Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Počelo suđenje ‘iza zatvorenih vrata’: Može biti da će ono što ono predstavlja mnogima zatvoriti o n a vrata

post objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 4 dana na blogu va§IONia

Komentari na post

 

Djevojka je sretna jer ju djeevojka drži. Tu počinje romantični odnos, jer djevojka koja ju drži se smješka, što znači da daje pravu podršku djevojci koja će bit zatvorena. Možda su njih dvije gej i možda su si kliknule, i možda je ovo zapravo scena iz romantičnog filma u kojem su one stvarno zajedno i možda je ovo najemotivnija scena, momenat kad ona odlazi u zatvor a njena ljubavnica policajka ju vodi. I one su sretne, sretne, što su skupa i što su obe ono što jesu.

Objavio/la Tvornicar prije 9 mjeseci 4 dana #

Tvorničar je očito u krivu, a mene koliko pamćenje služi, na slici je ponosna Palestinka. Da ne bingam sad bezveze.

Objavio/la bruteforce prije 9 mjeseci 4 dana #

Djevojka se smiješi, jer prkos nekada ima najljepši osmijeh Tvorničaru. Zato što je taj prkos pitanje unutrašnjeg zdravlja.

Jeste, Brutalni.

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 4 dana #

Ehhh...

Respect...

Objavio/la redchemistry prije 9 mjeseci 4 dana #

Da Red, poštovanje.

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 4 dana #

mashaALLAH za dijete Palestine,heroina. Allah dz.s.je oslobodio i sacuvao i stavio pod okrilje svoje.Mir na nju ,od prodanih vladara...

Objavio/la Gost_vila prije 9 mjeseci 4 dana #

ne znam o cemu je rec ali... :)

Objavio/la dovlitlj prije 9 mjeseci 4 dana #

Vilo, ona je poslala poruku cijelom svijetu.

Dovlitlj, evo: https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izrael-pocelo-sudjenje-tinejdzerki-ahed-tamimi-simbolu-palestinskog-otpora/180213116

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 4 dana #

Gledano, legalistički, ona je u krivu, gledano moralno, - u pravu. Ako obrnemo perspektive dobijemo još kompliciraniju sliku - moralno, bila je obavezna da se odupre okupacionoj vlasti (time što je opalila šamarčinu vojniku, s oružjem)i time prekrši zakon; legalistički, zakon su uvele okupacione snage, koji je dakle, pravno-formalno neveljavan.
Možda jasnije izgleda ako bi smo njezino suprostavljanje poredili s oslobodilačkim pokretom, tj. partizanima u drugom svjetskom ratu. Ako je ova Palestinka prekršila zakon, onda su partizani svo vrijeme kršili zakon, i prema parametrima današnjeg međunarodnog prava bili su kriminalna/zločinačka organizacija.
Historija nam kaže, da su izgubili (mislim partizani), definitivno bi bili to, ali pošto nisu, onda su heroji. Aplicirano na ovu situaciju (s palestinskom djevojkom)zaključak bi bio prilično sumoran, djevojka će biti heroj kad Palestinci pobjede i protjeraju okupacionu vlast. Dotle, ona je kršitelj reda i zakona jedne države.

Objavio/la teoreticar prije 9 mjeseci 3 dana #

haha što ga teoretičar zakomplikova :D ovdje ja samo vidim Musaa koji se odupire faraonu, to je sve :D

Objavio/la Sfumato prije 9 mjeseci 3 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: