Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Kad jaganjci utihnu, a djeca vrište

post objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 30 dana na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

lezba oce sina sa rasplodnikom a onda sin nece upoznat tatu. nece vidjet na koga je povuko. ha ja

Objavio/la Gost_2641 prije 9 mjeseci 30 dana #

Hmmmm, mislin da su promašili poantu, to vjerovatno aludira na pravo na abortus il tako nešto. Barem meni tako zvuči. Ili aludiraju da se država i Bog nemaju šta petljat o tome s kim oni stupaju u spolni odnos.

Poprilična je mogućnost da je to stavila neka neuka budala. Možda je ružno reć, al tako je.

Objavio/la Tvornicar prije 9 mjeseci 30 dana #

Ili bi mogla bit poruka onima koji bi htjeli da ona bude heteroseeksualna i da rađa dicu, ima muža i to. Poruka da to kako će ona živit i šta će radit sa svojim jajnikom je samo njena stvar.

Ovo možda nije točno, prosto pokušavan sam sebi objasnit kakav bi smisao transparent moga imat. Inače, poprilično mi je nebulozan.

Objavio/la Tvornicar prije 9 mjeseci 30 dana #

E to ti je ono wtf sto ja sinoc pisa😂 ljudi i ne slute koja bolest uma lezi u tome, jednom kada i AKO dobiju neku dominaciju, vladat ce ovo pravilo:


( قَالُوا لَئِن لَّمْ تَنتَهِ يَا لُوطُ لَتَكُونَنَّ مِنَ الْمُخْرَجِينَ )

الشعراء (167) Ash-Shu'araa

rekoše oni: "Ako se ne okaniš, o Lute, bićeš sigurno prognan."

Objavio/la Sfumato prije 9 mjeseci 30 dana #

feminizam, dabome. i to se uspjelo provući. ima li ko da nije žrtva?

bitno je da su u fokusu bili kockoglavi neandretalci. mnogi su jedva dočekali da ih uzmu za primjer i predstave kao javno mnijenje, dok su vrlo vješto ignorisali normalne, nereligijski nastrojene (ne uzimam ovo kao pozitivno, izuzimam religijske razloge i primjere istih radi objektivnosti), umjerene ljude i njihove kritike šunda kojem su izloženi.

bitno je da se provukla propaganda u vezi migranata, unatoč tome što isti novac uložen (loša riječ, rekao bih prije bačen), recimo za osiguranje ili marketing, mogao iskoristiti da se obezbijede osnovni ljudski uslovi u prihvatnim centrima. no, to nije dovoljno bombastično, nikome nije zanimljivo pisati o humanosti i požrtvovanosti. ne može se sa dovoljnim intenzitetom sistematično interpretirati ko je koliko tlačen/a i lišen/a prava, te proporcionalno kolike bi trebao/la (morao/la?) imati benefite.

bitno je oduzimanje fokusa dugogodišnjim problemima, čije se posljedice mogu ogledati u manjku slobode, vladavine prava, izbora, perspektivne budućnosti, novca, i ponajprije, univerzalnih vrijednosti. no ne, paradom i forsiranom inkluzivnošću se može riješiti sve pomenuto.

istina je, postoje problemi i izolirani, ekstremni slučajevi. svako, bez izuzetaka, treba imati jednaka prava i mogućnosti. no, smatram da ovo nije ispravan način rješavanja problema. skoro isključivo se daje prilika najglasnijim (dodao bih još koji epitet, pa ću stati ovdje) da izraze svoje mišljenje, dok svi ostali ostaju irelevantni, te se problem produbljuje. sada je samo pitanje dokle će se dalje ići. ne, ne mislim na popularno skretanje u pravcu pedofilije, nego zaista, šta je sljedeće? još više forsirane inkluzivnosti? sigurne zone? još veća izopćenost zdravog razuma? bojim se da šta god se pruži, neće biti dovoljno. najglasniji primjerci nisu objektivni i neće biti nikad kraja zahtjevima, odnosno viđenju sebe kao žrtve, ma koliko bili jednaki ili jednakiji od ostalih.

Objavio/la eryri prije 9 mjeseci 30 dana #

Eyri, homoseksualci su u današnjoj BiH neravnopravni građani. Ja ih znam dosta, i uglavnom sve su to normalni ljudi. Ne vidim da imaju neke Bog zna kakve zahtjeve, sem da im se dozvoli isto što i heteroseksualnim parovima. Po primjeru onoga šta se dešava u zapadnim zemljama, zahtjevi za pravima i svim tim što ti pišeš da bi išlo dalje u nedogled, staju na toj postignutoj ravnopravnosti. Tako da ne vidim neku bojazan za neko beskonačno traženje prava. Jednostavno daj ljudima da normalno žive i to je to. Britanija, Irska, Amerika, itd, zemlje koje su dozvolile homoseksualcima pravo braka nemaju nikakvih problema zbog tog.

Mada, shvaćan te šta govoriš, manjina među tom populacijom ima, pa hajmo reć, krajnje nerealne ideje i slično, jednnom san naletija na termin 'lezbijski feminizam', di autorica teksta spominje kako je heteroseksualnost dominacija muškaraca nad ženama i slične gluposti. Ta manjina možda jeste glasna, ali ona jest i ostaće - manjina.

Da se razumimo, takve manjine ima i kod heteroseksualaca.

Objavio/la Tvornicar prije 9 mjeseci 30 dana #

tvorničar, hajde mi molim te nabroj ta prava koja pederi kod nas nemaju :D nemoj mi filozofije, nego:
1.
2.
3.
4.
?

Objavio/la Sfumato prije 9 mjeseci 30 dana #

da nije fulala event? :D

Objavio/la graciasalavida prije 9 mjeseci 30 dana #

Najbolji je bio onaj "u jedinstvu je snaga". :D :D

Objavio/la tramvajsexualac prije 9 mjeseci 30 dana #

1. Pravo braka
2. Pravo na posvajanje dice
3. Pravo na slobodu u društvu, da se mogu poljubit u javnosti i držat za ruke bez straha da će ih neko pribit.

Objavio/la Tvornicar prije 9 mjeseci 30 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: