Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Vidi šta neznalica piše.

post objavio/la Ruyah prije 9 godina 2 mjeseca na blogu Sve na ovom svijetu prašina je

Komentari na post

 

svaka cast!!! :-((( rasplaka me..<3

Objavio/la vitez314 prije 8 godina 2 mjeseca #

Aj duša dragaaaa :)
InšaAllah suze u knjigu dobrih dijela ! Suze kao dokaz borbe za Odabranoga, saws.

Objavio/la Ruyah prije 8 godina 2 mjeseca #

U situaciji sam bas kad mogu reci jer osjećam to svaki dan na sopstvenoj kozi,koliko pojedini kršćani/u mom slučaju/nemaju znanja.
Gospodja njemica za koju radim,kaže da se ja i ona neslazemo jer ona nije Muslimanka,a ne razmišlja o tome koliko prica gluposti.
Ne slažemo se iz prostog razloga sto sam ja naučena da budem tiha,da ne smetam kad ne treba,da radim svoj posao pošteno.
A ona očekuje da počnem valjda Živjeti njenim sistemom,koji ja svejedno uvazavam,jer nemam se prava miješati.
Ali onoga dana kada je rekla to da ona misli da Islam nije u redu,vodjena onim sto je Čula od nekih pristalica iskvarenog učenja ...tada sam rekla sebi i zaklela se Allahu dz.s da cu izdržati bas zato da joj pokažem da smo mi muslimani posebni,i da nam je vjera najcistija,i nas Pejgamber najbolje biće koje je hodalo ovom zemljom.

Objavio/la Gost_3989 prije 6 godina 9 mjeseci #

@Gost_3989
Esselamu 'alejkum, mila sestro. :)
Kako kaže jedan naš uvaženi hafiz, vjera je ponašanje. Samo svojim israjnim ispravnim ponašanjem možemo promjeniti ljude u svojoj okolini, uz Allahovo odobrenje i pomoć. :)

Ništa silom, ništa ljutnjom, ništa inatom. Samo smirenim i ispravnim ponašanjem po Kur'anu i sunnetu Poslanika, s.a.w.s., da bi oni upravo iz tog ponašanja kojeg vide od nas u svome srcu osjetili ljepotu i čistoću islama, pa time promjenili svoje pogrešno mišljenje o njemu.
Po mom mišljenju i nema efektivnijeg načina predstavljanja islama do ispavnog ponašanja.

Ako mi radimo svoj posao profesionalno, efikasno, uspješno, trudimo se da budemo najbolji, najvrjedniji, najučevniji, ne smetamo drugima, ne činimo da se drugi osjećaju uznemireno ili neprijatno kada su u društvu sa nama, onda će se i njihova srca smiriti uz takvo ponašanje koje se crpi iz Ispravne poruke.

S nekima to traje godinama dok shvate i osjete ljepotu islama, s nekima kraće. Ali svako ljudsko srce voli blagost i voli da se s njim lijepo pristupa, i nijedno neće na to ostati slijepo.

Esselamu 'alejkum sestro i svako dobro, hajr i uspjeh ti želim :)

Objavio/la Ruyah prije 6 godina 9 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: