Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

N i š t a ne postoji

post objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 26 dana na blogu va§IONka

Komentari na post

 

Znam to, ništa ne postoji.

Objavio/la San_Kowalski prije 9 mjeseci 26 dana #

To je, članak upućuje na zaključak, da fizika prerasta u metafiziku. Naravno, ništa ne ide bez matematike. Ona mi se (nekako neumoljivo, ne znam zašto) nameće kao ključni igrač. I Kur'an govori o "sedam nebesa" (dakle, matematika), i o tome da je Allah sve (svemir, svijet) "iz ničega stvorio"... Kad bih bio naivan i gradio svoj iman na "percepcijama" naučnika sad bih nazvao Kraussa i zahvalio mu se na jačanju mog imana. Ali, avaj, još nešto mi se iz svega otkriva kao istina: Bog upućuje na pravi put koga On hoće, a ostavlja u zabludi koga hoće. Odgovor je uvijek bio i ostao: dova.

Objavio/la teoreticar prije 9 mjeseci 25 dana #

vidim sta radis,obilazis oko istog vec godinu dana. drzi te fokus dovro :)

Objavio/la Gost_ prije 9 mjeseci 25 dana #

kod amerike fkt cijenim njihov rad na nauci i ozbiljnu posvećenost tome, posebno na polju astronomije i fizike, iako im se u silnu terminologiju i ne razumijem uvijek najbolje tbh. šta mi je isto interesantno, nedavno pregledam doku gdje istražuju postojanje paralelnog svijeta. bacaju vako povremeno i šupllje, ono, čisto da ne uzimaš sve ko servirano zdravo za gotovo, al općenito cijenim ih u tom pogledu. zaključna rečenica mu je isto dobra tho.

Objavio/la temadilema prije 9 mjeseci 25 dana #

Kowalski :-)

Teoretičaru, počelo je iz metafizike, u metafiziku se i vraća (uz napomenu da je na nekim mjestima očuvan kontinuitet, nije se ni odustajalo). Kad se odstrane svi distorzirajući ometači, sukoba (naučnog i religijskog) nije ni bilo, niti takav sukob postoji. Počelo je iz kreacionističke religije, preko filozofije, do grananja naučnih disciplina. Na deduktivnom, generalnom nivou zato nije ni moguće da sukob postoji. Sukobi su objektivno uvijek pitanje detalja, đavo je u detalju, a rađanje loše namjere korijen ima u sumnji kao svrsi samoj sebi ili u ustoličenju sumnje kao instrumenta pogleda s visoka. Ovaj se pogled s visoka, nažalost, tako očigledno manifestuje u svim tradicijama mišljenja.
Za iman dova (osjećaj), za spoznavanje učenje (razum). Jedno s drugim su u simbiozi, ne ratuju.

Veliki, gledam ove raskrsnice što više slivaju (spajaju) nego što odlivaju (razdvajaju). Kako da čovjek zaboravi tu divotu?

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 25 dana #

Temo, svjetovi u množini dokazljiviji su od svijeta u jednini. Pretpostavka (-ako-), odabir (-ili-), dilema (-status quo-), incident (-posljedica prestigla uzrok-), Određenje (-bilo je/biće/(skupno) s a d a-) su datosti sa toliko mnogo unaprijed ukalkulisanih mogućnosti. A datosti za koje ne znamo?
Trumpovska zaključna rečenica 2011-e :-)

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 25 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: