Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Viren

post objavio/la vasionka prije 11 dana 9 sati na blogu va§IONka

Komentari na post

 

Moram se nauciti tim misterioznim vjestinama tajnovitosti😂

Objavio/la Sfumato prije 10 dana 22 sata #

Mamita 🐐💕 uvijek me bacis u duboka razmisljanja poslije ovakvih tekstova..cesto si mi poput mirne luke 🕊 📜

Objavio/la Silence_ prije 10 dana 22 sata #

Steta sto blog odumire!

Objavio/la Surla_off prije 10 dana 13 sati #

Sfumato, tako je i kod mene. Polako, strpljivo, s vremenom.. (zamislila sam je da ne bude banalna za ‘valjanje od smijeha’ kroz emoticon, biće da nisam uspjela).

Pa, da proširim.. Podjednako je primjenjivo na sve ljude, i muškarce i žene. Očekujemo tu neku Viren ili Virena bez lica, to je nekako prirodan proces ma koliko o istom razmišljali ili ne razmišljali. Onda neka osoba počne nositi to ime u našim životima, tu je, dugo vremena. Nerijetko se desi da pomislimo da gotovo nepogrešivo ‘čitamo’ reakcije i manjkavosti kod te osobe, dok se rjeđe dešava naše saznanje da ta osoba također ima tu sposobnost, sada u obrnutom procesu - ona posmatra i ‘čita’nas. I šta onda biva, kako ćemo to uzajamno i međusobno ispoljavati? Da li osobu znamo kada naučimo mnogo o njenim manjkavostima ili taj prešućeni prostor misterije (i slobode), prešućen kada ta manjkavost neće proizvesti značajno negativnu posljedicu, skida sljedeći sloj da se ta osoba krene značajnije upoznavati s potencijalom svojih vrlina, da ih identifikuje i razvija, a mi uživamo u tom procesu, zajedno sa njom? Proces je, naravno, i obrnut, primjenjiv i na nama.
Želim reći da je potencijal naše istinske suštine misterija i za nas same, pa zašto bismo tu činjenicu prenebregavali u odnosima sa drugim ljudima, posebno nekim ko je toliko mnogo vremenu tu ili će biti tu? Zato, misterija, koja je tako snažan motiv za uzbuđenje i živost, i disciplina - vještina.. nije to popravljanje, to je pročišćavanje.

Jučer se vraćam s posla i razmišljam o multipliciranju, ponavljanju i kopiranju patterna Božijih obrazaca u ovom našem svijetu. Sve što je takvo sadrži misteriju i disciplinu. Ljubav dolazi nakon svjesnosti o potencijalu misterije i koristi od discipline, ne prije toga. Prije toga se to zove nekako drugačije, uvjerena sam u to.

Hehe, ne znam da li da ti se izvinim što sam ti naslagala ovoliko toga u odgovoru 🤔😊, a biće da si samo htio nešto usputne lepršavosti začinjene humorom :-)

Objavio/la vasionka prije 9 dana 20 sati #

Jarčice♥️🧚‍♀️, lijep mi je kompliment to da je u ovoj luci mirno :-)

Surla, možda je do proljećnih aktivnosti, a možda je i tako kako kažeš. Slažem se, ovo je lijepo mjesto, bila bi šteta da se ugasi. Posebno za ljude kojima ne odgovaraju performanse komunikacije na društvenim mrežama, kao što sam ja.

Objavio/la vasionka prije 9 dana 20 sati #

Dobri stihovi 😊

Objavio/la vrtfors prije 4 dana 18 sati #

Uspjela si ti, nego sam ja zamislio nesto drugo haha e to ti je ljudski mozak 😂

Objavio/la Sfumato prije 4 dana 8 sati #

Drago mi je, Gardenforce😉

Sfumato, 😁

Objavio/la vasionka prije 3 dana 16 sati #

Kazuju mi da zamislim boju koja opisuje Viren, a ja vidim samo bjelinu...I cude se koliko sam sigurna, a ja to i ne znam. Beskrajno bjelilo i nesto slicno smrti u meni naseljeno. I onda mi kazu da sam luda i da je Viren moja srodna dusa, a ja to znam. I nista osim tisine ne odzvanja jace u hodnicima moje duse kroz koje Viren koraca plaseci se da me ne probudi.

Objavio/la Lovica prije 3 dana 10 sati #

Pročitala sam tvoj komentar nekoliko puta i sad se pitam da li je moguće biti u stanju srodnosti s nečim što bismo nazvali opšta duša? To bi valjda bila srodnost po dubini principa, bez boje, bez mirisa, bez sjećajno pamtljivog (uslovno rečeno karmičkog) specifičnog odvojenog identiteta iz resursa nesvjesnog?
Traktati su se pisali i pišu o voljno preuzetoj ili nepreuzetoj potrazi za jednom srodnom dušom, to će ostati neiscrpan izvor, prije svega, osjećajnih razmatranja u jezičnim formama koje to omogućuju, ali šta je sa potragom za opštom dušom i zašto se kod nekih pojedinaca, ako je to tačno, nivo potrage za jednom srodnom dušom prirodno uslovljeno preskače i zaranja odmah u dubinu opštosti? Zašto te osobe (ponovo, ako je to tačno) ‘ne zadovoljava’ duša sa licem?

Objavio/la vasionka prije 1 dan 22 sata #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: