Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Mjesto

post objavio/la vasionka prije 11 mjeseci 24 dana na blogu va§IONia

Komentari na post

 

Čitava je slika Vremena koju obuhvataš u svoj mikrokosmos pa one destruktivne prirasline na njenom platnu odašiljaš u makrokosmos kao regenerirajuće dobro.

Riječi su moćne, @vasionka. Čak bih voljela da ne osjetim kojim sve svjetovima jezdi ljudski duh da bi iskopao dobre namjere.

Jer, posve je drugačiji taj svijet, mogao bi se nazvati i fantazijom, ali on to nije. Postaje stvarniji od same stvarnosti u trenucima kad se sudaraju srodni ljudski dusi, riječima, izrečenim u različitim epohama ljudskog djelovanja i postojanja.

Objavio/la Lovica prije 11 mjeseci 24 dana #

Ovaj tvoj virtuelni mikrokosmos, dobija konekciju iz ko zna kojeg udaljenog sazvijezdja i odapinje rijeci koje se vezuju za nasa njedra:)
Dugo nisam nesto ovako dobro prozno procitala.

Objavio/la sreca_ prije 11 mjeseci 23 dana #

Lovice, neizlječivo bolujem od dedukcije. I u kapi opisujem more. Tako, na gotovo nezadatu temu samo pustim.. i onda se desi pokoja rečenica koja zaista uspije zapisati misao.
Vjerujem da ljude prate samo njihove namjere. A onda, kada se lica i imena skidaju, u tom času čovjek prati svoje namjere i one su mu i lice i ime. Možda vrijedi duplo ona dobra, koja se rodi na destruktivnoj priraslini. Ne znam, ali slutim.. ili to samo želim.

Ne znam ni ja Srećo, ne poznajem se toliko, ali mi je drago što se moje mjesto smiješta u njedrima.
Hvala ti.

Objavio/la vasionka prije 11 mjeseci 23 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: