Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZLATNE MARTINOVIC

post objavio/la zdenkobajo prije 8 godina 11 mjeseci na blogu KRIMINAL U VLASTI

Komentari na post

 

Očigledno je ovakav metod opominjanja na uplatu takse i prijetnja da će se traženi iznos povećati za još neosnovanih 50%, ukoliko se po opomeni suda ne postupi, mnogo popularan u bijeljinjskom Osnovnom sudu, a možda i u nekim predmetima uspješan, pa se stoga taj sud i koristi tim provjerenim načinom zaplašivanja jadnih građana. Pojedine sudije, u svojoj poltronskoj ulozi ulagivanja "moćnim" nadležnim osobama "višeg ranga" pribjećiće radije kršenju zakona / apsurdno: oni su dužni da ga primjenjuju!!!???/,samo da sačuvaju svoju poziciju. Sramotno i jadno. Čak su skloni da nesporne i decidno propisane zakonske članove s umišljajem ne primjenjuju, iako su apsolutno svjesni njihovog postojanja.Po takvom ponašanju dobija se utisak o njihovoj totalnoj nestručnosti.
Pali su na prvom ispitu primjene obrasca o osnovama sačinjavanja poziva na ispravku tužbe i pogrešnoj primjeni Zakona o taksama, a to sve s ciljem da omalovaže i isprovociraju nižu vrstu, tj. za njih, obične neuke građane, kako bi udovoljili dominantnijoj i uvaženoj suprotnoj strani, kojoj su se nepravedno priklonili iz sopstvenog licemjernog interesa.
Takvi neka vrate svoje diplome, što se preporučuje i nekim doktorima, koji se, naročito u posljednje vrijeme, ignoratno i nonšalantno ponašaju, ne mareći za to što veoma često i sve češće, čine fatalne greške.
Nikakvo pravo nemaju na naplatu ove takse, samo provociraju i izruguju se,jer smatraju da su privilegovaniji od drugih.

Objavio/la Gost_2461 prije 8 godina 11 mjeseci #

U svemu ste u pravu, sem o uvećanju za 50 %!
Taj procenat je predviđen zakonom, a možemo raspravljati da li je realan ili ne!

IV POSTUPAK ZA NAPLATU NEPLAĆENE TAKSEČlan 32.


(1) Takse čiji se iznos određuje na kraju postupka, takseni obveznik dužan je da plati u roku od osam dana od dana prijema obavještenja o obavezi uplate takse. Ako takseni obveznik ne plati taksu u navedenom roku, sud će zatražiti od nadležnog poreskog organa na čijoj teritoriji se nalazi prebivalište, odnosno sjedište taksenog obveznika, da se naplata dužne takse izvrši prinudnim putem.(2) Po prijemu obavještenja u smislu stava 1. ovog člana nadležni poreski organ će donijeti rješenje kojim će taksenom obvezniku naložiti da u roku od osam dana od dana prijema rješenja plati taksu kao i iznos od 50 % visine te takse na ime kaznene takse. Ako takseni obveznik u ostavljenom roku ne plati dugovanu i kaznenu taksu, pristupiće se prinudnoj naplati.

No to ne opravdava krivično djelo sudije, koja je "PREVIDJELA" dokaz za oslobađanje od takse i pokušala uplašiti majku ubijenog djeteta!
No postoji jedna druga ZAMKA, koju nam je spremljena:

Član 276 Isključenje potrazivanja povrata (ZOO 211 i ZOO 213 dopunjeni)
(1) Ko izvrsi isplatu znajući da nije duzan platiti nema pravo zahtijevati vraćanje, izuzev ako je zadrzao pravo da trazi vraćanje ili ako je platio da bi izbjegao prinudu.

Dakle, kako smo se jasno pozvali na određeno pravo i ZNAMO DA NISMO DUŽNI PLATITI, tužena RS bi nam otela taj novac...
Da bismo izbjegli taj TRIK, morali bi se jasno pozvati, na pravo na povrat, ali sumnjam da bi se moglo ostvariti prije Strazbura!
Nažalost, većina građana ne zna kakvim se trikovima služe korumpirane sudije...

Objavio/la zdenkobajo prije 8 godina 11 mjeseci #

Planirani cilj traženja ove uplate i jeste zastrašivanje stranke kako bi ona postala svjesna svoje "nemoći", te bespomoćno ustuknula i povukla se pred neprikosnovenim i teško savladivim /pokondirenim/ moćnicima.
Sud može početi sa sudskim procesom i bez naplaćene takse za tužbu, a tražiti naplatu, ako je realna i osnovana, po okončanom sudskom postupku.
Dakle, ovdje se, zaista, radi o smišljenom i nezakonitom ataku na građane kako bi im se u startu ukazalo na besmisao nastavka borbe protiv povrijeđenih njihovih prava. Taj atak sadrži elemente pozadinske podmuklosti: pljačkanje i obmanjivanje građana.

Objavio/la Gost_2461 prije 8 godina 11 mjeseci #

MORAMO SE BORITI PROTIV TAKVOG PRAVNOG NASILJA I POMOĆI ONIMA KOJI SE PLAŠE I NE ZNAJU KAKVA SU IM ZAKONOM GARANTOVANA PRAVA...

Objavio/la zdenkobajo prije 8 godina 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: