Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

ŽELJEZNIČKA STANICA I PRUGA GRADAČAC-MODRIČA

post objavio/la mirzaavdicevic prije 6 godina 5 mjeseci na blogu GRADAČAC I NJEGOVE ZNAMENITOSTI KROZ HISTORIJU

Komentari na post

 

Tvoje price podsticu na razmisljanje i inspirisu na zanimanje o prolosti i starinama naseg grada. Prije sezdeset godina imali smo i prugu i zeljeznicku stanicu. Je li moguce da je zeljeznica kao prevozno sredstvo prevazidjena ili mi idemo unatrag.Gdje je nas voz? Neka nam ga vrate i neka pokupe onaj svoj.Ono nije nas voz, ono je voz smrti. Dobro si ga oslovio. Hvala ti za jos jedan lijepi post.

Objavio/la gost 800 prije 6 godina 5 mjeseci #

odlicno , nisam znao za tebe pratit cu te ubuduce

Objavio/la SOKO prije 6 godina 5 mjeseci #

Odlično, divno je vidjeti da neko posvećuje toliko pažnje nekom malom gradu..ja ništa nisam znala od Gradačcu jer teško je šta i pronać kad se stalno piše o Sarajevu..u svakom slućaju, svaka čast :)

Objavio/la sable prije 6 godina 5 mjeseci #

Moj dedo je bio zeljeznicar i vozio je vozove po cijeloj tadasnjoj Jugoslaviji i puno nam je pricao prica o tome..lijepo je znati i nauciti nesto o jednom malom gradu sa velikim srcem-Gradacac:)

Objavio/la Fatih2012 prije 6 godina 5 mjeseci #

Pozdrav, Mirza. Trazeci bilo kakve informacije o Zeljeznickoj stanici Gradacac i pruzi Gradacac-Modrica naidjoh na Vas blog, zabiljezih ga i pratit cu vas cesce. Interesira me da li imate vise informacija o sadasnjem stanju kako stanice tako i pruge, te da li se razmislja o revitalizaciji pruge? Upravo sam na Wikimapii ubiljezio Z.S. Gradacac i iscrtao trasu pruge. Koliko vidim na satelitskom snimku u dijelu industrijske zone cak su i kuce izgradjene na pruzi, a sama pruga do izlaza iz industrijske zone, izgleda, u potpunosti unistena. Zalosno!

Objavio/la Gost_4733 prije 6 godina 2 mjeseca #

PISI MIRZA O HEROJIMA GRADACcA I NE BOLUJ OD JUGOIDEOLOGIJE
Svi onih koji su te napravili Bolesnim su te izdali i smiju se iza brda coska ili bijelog svijeta.Pisi o one tri granate od kojih je jedna pogodila vezu medju vagonima i pricaj o junacima kakvih historija pamti a nase komsije brisu....PISI O JUNACIMA GRADACACA NIKO JOS O NJIMA NE NAPISA NI SLOVA....TI sa sjetom pricas o nekim Lakicima.Zivkovicima Gavricima pisi o djeci prof.Radica o sreckovoj djeci ne budi lican....HUSO TURCIN

Objavio/la Gost_8857 prije 4 godine 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: