Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Multidimenzionalne lazi i ublehe

post objavio/la osmanovic prije 13 godina 7 mjeseci na blogu Bosanska Piramida Zablude

Komentari na post

 

Oni koji vjeruju u bilo koju monoteisticku religiju, naci ce ovaj dio iz Semovog toma vrlo zanimljivim, zapravo totalno blasfemicnim. Sorru dudes, Semko je hardcore blasfemicar!

ADAM I EVACB nije zaobisao "The Urantia Book" (Knjiga o Zemlji). I kao sto su vojni eksperti pokazali postojanje duhovnih bica "Midwayers"‑a tako je i CB pokusao da provjeri utemeljenost jedne od prica: o biblijskim "prvim ljudima", Adamu i Evi. "Urantia", medjutim, ovaj par opisuje kao genetske inzenjere poslane na poseban zadatak prije 450.000 godina.CB se, tokom sesije, nalazi na svemirskom brodu. Vidi covjekolika bica. Imaju uniforme. Na osmatrackoj su misiji; izvjestavaju Federaciju o rezultatima. Po izgledu su napredni, nesto napredniji od modernih ljudi. U brodu im je hrana. Vegetarijanci su. Posmatraju Zemlju kroz jako dugacak vremenski period. Imaju aktivan genetsko‑inzinjerijski program. Prate rezultate. Ovaj konkretan par nije bio narocito iskusan kad je krenuo sa projektom. Okolina u kojoj rade nalikuje na istocni Mediteran. Okruzeni su sa dvije vrste ljudi: jedni su svijetle puti, drugi tamne boje koze. CB detektuje postojanje nuklearnog reaktora. Tu su i razni komadi masinerije, kameni blokovi, objekti. Vecina stanovnika zivi u miru; nema osjecaja krize.U blizini regiona prima impulse bica iz druge, duhovne dimenzije. Osjeca prisustvo vojnog lidera. Separacija je u zraku. Rat. Ljudi se dijele. Duhovna dimenzija uzrokuje probleme u materijalnoj. Natrag na Adama i Evu. Njihova uloga bila je edukativna. Uce ljude razlicitim vjestinama, obrazuju ih, ali najvise vremena posvecuju procesu reprodukcije. Nekoj vrsti selektivne reprodukcije (inzinjering nove, naprednije rase?). Ubrzavaju prirodni proces evolucije. Medjutim, ideja da se ubrza evolucija jeste bila pogresna. Dolazi do krize kolektivne svijesti ovih bica. Adam i Eva se svrstavaju na malobrojniju stranu naprednijih bica.Zakljucak: Adam i Eva nisu bili golaci koji su trckarali po sumi vec projektni menadjeri kojima je zadatak bio da unaprijede ljudsku rasu. Kroz vrijeme se stvorio mit o njima kao o zacetnicima ljudi. (U cemu ima istine posto su vjerovatno manipulirali humani genetickim kodom.)CB nadalje tvrdi da su "...Adam i Eva i danas zivi i u fizickom i duhovnom smislu. Istina, ne uticu na rad drugih bica na Zemlji, ali pokazuju znatan interes za ono sto ljudska civilizacija stvara i smjer kojim se krece genetska trajektorija."

Objavio/la bingo prije 13 godina 7 mjeseci #

ovo prevazilazi okvire normalnih osoba.Salutia ili kako se vec zove treba da radi kao detektiv pa da nam tako pronadje i nase ratne zlocince za kojim cijeli svijet traga koji su odgovorni za tolika razaranjaAko bi ih pronasala dobila bi i nagradu.Stvarno me fascinirala svojom inteligencijom ...Hahaha postaje smijesno koliko je glupa

Objavio/la realan prije 13 godina 7 mjeseci #

A mozda da ipak nazovete glasnogovornika Ambasade i upitate prije no javno sumnjicite???

Objavio/la Cico prije 13 godina 7 mjeseci #

paranoici

Objavio/la /\/\/\/\/\ - visocka dolina piramida :) prije 13 godina 7 mjeseci #

Postoje antipiramidaši i antipiramidaši. Prvi jednostavno negiraju postojanje piramida. I njima svaka čast na zauzetom stavu. A drugi su BOLESNICI, boluju od opsesije, paranoje, loših namjera, pakosti, sljepila, gluposti, zavisti ... Lista je neiscrpna. Oni nemaju stav, oni imaju samo cilj koji treba da ispune: zaustaviti istraživanja. Zašto - to samo oni znaju i kriju ko zmija noge, ostali samo naslućuju da je u pitanju interes, bezbeli novčani. I zato crkoše da dokažu da novčani interes ne stoji iza njihovih nastojanja nego iza onoga što radi Osmanagić i ekipa.
Dobronamjerni (oni prvi) antipiramidaši samo traže informaciju više da bi mogli donijeti svoj sud o tome da li je u pravu onaj koji tvrdi da piramida ima ili onaj koji tvrdi da ih nema. Zlonamjerni pod krinkom zabrinutosti za više interese (naroda, BiH, nauke ...) vode hajku ne bi li prekinuli ovaj projekat. Stvarno su jadni.
Ako bi neko zloupotrebio ime Egipatske ambasade valjda bi se ta ambasada povodom toga oglasila. A, šta misliš? Ili i Egipatska ambasada treba vas da ih "ŠTITITE"?

Objavio/la ipak je ima prije 13 godina 7 mjeseci #

Dobro evo sad ja nisam "antipiramidas", iako ni u ludilu ne vjerujem ni u postojanje iste niti bih ni u ludilu pristala na manipulacije tipova kao sto je SO, ali kako jedni optuzuju neargumentovano, a drugi odgovaraju jos neargumentovanije, ispostavlja se da istina nije ni bitna. Kakva piramida, kakva ambasada. Ali kakv PRIJEKT? Jeli iko tu vidio neki PROJEKT? Dosao covjek i rekao vi ovdje zivite vjekovima a ja evo gledam i vidim piramidu. I svi odmah vide isto to. Hajmo na krampanje. I svi na krampanje. Dobro ima i smijurije i zabavnih stvari (faraonski cevapi, potkovana piramidalna jaja, kauboj iz Visokog, posjete delegacija i slicno. Bit je u METODOLOGIJI. Zna se kako se ostvaruje jedan projekt. analiza (a ne somnabulne projekcije jednog turiste), sondiranje, proucavanje, otkrivanje i NA KRAJU obznanjivanje i objavljivanje radova. Ovdje je postovana jedino ANTI METODOLOGIJA. Prvo objavljivanje nebuloznih postavki, pa onda obznanjivanje i "otkrivanje", a sad cemi kopati i analizirati. Ma ne valja pristup, ne valja nosioc "projekte" i ne valja svo ovo ostrasceno sludjivanje svih odreda; eto to ja mislim, ali ne mislim da ce biti neke stete kad se na kraju otkrije da nema nista.

Objavio/la Aalma prije 13 godina 7 mjeseci #

Aalma, možda je naopako vođen, ali je ipak Projekt. Postoji plan radova, osigurani su ljudski i materijalni resursi ... Znači to je projekt koji neko REALIZUJE.

Objavio/la ipak je ima prije 13 godina 7 mjeseci #

hajde dobro, ne vjerujem u piramidu ali vam svima zelim puno srece, i ne ocajavajte ako je ne nadjete, bice nesto drugo

Objavio/la Aalma prije 13 godina 7 mjeseci #

"kontroverzni fax za koji vi tvrdite da je falsifikovan se moze tumaciti i ovako:
"
napisan je od ambasade i faxiran u fondaciju, istog dana, tj.8 marta 2006... a onda je recimo sutradan marta 9. 2006 po evropskom vremenu u 9.44 am poslan u SAd Semiru (koji je u to vrijeme jos uvijek bio u SAD, jer je negdje u aprilu otisao za BiH), faxiran sto bi po americkom vremenu bilo 3:44 AM.. Popkusajte majmuni misliti malo drugacije.

Objavio/la /\/\/\/\/\ - visocka dolina piramida :) prije 13 godina 7 mjeseci #

Ja sam Licno cuo da ovaj majmun/admin ovog kurcevog sajta maze usta limunom da bi se skupila

Objavio/la limun prije 13 godina 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: