zahtevom za odštetu zbog povrede časti i ugleda.

No odmah je počela da poriče. Ona bi da kenja po meni al samo dotle dok je to ništa ne košta.

Apropo para, ne znam odakle tebi pare, Tvorničar. Koliko znam nisi zaposlen, a nemaš ni privatni biznis, ukoliko poseduješ neki tajni recept po kom se pare prave same od sebe... imaš moj mejl a možeš i preko PP.

Objavio/la srbijica prije 8 mjeseci 26 dana #

Eeeeee, ti bi da znaš recept, to je tajna, al imam, dobijam mjesečno pare haha. Al neću ti reć kako :D

Nego svaka ti čast što si ti fakat došla i rekla to toj babi haha, da mi joj je bilo vidit facu. :D

Objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 26 dana #

Faca umesto emetika da se koristi (emetici - supstance koje izazivaju povraćanje).

A neš mi reć za pare?

I to mi je neki prijatelj...

Objavio/la srbijica prije 8 mjeseci 25 dana #

Hahaha. Da ti taj podatak more koristit reka bi ti, al ne može ti bit od koristi, jbg.

Objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 25 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: