Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Delegirana tema - šta ponijeti na more za bebu?

post objavio/la tratincica prije 10 godina 4 mjeseca na blogu ... by Tratinčica

Komentari na post

 

selam traty
Opsiran post ili bolje receno spisak onog sto treba ponijeti za dijete na more a on ce sigurno biti od velike pomoci mama. Ja bi samo preporucila mama malo vece djece od 18 mj pa gore da se raspitaju ima li se gdje kupiti prsluk za plivanje. Izgleda kao obicni prsluk dok ga nenapusete a jako je siguran. Mozda ima u TL ili specijalizovanim prodavnicama plivacke ili slicne opreme. Mogu ti poslati sliku pa postavi uz post ako hoces. Ja sam jedino sa tim prslucima sigurna kad su djeca na plazi ili bazenu :S

Cmoka za cvjetak ;)

Objavio/la hendikepirani djecak prije 10 godina 4 mjeseca #

ovaj put se slazem, jedino sto smo radili drugacije - koristili smo kupace gacice, djeca sjednu svugdje, nije mi se (higijenski) dopadala ideja da bas direktno "potrefi" neku od brojnih varijanti na plazi....slaufe nisu htjeli, samo one "misice"...
dodala bih samo, da se kod moje djece u uzrastu od 20-23 mjeseca, pojavila alergija na sunce, vrlo je cesta kod svijetle puti, sve do sad je prisutna (kako znas sad imam klipane cijele :)), a jedino sto pomaze je - kalcijum + kuterid.
ali tu svakako - prvo pitati ljekara!

Objavio/la Slovka prije 10 godina 4 mjeseca #

kupaće gaćice! naravno, to sam zaboravila :)
što se tiče prsluka, to je opet do mame. Meni je malo to previše za more, dok se za bazen slažem da bi trebalo investirati u tako nešto.
a što se tiče alergije na sunce, to je stvarno zeznuto. moja kolegica je sada bila na moru i sin od 21 mj je dobio tu alergiju na sunce. bila u tucepima, tamo ima neka pedijatrica koja joj je dala kortizonsku kremu i jos nesto.u principu uvoijek treba kosultovati doktora ako se to desi. te hormonske kreme nisu tako strasne kod ovakvih alergija jer se dijete maze samo za vrijeme boravka na moru, a olaksava patnju i djetetu i roditelju. poslije se vise ne maze i nema potrebe za takvim kremama, znaci nema prolongirane upotrebe.

Objavio/la tratincica prije 10 godina 4 mjeseca #

hocu i ja da sam mama pa da sve ovo kontam i premisljam:(

Objavio/la lockica prije 10 godina 4 mjeseca #

da, kuterid je upravo takva krema, dan danas je nosimo i na izlet :))

Objavio/la Slovka prije 10 godina 4 mjeseca #

http://www.tegobe.com/vademecumi/lek/kuterid.htm

Objavio/la eureka prije 10 godina 4 mjeseca #

šlaufe, prsluke, mišiće ništa od toga, treba s djetetom u dubinu da osjetisvoje tjelo i što prije propliva. Mi smo nosili čamac (babi ga stavi na glavu i nosi do plaže, štiti ga od sunca, a ruke slobodne) Čamac je zgodan da provozaš djete kad se umori od plivanje, a tebe oslobodi da možeš i ti mahnuti koji put, u čamcu se voda brzo zagrije pa ako je more hladno brčka se u čamcu i ako je plaža šljunkovita onda i spavanje u čamcu.
Na plažu nositi tekućinu za djete, a pod obavezno HIPPov sok ORS 200 koji u momentu zaustavlja proliv (a to je najčešća morska pojava, pogotovo ako djete vruće uleti u hladnu vodu).
Umjesto šeširića, mi smo koristili marame, svežemo ih u gusar stilu i tako štitimo uši od vjetra i glavu od direktnog izlaganja suncu (najbolje je da ofarbaš par pamučnih pelena i izrežeš ih na trokut).
Gače obavezno što više komada, plaža je idealno mjesto da djetetu prodiše koža na guzi, badel mantil je odličan za spavanje.
Jekoderm.
Za komarce imate u OBIju baldahin mrežu koju stavljate preko cijelog kreveta (može krevet + krevetac obuhvatiti) jer njih ima najviše u trenutku spavanja, a od mreže ti ne mogu prići, nema trovanja),
i krevetac na rasklapanje.
na kraju krajeva puno para, jer što ne poneseš to kupiš.

Objavio/la eni prije 10 godina 4 mjeseca #

Super post! Nemam ništa ni za dodati, ni za oduzeti.
Mi imamo problem s minimalizmom, jer nas familija svake goine zatrpava "napuhotinama" i poslije zahtijevaju slike sa ljetovanja sa njihovim plastikanerima. Užas!!!

Objavio/la oBloze prije 10 godina 4 mjeseca #

Sve stoji
AL MOlfix...mi bacili pola prvokupljenog pakovanja, svaki dan joj je prolazilo. Kad je bila skroz mala, violeta joj je bila super, a sad je pampers.
No to je sve od slucaja do slucaja.
Blago vama, vi cete na more...Mi "mozda" u septembru.

Objavio/la One_Gost_1130 prije 10 godina 4 mjeseca #

sto vise lijepih osmijeha...:)

Objavio/la izvremena prije 10 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: