Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Mayer Amschel (Anschel) Rothschild: Dajte mi kontrolu nad novcem u nekoj državi i nije me briga ko pravi zakone

post objavio/la vasionka prije 1 godinu na blogu va§IONia

Komentari na post

 

Iiiii na scenu stupa digitalni novac :)

Da nabrojim valute ?

Objavio/la gigil prije 1 godinu #

Bitcoin skače nemormalno, mogli smo zaraditi +700 posto i više na berzama sada da smo ga kupili kad je bio sića i igračka. A, bješe to nedavno, prije dvije i po godine odokativno.

Sada je dobro ulagati u Zcash, izraelsko-američki virtual money patent (http://israelnewsonline.org/zcash-the-israeli-developed-virtual-money-starts-to-make-its-mark/#.WgVaf2jR-aM ), koji “štiti” privatnost transakcija. Ko nema problem sa haramom, što bi rekli, ima nešto viška sredstava, zna petljati na berzama, to mu je dobar tip. Bar da iskoristi ovih nekoliko mjeseci do godinu, dok međunarodno-normativno ne regulišu moranje javnosti u transakcijama u virtualnim valutama (daće oni dovoljno vremena da se “zaradi” 😲)

Da, hajde, nabroj, zbog svekolikog čitateljstva :-) Da vidimo koliko ih se rodilo..

Objavio/la vasionka prije 1 godinu #

Ma jašta ću, ja to onako samo napisao :D
Koga zanima, nek' googla.

Nemam zapravo neko iskustvo sa digitalnim valutama, iako sam razmišljao o ulaganju u mining (al' nema para da se počne, jbg).
Pročitati ću malo to što si postavila :)

Objavio/la gigil prije 1 godinu #

Osim što nemam dovoljno novca za igranje na berzi, imam otpor prema tome. Isuviše sam konvencionalna, to je sve jednostavno potpuno pogrešno. “Mali ljudi” gube kao na kocki, jer nemaju dovoljno novca da plate analitičare, nemaju tipove iznutra. “Velikima” se desetine hiljada nula slaže samo od sebe, a ljudi i dalje umiru od gladi i izlječivih bolesti.

Smatram da je isključivo zarada od direktnog rada s v a k o g za to sposobnog pojedinca etična zarada. Tako je u mojoj knjizi.

Objavio/la vasionka prije 1 godinu #

"Neta struje nasta dreka Muje"
Svako Ti dobro!, hn. :)
PS. Gdje mogu pročitati tvoju knjigu?
Hvala!

Objavio/la hajjenezir prije 1 godinu #

“Čupa kose mali Mujo,
nema struje, nema struje!”
:-)
Budi mi dobro, dobri moj hadžija.

(pričaš sa mnom i čitaš moju knjigu. znaš ono kako ti kažeš da od postavljenog pitanja dosta zavisi kakav će odgovor biti. mislim da si ovdje pitao: a, šta si to prepisivala, pa je tvoja mala knjiga nastala?)
:-)

Objavio/la vasionka prije 1 godinu #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: