Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

"Američki život" u Sarajevu

post objavio/la tratincica prije 12 godina 7 mjeseci na blogu ... by Tratinčica

Komentari na post

 

Margaritha:
A baš sam čitajući komentar na post iznad ovoga pomislila da smo se "pomirili". No vidim da i dalje analiziraš moje pisanje i tražiš dlake u jajetu.
Uglavnom draga, pošto izgleda ne čitaš moj blog od samog početka vjerovatno ne znaš da se moj blog u početku zvao Život je lijep i da ja već godinama pišem samo o lijepim i pozitivnim stvarima, a nikako o crnjacima. Da li ti podnaslov mog bloga "Za mudra čovjeka svaki dan znači novi početak" išta govori? I nemam namjeru da radi tebe koja želiš da slušaš o crnjacima u mom životu promjenim način pisanja. Ovaj blog ostaje blog o pozitivnim stvarima, pa čak i kad je upitanju bebač i sve oko njega.
Osim toga, da li je nešto jako, jako, jako neobično i čudno da je neko sretan i ako ne spava, ne opere zube, ne skine pidžamu a sve radi bebača?
A ima samo jedna stvar zbog koje se brinemu tvom komentaru a to je što kažeš da uvijek okrznem nekoga ko nije uspio ono što sam i ja. I zbog toga bi se izvinula svima koji su tako osjetili jer mi to definitivno nije bila namjera. da ne ponavljam kao papagaj, ovo je samo moje iskustvo prezentirano tu da ga iskoristi ko hoće i ako hoće.
A meni fakat nije jasno da li ti zaista nemaš pametnija posla u životu nego da analiziraš moje postove na način na koji si to upravo uradila.
Opet ponavljam, ako su ti moji postovi odvratni i stvaraju lošu atmosferu kao što kažeš nemoj ih čitati. Svi kod kojih moje pisanje stvara zavist mogu da urade isto. A ja još nisam vidjela da se neko od registrovanih korisnika, osim tebe, požalio i da mu smeta način na koji pišem.
Dakle, fakat ne kontam, i to ponavljam po drugi put, zašto bi neko želio da čita o tome kako sam ja jadna ili o jadnim situacijama u mom životu. Da li takav način pisanja pojačava nečiji ego? I ako da i ako ne mogu samo reći, sorry ali ne na mom blogu.

Objavio/la tratincica prije 12 godina 7 mjeseci #

nisam se svadjala, pa se nisam ni mirila... samo sam ti dala moguci odgovor na dilemu oko toga zasto neko ovdje stice dojam da ti zivis americkim zivotom... vjerujem jednostavno da kod tog dolje napacenog naroda stvaras zavist, jer se hvalis, a usput ih trehas.

uzgred, dovoljno dugo te citam da znas da ne podnosis kritiku :)). to sto ja obicno znam u ovim komentarima stati na tvoju stranu je samo produkt cinjenice da ni oni koji te kritikuju nisu puno bolji.

na ostatak tvoga komentara ne mogu dati odgovor, jer nisam citala dalje od onoga "dlaka u jajetu". imam i ja bebaca i moram bolje iskoristiti vrijeme.

Objavio/la margaritha prije 12 godina 7 mjeseci #

ma ti si meni super ja te jako razumijem jer sam kao ti a sve te američke majke su postojale i do sad pa su im djeca uglavnom katastrofa, jer od silne zaljubljenosti u sebe i brige oko sebe glavno su zaboravile.........NA ODGOJ SVOJE DJECE............hm nažalost. Dakle ti možeš malo na remont čisto radi promjene i dobrog raspolpženja ali jadne one jer remont MOZGA ne postoji. Velika pusa od jedne mame

Objavio/la Gost mama prije 12 godina 7 mjeseci #

margaritha: mene interesuje o kakvoj kritici ti govoriš a koju ja ne podnosim? naravno da nisi prva koja mi to govori, ali ja se apsolutno ne slažem sa tom konstatacijom jer ja do sada na ovom blogu nisam vidjela ni jednu konstruktivnu kritiku upućenu meni. raja vole da napadaju iz ovih ili onih razloga, ali nije svaki napad konstruktivna kritika koja će ukazati meni na neku grešku i način na koji treba da je ispravim. sem toga, kome ja treba da se pravdam što sam ovakva ili onakva? tebi i ostalim virtualnim gostima?

ti mene u svojim komentarima kritikuješ da ne pišem o lošim stvarima glede bebača i da zato to stvara negativnu atmosferu? kakava je to kritika? jel se to zove kritika? i šta ja ima tu da ne podnosim kad ti fino kažem da ja ne pišem o lošim stvarima u svom životu i nemam namjeru početi samo zato što ti to tražiš.

i pravo mi je shega da nemaš vremena da čitaš moj komentar do kraja a imaš da uzduž i poprijeko analiziraš i uspoređuješ po pet postova odjednom. tad valjda beba spava, šta li?

gost mama: thanks. čitamo se.

Objavio/la tratincica prije 12 godina 7 mjeseci #

Ja radije gledam mame koje su možda malo i neošišane i imaju koju obrvicu viška, ravne cipele, kinesku odjeću na bebama i polovna kolica. Ne kažem da mama trebaju biti zapuštene, al nekom nije ni do čega, neko nema za Chanele i Maxi Cosi. Ja svom djetetu mogu kupiti svašta, kao i sebi, ali ne želim, jer želim biti skromna.
Svi smo različiti, od mama koje ne žele da doje i angažuju mame i svekrve da bi odmah nakon 40 dana krenule po aerobicima i po kafanama, gledala sam i mame koje 5-mjesečne bebe hrane kolačima u slastičarnama, i mame koje doživljavaju frasove kad dijete polazi u školu jer su pretodnih 6 godina bile opsjednute majčinstvom, a zaboravile i na sebe, na muža i sve ostale ljude...
Mislim da treba zadovoljiti prvo potrebe djeteta (ko što Eni reče), ali ne zaboraviti ni na sebe. Ja se to još učim, bilo je i obrvastih faza ali i onih urednijih-dotjeranih, nikad šmizlastih, jer ja to nisam niti želim biti.

Objavio/la oBloze prije 12 godina 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: