Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

MALA POSLIJEPONOĆNA ZBIRKA: "Uvod u filozofiju uma" Davora Pećnjaka & Black Sabbath "War Pigs"

post objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 30 dana na blogu va§IONka

Komentari na post

 

ozakoni me ali znaj:ako me ne ljubis zakon ce te u bol pretociti(h.d)Uopsteno ali...imam kredibilitet za doticno
.
March 31, 2011 at 7:15pm

Ljubav nije sudjena svakom...aha ...nije ni nesudjena sudjena zbog jednostavnosti u sudu;nisam ti sudjena!!Nije ona ,ljubav, svakome ni odredjena!!Dakako da ljubav nije odredjena ,ali,jeste iznimna po nama...neponovljiva u kontinuitetu uzdaha,strepnji i ceznji,bola i prastanja...osebujna kroz osobno u okruzenju nase osobnosti(naseg oreola0...bezgranicna u limitiranju osjecaja u nama kroz prostor ... vrijeme ...i kao takva neodredjena u funkciji jednadzbe te jednoznacnog rjesenja nema...kada bi da joj rjesenje trazim jednadzbom...nisam toliko lud. Sve je to relativno...i najveca istina u ljubavi kojom se zaklinjem.A da se ne zaklinjem na ljubav ne-bi mi bila niti "sudjena" niti "nesudjena"a bogme ni "odredjena" i neodredjena.Kako god obrnem pisem gubitak preduslov dobitku (I obratno) ,ali,u ljubav se zaklinjem.Takav sam ...neka travka sa bosanskih brda vri u meni.Kazu LJiljan.Dakle, postojim sa nerjesenom jednadzbom a ozakonjen da sam joj factor za ljudski um .Nisam nista izuzetak i iz istih razloga uzeh iz sebe ove dobro znane rijeci...iz kontinuiteta

Bori se...i stradaj za mene ako ti je do mene.Udara bubnjar po razapetoj kozi bubnjeva prvog esalona...kojim gazim.

I vise neznam... dal' po meni udara ili po raspetoj kozi...ili sam raspeta koza za bubnjarski takt borbe i raspeca.

Vjesta ruka i zvuk rezak... vatru tijelom pali... plamen duse da mac kali...za stradanje i za bitku...za golgotu i za 'pticu zlatnu".I molim...da se u epitafu borba ne spominje vec sljedece;Doista,saputanje ti je dodir prstima ,necujnog vjetra, mog uzaglog tijela i misli u vrenju.(H.d)

Objavio/la Gost_6846 prije 9 mjeseci 29 dana #

sjooo otkad nisam warpigs cuo ! kako poveza Dekarta i sabbathovce svega ti ? :)

Objavio/la Gost_ prije 9 mjeseci 29 dana #

Vrlo jednostavno, hahahaha. Čitala Pećnjaka i slušala Paranoid u isto vrijeme :-)))

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 29 dana #

Filozofi i njihovo nagađajuće znanje!?
Već odavno sam to zabatalio.
Mogu "filozofi" misliti i nagađati što hoće i neće ali kada ih nešto dovoljno "čvrsto" lupi po glavi onda će svi znati koliko je sati i od svojih nauka odustati?!
A "ti" koji si im vjerovao, pati! :)
*
Što je pretpostavka?
Teoretski i praktično:
Koliko pretpostavka može biti od koristi Istini?
Nimalo.
Koliko pretpostavka može štetiti Istini?
Nikoliko.
Što onda pretpostavka može Istini?
Ne znam?!
Uistinu pretpostavka ne može ništa Istini ali može čovjeku zamagliti pogled k Istini. Istina je u stanju ukloniti svaku maglu ali zbog već danog obećanja ljudima da će imati mogućnost neuznemiravanog izbora to ne čini.
Tko se brine za sve ovo?
Ne znam.
Rekli smo da neznanje i nije neko blaženstvo i da nakon svega gore iznijetog nema više odgovora;- Ne znam, nego; - vjerujem ili ne vjerujem. Za sve ovo se brine Bog.
Da li je tijek stvaranja puka slučajnost?
Nisam siguran, priroda, slučajnost.
Ti pristaješ da ti se život svede na slučajnost a po tko zna koji put' govorimo da neznanje nije neka vrlina.
Neznanje nije nikakva vrlina, neznanje je mana!

Objavio/la hajjenezir prije 9 mjeseci 28 dana #

PS.
Na blogger-u ba mi smeta to što nisam u mogućnosti korigirati svoj komentar u prvih nekoliko minuta što je na blog hr-u moguće, pa tako gornjem komentaru ima "viška komentara". :))
Svejednako: Uživaj/te u svakom trenutku sada koji vam je dodijeljen!, hn. :)

Objavio/la hajjenezir prije 9 mjeseci 28 dana #

Etika i empatija su te kategorije zbog kojih se pati, više ili manje, Hadžija, ne zbog umovanja. Bez etike i empatije saglasne prirodnom položaju čovjekovom, umovao ili ne, neće izaći na dobro. "Gimnastika" uma i "gimnastika" duše dva su pojma. Ovo prvo je sredstvo, a ovo drugo supstanca, sadržaj. Ne ide zagraditi i fokusirati sredstvo, da bi supstancu očuvao čistijom. To je pojavno čistunstvo, čistoća zbog drugih, što bi rekli, čistoća zbog identifikacije, nije čistoća zbog čovjekove unutrašnjosti i onoga komada zemlje po kojem hoda. Lako je polirati grumen metala kad on u sebi već sadrži plemenita svojstva. Mnogo je teže biti strpljiv u etici i empatiji da ti se u tom metalu, s godinama, očuvaju i razviju ta svojstva. To se neće ostvariti samo izborom sredstva (brus papira), a posebno se neće ostvariti čistunstvom prema onima koji ne upotrebljavaju baš taj brus papir.

P.S. Da, površina za upisivanje komentara je krajnje nepraktična, a nema mogućnosti samokorekcije. Ništa zato, shvaćena je poenta i uz višak.
Pozdravljam te hadžija :-)

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 28 dana #

Slucajno(slucajno kao povodac za covjeka da mu se predodredjeno ukase) izabrane misli koje su u apsolutnoj suprotnosti sto pretpostavlja I svekoliku razlicitost nosioca dojma koji desifriraju svijescu ono sto osjetilno dojam cini
Dakle,nepomirljivo logika (nepomirljiva dok se suprotno ne dokaze)dva ljudska bica koji se ispisuju o bitnim odrednicama ljudskog (I svekolikog)bika.

1-"Etika i empatija su te kategorije zbog kojih se pati, više ili manje,"
(Vazno je naglasiti da se doticno nije pozeljno kategorijama prozivati)
2-ozakoni me ali znaj:ako me ne ljubis zakon ce te u bol pretociti(h.d)

Objavio/la Gost_6846 prije 9 mjeseci 28 dana #

MALA ,dok je svakodnevnicom,ZBRKA

Ma koliko zanemarivali ono sto nas odredjuje to odredjenje nikada ne trne.
Tim I takovim mozete biti I zvukom "metala"-"Roca""Dzeza" I svih drugih vidova zvucnog koda ali...vi necete moci gasiti onaj vruci kamen za KREC(kamen kao odredjenje) sa kojim se bijeli ljudska nastamba ili cisti voda od nepozeljnih primjesa ukoliko se nismo svemirskom ljubavlju opskrbili da ne ubijamo iz ljubavi (ljubav cija je inicijalna kapisla mrznja I ljubav koja ne prasta sto je pnizena)ili da ne ubijamo sebe zbog toga sto smo ljubili I ljubimo svoju ljubav
Evo primjera koji ,doslovno,uzrok,-odredjenje,citiranog iz proslog komentara.
Naglasavam:Nobelovac rodjen u Bosni je toliko mitoloski uradak koliko je I citirano MIT nikad neprevazidjen duhom mediteranskim.Tu nema vizije.Tamo nema nade.Ondje nema maste.Nema nista do crnog svasta jer sto trazimo misaonim to dobivamo I osjetilnim.Sve se tim nobelovcem ,I njegovom mitomanijom, moze tumaciti jer je sve zajazeno (jaz kao granicnik vode)pa tako citirano,sljedece citirano I svaki segment ljudske nauke
-'Djevojka sokolu zulum ucinila
zulum ucinila
goru zapalila-----------------------------------------------------------------------------------
Soko LJUTO kune djevoku-ljepojku
dugo djevovala
ceda ne imala...............(narodna knjizevnost usmeno-pismenog domena)


Nije mniogo odmakla niti svjetska potraga za ljudskom harmonijom .Vidna je ljudska dihotomija ali...mora se reci da je ta diabolika vecma umanjena mimo Mediterana bez obzira na prisustvo mita.
p.s.Ne znam zbog cega komentar ako nije zbog zudnje da vidim ljubav I ljubljeno ako vec vidim sto nisam

"U nasoj najzelenijoj dolini
Nastanjenoj andjelima,
Nekoc gordo se k visini
Dizo dvorac,blistav,divan
U sretnoj zemlji to je bilo
gdje Misao bijase car
Nikada ne nadvi krilo
Serafin nad ljepsu stvar" (E.A.P.)

Objavio/la Gost_6846 prije 9 mjeseci 28 dana #

Do sada nisam znao da ovo nisam znao. :)
Nemoguće je slušati i gledati HRT na kanalu FTV,?!
Ja o uzrocima, Ti o posljedicama, tu je sav "nesporazum"
Nije kriva rakija za moje pijanstvo!, k(r)užiš?!
"Umni ljudi" zavode mase, il' na dobro il' na zlo.
I sve dok "umni ljudi" budu mislili i tako se ponašali da mogu sročiti bolje moralne norme i zakone od oni koje su kroz objavu i prirodom zadani u vlasti su Zloga, (dali su mu mali prst) ma kako se izjašnjavali.
"Ma kakvo čistunstvo?!"
"To je pojavno čistunstvo, čistoća zbog drugih . . . ", kažeš Ti.
Čistunstvo zbog drugih je BIZNIS!!, kažem Ja.
"Mnogo je teže biti strpljiv u etici i empatiji . . ."
Strpljivost u etici il' moralu? Moral il ne mora(l)?
Srednji put je pravi put bez pretjerivanja i zanemarivanja u bilo čemu ili skretanje u bilo koju stranu!
Zbog prevelike (ne umjerene) empatije "on" dobio visoki tlak! :)
Evo jedne moje izreke: "Sklad i ljepotu nalazimo u ponavljanju, divotu i bogatstvo u različitostima!" Glasam za oboje!!
Hajd uživaj!, hn. :)

Objavio/la hajjenezir prije 9 mjeseci 28 dana #

Etika se izabira (od -izbor-), moral se mora (od morati, ne bi trebalo da je od -mora-, kao od košmara). Stoga biram etiku, jer se ona izabrati može i kad se ne mora. Pojam -moral- ne koristim.

Ja u citiranom tekstu ne vidim namjeru ispisivanja ili izdavanja "boljih moralnih normi i zakona" od Objava (množina je ovdje, zar ne?). zlog nikada ne pišem velikim slovom, jer se velikim slovom iskazuje poštovanje. Destrukciju poštujem, to je pojava sa svojim mjestom u konceptu života, a zli, zlo je destrukcija kao svrha sama sebi. Srednji put nije mjeriti i ocjenjivati namjere ljudi (ne govorim o djelima, nego o namjerama), niti je srednji put zagovaranje restrikcije misaonog procesa. Postupci na oba ova načina su krajnji put.

Upravo empatija pravi distinkciju između čistoće i čistunstva. Nisam govorila o "prevelikoj" ili previše empatije, govorila sam o mogućnosti samoidentifikacije sa čovjekom u potrebi. Neko će prići, možda baš ovaj umni čovjek koji je napisao ovaj tekst, i pružiti ruku tom čovjeku, bar da ga pridrži. Drugi će možda stajati pored i razmatrati ovako: Da se pridržavao toga, toga i toga, ne bi došao dotle. Pa znaš, pridržavanje toga, toga i toga nije garant, jer "čovjek snije, a Bog određuje". Robovanje formi je pružanje onog malog prsta hadžija. No, sve ti ovo već znaš.

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 28 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: