Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Veza tri slike

post objavio/la vasionka prije 8 mjeseci 5 dana na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

Puritanci, svaki svoga kova, kojima ni puritas nije presjek. Uskoro će vrli s lijeve strane jednakosti dovesti čistoću, s desne zadrtost, i možda je po potrebi kvadrirati; ako već nisu.

Objavio/la setnosiva prije 8 mjeseci 5 dana #

Mir Tebi!
Svi naši zaključci ovise o točki (kao onom tvom avataru) i smjeru gledanja.
Većina vidi točku zanemarujući veliku bjelinu. Eto kakvi smo. :D
U što Ti gledaš?
U što se ugledaš to postaneš!, pa tako i oni koji rekoše ono što nam Ti prenese.
Svaku sreću, mir i dobro Ti u svako sada od srca želim jer sutra ne postoji!, hn. :)

Objavio/la hajjenezir prije 8 mjeseci 5 dana #

Setnosiva, čudna je sila otpor. Preslikavši njena fizikalna svojstva u interakciji raznorodnih elemenata na društvo, svašta se može naučiti. Međutim, još se više može naučiti preslikavši njena hemijska svojstva na društvo. Da je po dogmatskim fizikalnim svojstvima identifikovanim od čovjeka u ranoj fazi razvoja te nauke, nikada ne bismo imali vazduh i vodu. Gospoda puritanci bi opasno trebali porazmisliti o miješanju (sintezi) kao o osnovnoj pretpostavci (i) za mogućnost života uopšte, uključujući i vlastiti.

Gledam u sve što me okružuje hadžija, s više ili s manje pažnje. Kako gledati i vidjeti nisu isti pojmovi, nešto od onoga u što gledam ne vidim, a nešto od onoga u što ne gledam (jer nije u vidnom polju ili je nedostupno za gledanje u potpunosti) vidim. No, trudim se da me u tom gledanju i viđenju ne ometa strah od stvari, pojava, bića u koje se gleda (iskustvo iz kojeg proističe rad na sebi), nego želja da strah od onoga od čega treba strahovati (samoga sebe) pomogne mome rasuđivanju.
Tražio odgovor, dobio odgovor :-)
Hvala, budi mi i ti dobro.

Objavio/la vasionka prije 8 mjeseci 4 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: