Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Žena zid

post objavio/la tratincica prije 9 godina 9 mjeseci na blogu ... by Tratinčica

Komentari na post

 

Multi kulti bebac :-). Zena zid? Radila sa mnogim takvim i jos radim. Uglavnom, osjecam se kao u vakuumu kad moram raditi na projektu sa takvim osobama.

Objavio/la anatomy prije 9 godina 9 mjeseci #

kako god nekada zna biti super raditi u grupi, tako nekada moze da ti pokvari zelju za radom.... meni su najgori oni samo sute sute sute, pitas ih samo sute i onda kada ti kazes svoje i kada se to proglasi da ide dalje i jos taman da zapecatis i sve gotovo nakon dana i dana rada, digne se doticni i kaze da to nista ne valja ona/on bi to drugacije itd itd.... brrrrrr

Objavio/la uSvijetu prije 9 godina 9 mjeseci #

Ah taj rad sa ljudima...pitam se zašto ne odoh u veterinare! :D

Objavio/la FoxyLady prije 9 godina 9 mjeseci #

ovi "zidovi" su mi poznati....
a ovo sa turskim i mozda visejezicniom odgojem...ne znam, fino je, mada malo cudno u sred bih na turskom? ili je neko iz porodice ioz turske a ja fulila?

Objavio/la Slovka prije 9 godina 9 mjeseci #

Znam hejbet djece koja su bilingualna, i to jos ne idu u skolu.
Naucno dokazano da djeca do 6.godine lakse savladaju jezike.

Objavio/la jasamobolja prije 9 godina 9 mjeseci #

Aniceee!:)
Odlicno je to sto je bilingualna--naucno je dokazano da ta djeca imaju veci IQ.

Objavio/la MSKS prije 9 godina 9 mjeseci #

Nije svako za timski rad.
Tuta? ja te baš odavno htjela pitati dokle ste s tim i koliko dugo si dojila, dal i je malena sam prestala ili si je odbijala. Pokušat ću mlađeg sina ovo ljeto skinuti iz pelena, jedno 15 dana skroz po danu, tako sam starijeg uspješno odviknula.
Turski??? Zanimljivo.

Objavio/la oBloze prije 9 godina 9 mjeseci #

anatomy: multi kulti :)
u svijetu: ovaj moj zid je malo drugačiji. ti mu kažeš ovo je bijelo i dajte prijedlog za riješenje, a on kaže ne ovo je crno i neda prijedlog za riješenje :)
slovka, da li bi zvučnije bilo da sam rekla engleski? turski je naš izbor i nema veze sa islamom, braćom turcima i slični. dugo smo živjeli tamo, znamo ga a i takvo nam je okruženje. a engleski će svakako doći sam po sebi, u školi a možda i prije toga.
jasamobolja, msks: dodatno na to, biti prirodno višejezičan je dosta drugačije od učene višejezičnosti. kažu da je do 6 god moguće biti prirodno trojezičan bez problema. djeca to fino smještaju u mozgovne kompartmane

Objavio/la tratincica prije 9 godina 9 mjeseci #

Da, upravo tako. Primjer koji licno poznajem: dvoje roditelja, inace profesori linguistike. Ocev maternji jezik je spanski, mamin engleski, dadiljin (koja je mahsuz s tom specifikacijom trazena) je francuski. Dijete govori sva tri jezika bez ikakvih problema jer je potpuno prirodno i ne radi se o "ucenju" ili "memorizaciji" (sto vec moramo da radimo kad malkice ostarimo:)nego o prirodnoj akviziciji koja se desava jer nam je urodjen osjecaj/sposobnost za univerzalnu gramatiku koja dijete nimalo ne dovodi do konfuzije, nego je potpuno logicna, i u prvih nekoliko godina zivota, vrlo jednostavna.

Objavio/la MSKS prije 9 godina 9 mjeseci #

ma hajde bona vazniji je tuta dogadjaj nego projekat...ja bih se radije smarao kakve boje da kupim tutu djetetu nego oko star trek:)

Objavio/la niskabisera prije 9 godina 9 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: