Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Sedmo slovo

post objavio/la vasionka prije 10 mjeseci 6 dana na blogu va§IONka

Komentari na post

 

Kako umiješ nahraniti one umiruće gladne predjele pustinjaka srođenih sa fantazijama kojih sve više ima kad ih nema...

Kako umiješ dozvati, slovima žene koja je nosila vatru, davna, pradavna sjećanja na čovjeka koji je nosio vjetar na ispruženim dlanovima, beznogog čovjeka čija se bijela košulja nikada ne prestaje vijoriti među katancima i bravama koje su ljudi iskovali, zakljucavali, otkljucavali, razvaljivali...

Odajem priznanje Sedmom slovu, ključu.

Objavio/la Lovica prije 10 mjeseci 5 dana #

Ostavi malenu djevojčicu dovoljno dugo u poljima i na brdima samu, daj joj slobodu da se, od doručka, zaboravi vratiti i na večeru u dogovoreno vrijeme. Dozvoli joj to i ona će pronaći i čuti i svoje prijatelje i svoje neprijatelje. Prijatelji neće uvijek biti zaštitnici, a neprijatelji neće uvijek biti štetnici. U takvom svijetu ovi su pojmovi drugačiji.
Sve što radim, prisjećam se. I to šturo i pregrubo. Toliko je jednostavno. Tebi je blisko jer si i ti, izgleda, kao malena sama lutala poljima i brdima, na istoj zemlji, dovoljno dugo.
Hvala ti Lovice❤️

(P.S. Izgleda da smo komentare jedna drugoj ostavile negdje u isto vrijeme :-)))

Objavio/la vasionka prije 10 mjeseci 5 dana #

I ranije sam prepoznavala u tvojim tekstovima radoznalost i uzbuđenje djeteta koje tumara, ali nema naivnosti koju ja sebi vješto pripisujem. Svjesno je držim kao oklop koji me štiti od zbilje u kojoj moram opravdati svoja lutanja.

Primjetila sam da smo u isto vrijeme ostavile komentar jedna drugoj.

Šta reći? :-) ❤️

Objavio/la Lovica prije 10 mjeseci 5 dana #

Složićeš slova, svaki put isto, a drugačije. Čovjek se upoznaje ovako, zapravo samo ovako, a postaje prijatelj samo u krajnjim situacijama.
Imaš ti oklopa i za dijeljenje djeci. Poduči(mo) ih toj vještini, da bi što duže naivnost čuvali kao svoj ponos. Bez naivnosti življenje je mučenje.

Objavio/la vasionka prije 10 mjeseci 5 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: