Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Čitanje

post objavio/la vasionka prije 10 mjeseci 1 dan na blogu va§IONka

Komentari na post

 

dobra je opasno ! ko eseni,ko armenci,na to me baca

Objavio/la Gost_ prije 10 mjeseci 1 dan #

Pećina, pa odmah Eseni i Armeni, hahahaha. Dobro, Armeni su me iznenadili, mogao si na "Dinu" otić' :-)
(e, Veliki.. Thanks :-)

Objavio/la vasionka prije 10 mjeseci 1 dan #

da napisano, procitano i dozivljeno su obicno tri razlicite stvari koje se tu i tamo samo blago dodiruju

Objavio/la gost227 prije 10 mjeseci 1 dan #

Čini mi se da si u jednoj rečenici uspio trostruko poentirati:
- dao si pročitanom kontekst u kojem nije pisano, ali se savršeno uklapa,
- kritički si se osvrnuo i
- potegao slične situacije iz svoga iskustva.

Misliš li da je riječ o o b i č n o trima različitim stvarima ili o o b a v e z n o trima različitim stvarima?

Objavio/la vasionka prije 10 mjeseci 1 dan #

Bome *Sionka...da imam moc sad bih te poljubio...nakon citanja :))
Da sam znan kao Haris Pasovic ,nesretan zbog one "krompirove zlatice" sto obrsti sve iznad zemlje zarad prozdrljivosti I nistenja roda zemaljskog,Tebe bi amblemisao I dao kao zastitni znak Balkan-skoj ,kako se to simbolizira,kulturi da prirodnim silama "krompirovu zlaticu"trnes ne imajuci nikakovog ,znanog,otrova...neljudskog spravljen ljudima.
Eto tako...a moze jos I bolje dok se naviknem na tvoj medaljon nad kojim je vrijedno bditi koliko I onaj vjestak na Moni I Lizi

Objavio/la Gost_6846 prije 10 mjeseci 1 dan #

Ako ćeš metaforički Halide, evo, okrenula sam oba obraza.
Ne znam da li je to tako, ali ako tebi jeste, neka bude (tebi).
Balkanu i šire treba ljubavi, uporne i preživljavajuće, uporne i preživljavajuće.. Otrova neću da imam, to biram.

Objavio/la vasionka prije 10 mjeseci 1 dan #

Hocu da vjerujem da imas za sve interesovanje koje si zapisala na svom profilu i da to i pratis. A i blog ti je "blogčina" !

Objavio/la Nick-Brandon prije 10 mjeseci 1 dan #

Haha, otišla sam da provjerim detaljno jer to stoji od početaka na blogu i da.. pratim.
Hvala ti Niče Brendone, drago mi je :-)

Objavio/la vasionka prije 10 mjeseci 1 dan #

Misliti da ovo biras znaci trnuti informaciju da sam predodredjen :))
To I nije pogubno sve dotle dok se misao sa biranjem ne nametne u nusproduktu koji personificira ciljanog "boga" ili zamjena za vec uspostavljenog ,ili istinskog shvacen I prihvacen kao Istina,misaonog Boga

Eto,neka mi bude samo da znas...sve ovisi o covjekovim velicinama koje odredjuju istom zivot .Tako ce skroman covjek ,izmedju ostalog,lako pronaci sebi puni zivot ljubavi dok ce neskromni,uprosteno receno,upravo biti opterecen sa pojmovnim iz "ljubav za prezivljavanje" kao upornost iz cega je dobio ono sto je I trazio.Nesto kao "suzivot" koji se u Bosni promovira umjesto zivota

Objavio/la Gost_6846 prije 10 mjeseci #

Evo jednog primjera koji se naukom moze objasniti ali...to objasnjenje nece uci u ono sto je zabravljeno za objasnjenje danasnjim kapacitetom,upotrebljivim kapacitetom, mozga Objasnjenje NIKAD nece biti srz onog iz cega je objasnjenje.To objasnjenje mozemo porediti sa onim ushitom koji nas dojmi pri dugi ,zalasku I izlasku sunca,mirisu biljnog svijeta itd.Postoji ta granica koja dozvoljava da osjetimo I pojmimo osjet ali...preci taj most,tu granicu, dva svijeta pa sa druge strane ovostrani ushit objasniti je nemoguce.
Pomenuti primjer ,sa pocetka komentara,je slican onom dogadjaju sa zmijom u tvom prethodnom postu .Dozivio sam tu zmiju kao dijete I o tome sam davno pisao pa se moze naci u mojim komentarima.
Dakle,u primjeru imamo jedan sljivik jednog zaseoka koji cini jedno poveliko selo sa svojih pet (5) zaseoka I svaki zaseok sa svojim ziteljima I sljivama...bosanskim.
Sve sljive,svih zaseoka,jednako reagiraju na proljece .Pupaju I beharaju za svoj plod.U tom interval pupanja I beharanja mraz je unistio taj pupak za rod sljive kod cetiri zaseoka dok je samo jedan pretrpio malo od date posasti.
Tu nista ne objasnjava polozaj zaseoka ili ljudski rad nad sljivama.Nista! Tu pojavu ne objasnjava nikakova konfiguracija zemlje niti putanja mraza koja je zaobisla doticni zaseok,Ti zaseoci udaljeni jedni od drugih od 500m do jedan kilometer.Tu pojavu ne objasnjava nikakova gustoca ili razrijedjenost zraka kojim je dat mraz.Tu pojavu ne objasnjava nikakovi vjetar kojim se mraz nosi ako mraz jase na vjetru I obratno
Danas,upravo danas,imamo ovakovi rezultat:Samo u jednom zaseoku ima bosanskih sljiva a svi drugi NEMAJU niti jedan plod od sljive.Svi,bas svi,navracaju u taj jedan zaseok da ih zelja za plodom sljive mine ili uberu odredjenu kolicinu plavih,bosanskih,sljiva da nacine ono sto se zove dzemovanje I sl.
Dakle,ovdje nauka nije igrala NIKAKOVU ulogu.Mnijem po nalazima nauke:ako voda ima razlicito ponasanje pri ljudskom prozimanju pa se ista definira I odgovara na ljudsko zlo razlicito od dobrote ljubavi u covjeku koju voda desifrira zasto se I navedeni primjer ne-bi istim tumacio.

Objavio/la Gost_6846 prije 10 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: