Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Svađa

post objavio/la tratincica prije 9 godina 8 mjeseci na blogu ... by Tratinčica

Komentari na post

 

m.m., rea: ono sto je zaista istina jeste da ni moj pristup "just smile and wave" nije dobar jer rezultira akumulacijom problema o kojima se ne prica. pitanje je samo koliko jedna ili druga strana mogu podnijeti. kad sutis, ego trpi. ali ako nije riječ o nekim "težim krivičnim djelima" život će biti lakši ako ego nauči malo da trpi.
mada su ove stvari stvarno individualne od para do para.
znamo i mi šutiti po 5 dana, ali već nakon drugog dana se više ni ne sjećaš što šutiš, pa ti onda naredna tri dana prođu da skontaš kako da ponovno počneš pričati.
meni je najgore kada poslije 5 dana ja napravim prvi korak a moj čojek samo kaže "ja nisam bio ništa ljut čekao sam da tebe prođe" :)) onda mi dođe da se upucam. :D

Objavio/la tratincica prije 9 godina 8 mjeseci #

ha ha legendo. cuj po 5 dana :-). pa kako izdrzite?

mene interesuje, da li isti princip vazi i za prijateljstva i sve ostale veze? ili se radi o prioritetima? po principu, ko mi je vazan njemu/njoj cu da sutim?

Objavio/la Waris :-) prije 9 godina 8 mjeseci #

waris: joj tebe sad :) naravno da se durim samo mužu. a kome ću ako njemu neću :))

Objavio/la tratincica prije 9 godina 8 mjeseci #

ha ha ha :-))))

Objavio/la Waris :-) prije 9 godina 8 mjeseci #

UHHHHH...

kod mene daljina cini svoje, pa se u zadnje vrijeme puno svadjamo...a tako sam umorna od svadja i gluposti...

sigurna sam sasvim, da ni za sta od toga ne bi ni spomenuli da smo zajedno...jer kad smo zajedno, onda smo sami sebi dovoljni...

:)

Objavio/la jenix prije 9 godina 8 mjeseci #

jenix: onda je red da se sto prije sastanete. a kako pticice pricaju, nije jos puno ostalo :)
ipak pitala bih te ja da ste 17 godina zajedno :)

Objavio/la tratincica prije 9 godina 8 mjeseci #

ispeci pa reci, je moja filozofija, dugo smo se ponašali kao m.m., sad postupam tako da bez obzira koliko ljuta bila procjedim koju riječ iz usta i nakon dosta razmišljanja uz kaficu prezentujem svoju nelagodu zbog muževog ponašanja, argumentujem (to je ključ) i zaključamo uz konstataciju da je potrebna promjena ili revolucija. Za sada je OK mada nekad smog u kući dugo traje.

Objavio/la eni prije 9 godina 8 mjeseci #

Nisam te ni u snu dozivljavala kao nekoga ko bi imao ili je imao takve svadje u vezi (sada me bas zbuni). Meni je to gubljenje energije i vremena i uz to nosioc negativnog naboja. Ili rijesi problem, ili razlaz ili presuti. Ako ne mozes imati ono sto hoces ubjedi se da hoces ono sto imas, ta filozofija rjesava 99% problema i stedi SVU energiju. Fakat je zivot prekratak da bi se trosili na uzaludne i ponavljajuce svadje.

Objavio/la melrose prije 9 godina 8 mjeseci #

eni, melrose: "ko ne mozes imati ono sto hoces ubjedi se da hoces ono sto imas, ta filozofija rjesava 99% problema i stedi SVU energiju. "
ja bih ovo potpisala. :)
nego, zar je moguce biti u vezi u kojoj je sve perfektno i bez svada? ;)

Objavio/la tratincica prije 9 godina 8 mjeseci #

nije moguće i oni koji kažu ma mi razgovaramo mirno bez tenzija i bez durenja, to samo mogu željeti i truditi se, ali narav, ego, temperament čine svoje, svi smo ljudi i normalno je da se nesuglasice dešavaju i na neispravan način rješavaju.
Tratinčice, ova tvoja zadnja rečenica je krilatica koja me često pukne i ponese i u tim trenucima kažem: ma pusti sve, nije vrijedno mira u kući.
Ali kad iskrsne nešto što mi smeta vatra u stomaku mi krene rasti i jednostavno moram izbaciti iz sebe pa makar se ništa ne promijenilo.
A i kad uspijem odglumiti da je sve ok, već kad se desi sljedeći problem, ja na sto istresem i prethodni i onaj od prije godinu dana.
Žalosno, ali istinito.

Objavio/la Gost_3603 prije 9 godina 8 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: