Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Echo

post objavio/la vasionka prije 1 godinu na blogu va§IONia

Komentari na post

 

Koliko god se udaljivo od misli o sličnim stvarima, uvijek me tvoji postovi vrate i inspirišu, baš onda kada pomislim da mi to fali.

Onda ta inspiracija mi pokaze vrijednost ideje koju imam i koja vrijedi da se obrađuje i nadograđuje.

Objavio/la the_ghost_Altan prije 1 godinu #

Nekima od gornjih stvari sam i ja na tragu... npr. "povezanost" svega u svemiru, odnos prostora, oblika, energije, fizičkog, duhovnog, tačka gdje se susreću promjena i statičnost (možda tačka susreta fizičkog i duhovnog), "stvarnost" i "iluzija"...

Objavio/la teoreticar prije 1 godinu #

izbor misli je perfektan,sionkin eho :)

Objavio/la Gost_ prije 1 godinu #

Interesantno,opustajuce stivo pred san.Svako dobro.

Objavio/la Gost_vila prije 1 godinu #

Od Lao Cea bi izabra neke druge citate, ali i ovaj je dobar, jer je dobar svaki. :)

Meni je najbolje ovo iz starog egipta, zapravo, istina je.

Fino je o ovome čitat, al puno je uzbudljivije ovo direktno iskusit. A i to naša svijest može, jer zapravo, mi ni ne znamo di su joj granice, ako ih i ima.

Objavio/la Tvornicar prije 1 godinu #

Drago mi je Altanov duše :-) Da li dobro pretpostavljam da sadržaj ovih citata ima veze sa idejom koja se provlači kroz rukopis koji si započeo?

“Tačka gdje se susreću promjena i statičnost”, veoma zgodno sažeto u misao Teoretičaru. Rekoh ti ranije indirektno, sve što ima istinsku vrijednost na idejnom nivou u strogo naučnom smislu, posebno nakon ‘izranjanja’ kvantne mehanike (govorim o savremenom dobu, prije je to bilo još izraženije), počiva na kreacionizmu. Svi tokovi na koncu se slivaju na isto mjesto.

Pozdravljam te puno Veliki, javi se češće :-)

Drago mi je Vilo, hvala ti na lijepoj želji. I ti mi ostaj u dobru 😊✨

Hehe Tvorničar, vjerujem, vjerujem da ima boljih od drugog citata, ali od prvog - teško😊
“Materija je zamrznuta muzika” - bilo bi super da to pokušaš opisati u jednom tekstu na svome blogu. Znam da si rekao istinu kada si rekao da je istina.

Iako je zamišljeno da te misli, svojim poretkom, ispričaju jednu zaokruženu priču, pa mi je svaka draga i svaka ima svoj kvalitet, ipak mi se najviše dopada ova od Ravi Shankara. Razumijem njenu ogromnu vrijednost.

Objavio/la vasionka prije 1 godinu #

Dobro si pretpostavila... Ali i sama znaš kako to ide; ne moze se tek tako direktno reći misao, bez obzir koliko je jaka, da bi dobila pravi oblik, mora da se misao provuče kroz dobar kontekst... Izgradio sam dobar kontekst ali tesko se usuđujem upustiti se; iz opsteg konteksta smisla svih misli; da izvlačim i stavljam u jednu formalnost, bez obzira koliko je široka i metaforična.

Ja inače ne pristajem na forme citata ili fraza... Msm ono, držim se shvatanja da je sve dobro sto je nastalo, nastajalo često iz sjemena samo jedne ili nekoliko fraza, misli... to je u biti ideja stvaranja... nije da se trudim previse gusto popununiti sadržaj idejama, naravno da je nemoguće, ali želim da bude dovoljno meni da me inspiriše, kao što zelim da tim sto radim druge inspirišem...

Ne znam koliko ću uspjeti u svojoj zamršenosti :) ali ne odustaje, tako jedino mogu da imam vodilju do novih spoznaja.

Objavio/la the_ghost_Altan prije 1 godinu #

Da, razumijem te, roman je ogroman poduhvat, dugotrajan, pa i iscrpljujući. Može pomoći da se za izgradnju lika, pa i likova, izbjegne konvencionalizam smještanja u prostorvrijeme, manipulacija s tim da bi se postigla eteričnost, ali onda te labave veze moraju imati jaku transcendirajuću nit.
Strpljenje je najjači savjetnik.

Tačno, i jeste, suštinski idejni sadržaj nije disperziran, zapravo je jedinstveno jezgro, ali potentnost sila tog jezgra je tolika da joj se može prilaziti s mnoštva strana. Fizikalno rečeno - pokušaj razblaživanja ogromne gravitacione sile tog jezgra. Tu je to more zanimljivosti, uzbudljivosti i inspiracije; u detalju jednog, drugog, trećeg.. sagledavanja. Različit opis ideje koji polazi od različitog konteksta u kojem je smještena ne znači da ideja ima više. Eto, kao ovdje, u ovim citatima.

:-)

Objavio/la vasionka prije 1 godinu #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: