Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Vizualiziranje zablude

post objavio/la osmanovic prije 13 godina 5 mjeseci na blogu Bosanska Piramida Zablude

Komentari na post

 

moze li meni Stultita popusiti svako jutro qurcinu?

Objavio/la krajisnik prije 13 godina 5 mjeseci #

da li bi meni stultitia pusila/pusio qurcinu??

Objavio/la krajisnik prije 13 godina 5 mjeseci #

Bilo bi interesantno i vrlo pozeljno znati, koji su to dokazi potrebni, da bi se tvoje, vrlo cvrsto misljenje o nepostojanju piramida, moglo promijeniti. U svakom sukobu misljenja i stavova, dolazi do momenata kada te protivnikovi argumenti prosto tjeraju da stanes i da razmislis, pa tek onda kada si siguran da ili imas jace argumente, koji moraju prije svega biti svima jasni i logicni ( preduvjet da bi bili prihvaceni ), ili da mozes da dokazes da protivnikovi argumenti nisu jasni i logicni ( preduvjet da bi bili odbaceni ), nastavljas diskusiju. Posto je ovo speifican sukob misljenja, gdje je jedna strana "aktivna" tj. realno "sprovodi" svoje misljenje na terenu, a druga "pasivna", tj. ne radi nista konkretno osim sto kritikuje suprotnu stranu, bilo bi dobro da nam kazes, koje bi to norme trebale biti zadovoljene, da bi ti mogao prihvatiti postojanje piramide. Jer, ako toga nema, onda se stece utisak da se ovdje ne radi o piramidama kao "objektu" neslaganja, vec o necemu sasvim drugom, necemu sto blage veze sa naukom nema...

Objavio/la Baton prije 13 godina 5 mjeseci #

Pa pasivna strana se javlja s posla, dosadno im a i internet je besplatan. I ne spominji im norme, odmah ce na bolovanje pa nece vise biti nikoga da nas prosvijetli po pitanju piramida;-)

Objavio/la Kralj Tvrdko prije 13 godina 5 mjeseci #

a ovaj gore je izgleda zaista Krajisnik;-)

Objavio/la Kralj Tvrdko prije 13 godina 5 mjeseci #

Vi lurkeri ste mi najinteresantniji u čitavoj priči. Znaš lurker je u novo žargonu osoba koja čita forume i blogove, a sam ne učestvuje u raspravi. U jednom trenutku takva osoba izađe iz tokova a onda se pojavi nakon izvjesnog vremena, i bez ikakvih prethodno pročitanih postova i upučivanja šta je dosad pitano i napisano na tu temu, odvalite pitanje koje je prožvakano i o kojem se raspravljalo. Daj se malo informišite ljudi, ako nećete da čitate, kako je rekao jedan čitalac, "ove baljezgarije", zašto uopšte dolazite ovdje? Imate svoje pro-piramida blogove, forume, pa čak i precjednika i parlamentarce. Uhvatite se njih ko pijan plota i ne popuštajte.
Pasivna strana je našla poslove kao kod vas na zapadu, gdje su poslodavci nešto humaniji već ovi odakle ste pobjegli. Da recimo radimo u firmama donatorima za piramidu, sigurno ne bi imali vremena, jer bi uz to morali i kopati. Naravno Tvrdko, nema potrebe da te pitam, da li bi tvoji poslodavci poslali da čistiš onaj kipić Isusa koji je pustio krvavu suzu. A sad zamisli da živiš u državi u kojoj pored 12 satnog radnog vremena moraš još da ideš i kopaš. Ma šta ti ja pričam, na kraju krajeva zato si i otišao odavdje...

Objavio/la Buaka prije 13 godina 5 mjeseci #

Kada bi licemjerstvo bilo zanimanje, Bosanci bi imali najmanju stopu nezaposlenosti na svijetu...

Objavio/la Buaka prije 13 godina 5 mjeseci #

Baton- kako si ovo lijepo napisao. Vidi se da si pismen. Šteta samo što si panglu. Dokazi koji su potrebni su vjerojatno oni koji bi potvrdili tezu o piramidi. Nažalost takvi se još nisu pojavili (izuzev onog o kazivanju mještana). Argumenti protiv su već izneseni više puta kako na ovom , tako i na ostalim APWR stranicama. Treba ih samo pročitati. Što se mene tiče "pasivna" strana nije ni morala iznositi argumente protiv, jer se ovdje radi o (što bi pravnici rekli) presumpciji. tj kriv si dok ne dokažeš suprotno. Isto tako , piramide nema dok se ne dokaže suprotno. Očigledno to suprotno nije dokazano , niti će. Zamisli sad da te neko okrivi da si ubio čovjeka. Doduše nema nikakvih dokaza za to , samo pretpostavke , pa se ti sad brani pred sudom. E pa ne ide to tako. Nek taj koji iznosi te tvrdnje (npr da si ubio nekoga ili da postoje piramide u Bih), iznese neke dokaze za to , a ti ćeš ih redom obarati. To što je taj koji te okrivjuje imao neke mentalne projekcije u kojima je vidio tebe kako ubijaš, nije dokaz pred sudom , isto što ni kazivanje mještana , nekoliko kamenčića obrađenih ljudskom rukom ili pak izgled brda koji dijelom podsjeća na piramidu , nije dokaz da je to brdo piramida. Živio.

Objavio/la hrabar Dabar prije 13 godina 5 mjeseci #

Ja ne znam sta si ti dosada zvako i prozvako, to me iskreno i ne interesuje. Postavio sam dosta jednostavno i po mom misljenju, vrlo relevantno pitanje bez ikakvih namjera da ikoga unaprijed diskvalifikujem i omalovazavam. Pitane nije tesko, pa se nadam da ce i odgovor biti jednostavan. Pazi, i ja znam kritikovat, i to dosta zestoko, ali ipak gledam da to ima nekakvog smisla, neke logike ili barem neko moralno i ljudsko uporiste. Kritika je sredstvo a ne cilj djelovanja.
Pozdrav...

Objavio/la Baton prije 13 godina 5 mjeseci #

Iznijeti tvrdnju o postojanju necega i aktivno i otvoreno raditi na dokazivanju te tvrdnje, nije zlocin kojim se doticni proglasava krivim. Izuzev, ako te istinitost te tvrdnje i ne interesuje, vec imas druge ciljeve. Bilo bi vrlo zalosno da postojanje ovog Bloga za cilj ima kritiku postojanja i rada Semira Osmanagica bez obzira na rezultate tog rada. Drugo, za svaki rad te vrste je vrijeme koje je potrebno da bi eventualni dokazi izasli na svijetlo dana, vrlo bitan faktor koji se ovdje uporno ignorise.
Ponovicu jos jednom: Kritikovanje i sumnja u postojanje piramida je opravdan, ljudski i civilizacijski cin, pogotovo ako se to radi sa opsteprihvatljivim argumentima.

KRITIKOVANJE RADA na dokazivanju teorije o postojanju piramida je neljudski, malogradjanski i nadasve jednoumni cin blacenja suprotne strane. U tome nema nikakve nauke i nikakvih naucnih principa, vec odredjeni porivi koji potpadaju pod razne komplekse.
Prijatelju Dabre, covjek se cijeni po svom radu, a ne po internetskim komentarima. Semir Osmanagic nudi rezultate svoga rada svima na uvid, kako laicima, tako i ekspertima. Ne bi bilo lose da se pomijesas sa onom djecom iz osnovnih skola, pa da makar vidis sta negiras.
Pozdrav...

Objavio/la Baton prije 13 godina 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: