Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

I zato, samozaboravljen, daj joj dobrodošlicu

post objavio/la vasionka prije 1 godinu 1 mjesec na blogu va§IONia

Komentari na post

 

Pa jeste, isto perec. Što nas lažu da je perec, to je energetski čvor❗️
😂🤣

Objavio/la vasionka prije 1 godinu 1 mjesec #

Skoncentrisao bih se ipak na impuls i datu tačku, koja je prikazana kao beskonačno. Lepota poezije je tome što zaista nekad je potrebno da se prepustimo, bez nekog suvišnog izučavanja.

Objavio/la dovlitlj prije 1 godinu 1 mjesec #

Da, nekad jeste i to uglavnom biva kod linearne poezije koja sliva u jedan tok, nebitno sada ni da li je više u lirskom ili više u epskom izražaju. Ali kod višedimenzionalne poezije, čak i one koja se oslanja isključivo na intuitivno, to je posve drugačije. Osjećaj je samo jedan sloj takve poezije, a ona je po svojoj svrsi istraživačka, postulatska i arhetipska. Ona je čitav misaoni i bivstveni konstrukt, nerijetko i sistem, što nas tjeraju na istraživanje. Ona je šifra, a ako je osjećajno snažna, tjera i nezainteresovanoga da zaključi da je šifra, važna šifra. To je nadpoezija i, uz nešto predznanja, tjera da je pokušaš otključati.

Da ovo ne bi bila prazna priča, pogledaj neke od komada kod blogera Syd i biće sve jasno.

A ovo, u ovom tekstu, je esej. Poetični oblik mi se pokazao kao najpouzdaniji za zapisivanje sirovih misli u zabilješku. Riječ je o traganju za integracijom ujedinjene teorije polja i teorije struna.

Objavio/la vasionka prije 1 godinu 1 mjesec #

Daaaaaa. Di nema mene i di postoji samo struna. E sad, ko je struna. Da li je to mi ili nešto izvan nas. Di je točka di se 'ja' stapa sa onim izvan ja. Jebeno je što je nema. Nemoguće za shvatit, al je fakat tako.

Objavio/la Tvornicar prije 1 godinu 1 mjesec #

Ne znam odgovor na to pitanje, ali mogu imaginirati :-)
Naš identitet obavijen je oko strune i prati je. I mijenja se :-)

Objavio/la vasionka prije 1 godinu 1 mjesec #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: