Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Vijesti se ne prikazuju na TV-u: Kratka istorija odlučivačke centralizacije multilateralnih finansijskih poslova

post objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 21 dan na blogu va§IONka

Komentari na post

 

Mir Tebi!
Što bi bilo kada bi bilo?
Bilo bi: "Sjaši Kurta da uzjaše Murta!"
Neznanje je opasno kako za neznalicu tako i za njegove sljedbenike.
Mir, mir, širimo mir!, hn. :)

Objavio/la hajjenezir prije 9 mjeseci 20 dana #

bilo koja banka+kamata=propast i glupost. prvo, kamata nije dzaba zabranjena u islamu, a drugi aspekt,novac u banci nije nista vise siguran nego negdje u sefu kod kuce ili nekom skrovitom mjestu. znaci, sad kada bi se pojavila neka kriza, vjestacka ili ne, 90% nas ne bi dobilo novac koji drzimo u bankama jer to fizicki ne bi bilo moguce da realizuju.isto tako, ako ne postoje kamate, MMF i drugi paraziti bi mogli da se slikaju sa svojim pozajmicama. kamata je samo u pocetku bila sredstvo zarade, danas je to sredstvo unistavanja drzava i civilizacija, jedan oblik oruzja.eh sad, ko kontrolise federalne rezerve i zasto, kako se printa novac bez pokrica, duga prica i veliki problem

Objavio/la sfumato prije 9 mjeseci 20 dana #

Da, bilo bi hadžija, ali se još uvijek klackam između upiranja (prstom) i neupiranja (prstom). Znaš ono, s jedne strane "obaveza vam je da kažete", a sa druge strane je biće kako će biti.

Sfumato, volim integrativne procese jer volim kada se ljudi, različiti jezici, različite kulture i svjetonazori miješaju. Prirodno su mi ugodne takve sredine, šarene su, lijepe, otvorene, zanimljive i dinamične. No, taj arhetipski Pax Romana za mene je pogrešan san ako će se graditi na pravoj ili metaforičkoj krvi.
Velika, otvorena, šarena društva trebaju se nekako držati, treba se njima nekako upravljati, ali pravi način centralizacija definitivno nije, a monetarna i finansijska uvijek prednjači, predvodnica je. E tu sada dobro dolazi onaj hadis koji si nedavno naveo da se jasno zna ko čime upravlja i ko je za šta odgovoran (decentralizacija).
Sa grozotom kamate će se svaki dobronamjeran čovjek na ovoj kugli zemaljskoj složiti. Ako neće, ili je nedobronamjeran ili mu je temeljni sistem unutrašnjih vrijednosti žestoko nagrižen.
Ovo je jedan screenshot iz serijala https://ibb.co/c6A1UQ

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 20 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: