Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Sharena revolucija

post objavio/la zoka prije 13 godina 1 mjesec na blogu zoka

Komentari na post

 

Da nisu neki sa blogger.ba-sudeci po izboru boja ;)))
Salu na stranu, naklon do zemlje, na hrabrosti.

Objavio/la Dijasporka prije 13 godina 1 mjesec #

odradili su sta su naumili i trebali su se predati policiji. nece ova drzava nikad napredovati ako njeni gradani kritikuju policajce koji samo rade svoj posao. ako policajci ne smiju sami sebe braniti kako ce onda ikoga drugog braniti.

Objavio/la stepskivuk prije 13 godina 1 mjesec #

jebo te, meni ovi policajci pravo smotano izgledaju. zamislite da je neko s puno gorim namjerama napao predsjednistvo.

Objavio/la Kretenikus prije 13 godina 1 mjesec #

i meni smeta sto je doslo do fizickog obracuna. policajac malo grubo nastupio a i mladen je cini mi se spreman na sve..

Objavio/la zlimfur prije 13 godina 1 mjesec #

svaka cast momcima najluđi su neka su to uradili al volim sto su drota razvalili vise neg ista pozz...

Objavio/la :) prije 13 godina 1 mjesec #

sad, ne znam jesi li geldo video do kraja, ali mi se cini da je celo najvise popusio..

Objavio/la zlimfur prije 13 godina 1 mjesec #

"Tutto Completo" očekuje da će 'šareni šamar' animirati novoizabrane zvaničnike

Nevladina organizacija 'Tutto Completo' iz Kaknja, poznata u javnosti kao akter "šarene revolucije" izvedene prije 14 dana ispred zgrade državnog Predsjedništva u Sarajevu, danas je saopćila razloge i ciljeve ove svoje akcije. Ujedno je uputila izvinjenje građanima zbog 'isprovocirane brutalnosti' te ozlijeđenim pripadnicima SIPA-e.
Organizacija se nada da će njen 'šareni šamar’ svakako animirati novoizabrane političke zvaničnike i modificirati ustavne promjene, obrazovne, policijske i neophodne reforme u BiH.

"Izgraditi novi ustav i usaglasiti posebne uvjete za hendikepirane i nemoćne, zdravstvenu i dječiju zaštitu te edukaciju, nove zakone o animiranju i afirmaciji mladih kao iznimno talentiranih snaga koji vam žele pobjeći, doraditi i realizirati provedbu zakona o ravnopravnosti spolova, kao i pokazati veću brigu za invalide i demobilisane borce, gladne, penzionere i romsku populaciju u Bosni i Hercegovini", ciljevi su koje je "Tuto Completo" istaknuo u današnjem saopćenju za javnost.

"Događanja u Mađarskoj će pokazati da je ’naše farbanje i šaketanje’ puno jeftinija i bezbolnija varijanta (R)Evolucije zbog negativnog naboja i sve više nezadovoljnih i gladnih aktera koji životare zbog socijalnog minimuma", stoji dalje u ovom saopćenju.

Od novoizabrane vlasti "Tutto Completo" zahtijeva oživljavanje i korištenje prirodne energije, zatim strožije kontrole i ekološke zakone te preispitivanje stavova o izgradnji hidro i termocentrala na bh. rijekama.

Posebno naglašava potrebu reanimacije nalazišta površinskih rudnih energenata i bogatog eteričnog ’ljekovitog bilja’ koje se malo koristi, a idealan je i neiskorišćen povratnički program kojim ova organizacija, prema njenim tvrdnjama, planira rehabilitirati 'mentalno i ekonomsko stanje u BiH'.

Organizacija očekuje dogovore i zajedničko djelovanje mreža nevladinog sektora te aktivnih organizacija, ženskih i studenskih asocijacija i uključivanje više mladih aktera u rješavanje problema svoje populacije.

"Nadamo se buđenju pozitivnih i istinskih političkih snaga u prepoznavanju povijesnog momenta za dobrobit moderne BiH. Također, nadamo se odobravanju ključnog projekta ’SOS No sikiriki Kakanj’ koji smo 21.augusta 2006. predali u OHR prema Evropskoj uniji. Projekt se sastoji od 17 potprojekata, a od njih su tri na državnom nivou.

Šarena (R)Evolucija je nezaustavljiva i prati politiku Evropske unije koja polako daje akcent na rješavanje nagomilanih problema u Bosni i Hercegovini", stoji u saopćenju za javnost omladinske organizacije "Tutto Completo".
FENA
11/10/2006 12:17

Objavio/la Razlozi i ciljevi ... prije 13 godina 1 mjesec #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: