Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Mama Tratinčica savjetuje (9) - Uspavljivanje

post objavio/la tratincica prije 12 godina 7 mjeseci na blogu ... by Tratinčica

Komentari na post

 

Joooj...dobro zvuči u teoriji, ali praksa...
Barem u našem slučaju nije funkcioniralo.
Čitala sam svuda o tome kako ne treba griješiti sa uspavljivanjem, kako bebu samo treba staviti i pustiti da kenjka, da će se navići. Jas, jes, ahaaaaa.
Moj sin nikad nije znao lako zaspati, ispočetka bi bilo dovoljno da legnem kraj njega, al kad je propuzao, jednostavno nije imao mira, a kad bi se premorio vrištao je i plakao. Probala sam i metodu da ga ostavim da plače (uvijek u isto vrijeme) najduže 5 minuta, koje su mi se činile kao vijekovi, a on je vrištao i tresao se od straha, i onda sam odustala. Do 18 mjeseci je znao zaspati jedino uz ljuljanje u kolicima, a od tada zaspe sam u sobi bez problema, nekad legnem s njim, nekad zaspe na podu dok se igra, nekad ga i ljuljam ako situacija nalaže, ali rijetko.
Poslije sam pronašla da to ostavljanje dijeteta da plače (urla) može biti jako opasno po njegovu psihu, jer zamislite vi sebe da ste mali i bespomoćni u ogromnom i nepoznatom, svijetu, da dozivate u sred noći i dozivate a da se niko ne pojavi, pa zaspete od umora i plača. No way!
Ja sam za puno maženja i dobru dnevnu rutinu, a nemam ništa protiv nosanja i ljuljanja. Dr. Spock to najbolje kaže: ne počinjite navikavati dijete na nešto što poslije nećete imati živaca sprovoditi. Ja tako nikad noću nisam htjela ustati i nosati ga (osim ako je bolestan), nisam ga htjela navikavati na to, iako je znalo biti pakleno ponekad, kada bi se npr probudio u 2 ujutru i bio budan do 4. Al sve se to stabilizira s vremenom, kako se razvije nervni sistem u djeteta. Sada mislim da ću drugo dijete ABD podići tako što ću ga/je prvih 6 mjeseci stalno nosati i maziti i onda će bolje i spavati i sve, a po principu kontinuuma.

Objavio/la oBloze prije 12 godina 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: