Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Kulturno čudo zvano SARTR

post objavio/la tratincica prije 8 godina 1 mjesec na blogu ... by Tratinčica

Komentari na post

 

Tako istinito. I tako malo ljudi u BiH to konta da me prosto strah. Odoh ih odmah potražiti na FB jer si me sad baš zainteresovala :)

Objavio/la Cyber Bosanka prije 8 godina 1 mjesec #

Zdravo Traty u potpunosti se slažem sa ovim da ko je čakao da mu država da pare taj je propao i da je Nihad čudo od direktora...
Međutim vapaj ostalih kulturnih institucija krije se u nerješenom pravnom statusu i vrata zatvaraju samo dok se ne propiše ko je glava kuće i kako će se ta glava u budućnosti imenovati, te koliko će ispred države biti finansijska budžetska podrška koja je neophodna za očuvanje kulturnog blaga. Vjerujem da bi tada bilo još Nihada i došli bi do izražaja i rad i interesovanje zaposlenika tih institucija. Nevjerovatan mi je podatak da za Galeriju BiH koja čuva milionske vrijednosti u vidu slika ima izdatak od oko 15.000,00 KM mjesečno za struju, obzirom da je za očuvanje tih slika potrebna posebna temperatura.

Objavio/la eni prije 8 godina 1 mjesec #

Kako dobro rečeno.Svaka čast Trati :)

Objavio/la zlaja1978 prije 8 godina 1 mjesec #

:) nesto i pozitivno da cujem...

Objavio/la iskrenovasa prije 8 godina 1 mjesec #

eni, ne znam šta bih ti rekla. naravno da je loše kada imaš neriješen status i ne znaš kome pripadaš. ali po meni, to jeste loše ali samo ako negdje u nekoj ponudi za projekat moraš priložiti neki papir tj registraciju koju ne možeš da dobiješ jer se ne zna ko je vlasnik.
za sve ostale stvari treba da se potrudiš sam. muzej je zatvoren 5 mjeseci i nema nikakvog pomaka u rješavanje njegovog statusa. niti će ga ikada biti. i to je revizoru u kožnjaku moralo biti jasno prvog dana da ovu državu muzej ne interesuje.
s jedne strane ćeš raditi i činiti šta možeš, a sa druge strane ćeš biti političar, hodati po ručkovima i večerama sa ljudima sa kojima treba da hodaš, visiti u parlamentu, pisati stalno pisma, uvezati se sa NVO i umjetnicima iz vana i samo tako steći poziciju sa koje možeš nešto zahtijevati.
svako može sada reći da je najlakše soliti pamet i pričati drugima kako trebaju da rade. međutim, sorry, ali zatvaranje i sjedenje skršenih ruku neće donijeti rezultat.i nije ga donijelo u zadnjih 5 mjeseci. zna se kako se kod nas stavri riješavaju u političkim krugovima i iza kulisa. muzej sigurno nije izuzetak.

Objavio/la tratincica prije 8 godina 1 mjesec #

Zanimljivo je da predstavnici kulture ne koriste moderne tehnologije. Pa ko treba prvi poceti, ako ne oni :) ?
Sto se tice Zemaljskom muzeja u Sarajevu, nikako nisam uspio naci termin koji mi odgovara da ga posjetim a zelio sam. Za razliku od toga, usljed krize u Spaniji, muzeji su odlucili da produze radno vrijeme, samo da bi privukli posjetitelje i opstali.

Objavio/la atlovart prije 8 godina 1 mjesec #

I ovdje u Holandiji je drzava ugasila prihode mnogim ustanovama kulture, nekima i svjetskog glasa.Nekie ce opstati zahvaljujuci inicijativama, koje i ti spominjes, a neke nece. Nazalost kultura je gusterov rep, i kad stvari lose idu prva se odbacuje. "Primum vivere de inde philosophari" (Aristotel). Prvo napuniti stomak, pa onda se moze filozofirati, to jest bastiniti kulturu.

Objavio/la reuw prije 8 godina 1 mjesec #

Volila bih vidjeti to kulturno cudo :D Hvala na lijepim optimisticnim postovima :*

Objavio/la Gost_3601 prije 8 godina 1 mjesec #

ZARADITE NOVAC NA INTERNETU! ZARADA NIJE BRZA ALI JE SIGURNA! PREPORUČUJEM SAMO ONE PTC KOJI SU MENI ISPLATILI. POSVETITE SE OVOM POSLU I NEĆETE ZAŽALITI. http://internetzarada7.blogger.ba/

Objavio/la Gost_4941 prije 8 godina #

Aferim 'kulturnim poslanicima' Sartra na celu s Hamdijinim unukom!
Nego, je li neko Blobovcima uhaberio ovako lijep post?:)

Objavio/la burekblog prije 8 godina #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: