Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Ovog juna u Babilonu 323. prije Hrista

post objavio/la vasionka prije 11 mjeseci 13 dana na blogu va§IONka

Komentari na post

 

If they ever tell my story let them say that I walked with giants. Men rise and fall like the winter wheat, but these names will never die. Let them say I lived in the time of Hector, tamer of horses. Let them say I lived in the time of Achilles

Objavio/la sfumato prije 11 mjeseci 13 dana #

dobro je
ne znas pisat ko musko Sionka,al znas prepoznat sta musko zajebava. ono,na razini principa
da te nije musko ogajalo ?

Objavio/la Gost_ prije 11 mjeseci 13 dana #

bas neki dan gledam emisiju o njemu na nrz , sa nekim nezavisnim istrazivacem kao gostom, pun je egzoticnih, ali moram priznati interesantnih, kontroverznih ideja o tome sta se desavalo, o misticnim incijantima kao kraljevima, o simbolicnim promjenama imena kad jedna etapa zivota zavrsi pa druga nastupi, pa je aristotel i otac koji je dobrovoljno odstupio od kraljevanja i ujedno najbolji prijatelj u pohodima, koji i nisu pohodi, vec nesto drugo, a ni smrt nije smrt...

sad mi na to sve ne lijeze prica o muskoj dominaciji i nalicju toga, ali na klasicnim postavkama, to da

ali sto rece gost princip je bitan, a imena, ona se mijenjaju

Objavio/la gost227 prije 11 mjeseci 12 dana #

Kao i svaki dječak, došao je do onoga čemu je bio gorljvo predan Sfumato. Prije toga suočio se s krvlju koja nije romantizirana, ali ponovo, bar u ovoj priči, odbio je u svojim vojnicima vidjeti dječake, a u njihovim majkama majke.


Nije Veliki, ali ne vjerujem u źensko-ženska prijateljstva, samo sestrinstva.


Da Dvjestodvadesetsedmice, ovo je priča o svim dječacima. Aleksandar je arhetip, a Babilon juna 323. p.n.e. čas smrti svakoga dječaka.
(nema ovdje muške dominacije, samo dječačkog žara koji je divan i kad je duboko pogrešan i proklet.)

Objavio/la NOISe prije 11 mjeseci 12 dana #

Objavio/la kamicak prije 11 mjeseci 12 dana #

Kroz povjest zaista bila je full 'muska' dominacija od velikih imena kao sto je Aleksandar i osvajanja slicnim njemu pa i tog razuzdanog djecackog zara u njima koji se i protezao u sve pore drustva pa i zasigurno nam je ostala sve do danas usadjena u podsvijest upravo takva projekcija (vojsko)vodja.. 'odbio u svojim vojnicima vidjeti dječake, a u njihovim majkama majke' <- sazdano sve u jednoj recenici :)

Objavio/la Silencia_offerino prije 11 mjeseci 12 dana #

Kamičak poznaje dječake 🤺

Jarčice, jači jednostavno kači. Nije se tu mnogo promijenilo u nama poznatoj istoriji (koja je, ponovo, varljiva i selektivna, ali to je druga tema). Ima obrisa te indoktrinirane dominacije, ali nije to toliko čvrsta konstrukcija koliko se tvrdi, bar prema mome sudu. Muški princip (a nije nužno izražen samo kod muškaraca, niti kod svakog muškarca) skloniji je riziku, kao i ulasku u igru bez prethodnog pregleda igre (igra se nerijetko okonča dok se pregled igre sklopi).

Objavio/la NOISe prije 11 mjeseci 12 dana #

ti u kontru :) vecinom kazu da nevjeruju u musko-zenska prijateljstva
dobro si ovo rekla i u zadnjem komentaru

Objavio/la Gost_ prije 11 mjeseci 12 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: