Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Dnevnici

post objavio/la vasionka prije 1 godinu na blogu va§IONka

Komentari na post

 

biografski ?
zajeban bah,nakanio sam se da presusam

Objavio/la Gost_ prije 1 godinu #

Busoni je imao značajne intervencije, pogledala sam notaciju. Odlično je uvezao Bachove deluzione izlete :-) I njen doprinos je ogroman. Jednostavno nema TIH pauza na većini razlaganja :-))) Često jednom rukom razlaže kasnije za tridesetdruginku, a ima mjesta s kašnjenjem i za šesnaestinku. Požuri na kraju, naravno, da zatvori takt.

Ovo nije ta melodija iz teksta iako su vrlo slične bojom i atmosferom. Ne bi me začudilo da je izmislila i varijacijski pritezala.

Objavio/la NOISe prije 1 godinu #

poruski, Turgenjev viri (ne u stilu, naravno)

lijepo

Objavio/la Syd prije 1 godinu #

ne razumim ti se ja u to skolski Sionka,ali kuzim sta zelis reci
i ? sta je pisalo u dnevnicima ?

Objavio/la Gost_ prije 1 godinu #

Hmm, interesantno da si odabrao Turgenjeva. Moram razmisliti o tome, ima smisla. Sjetih se par fragmenata iz Očeva i djece. Ponajviše fokusi u opisivanju, borbe vrijednosti..
Hvala ti.

Ne zezaj Veliki. Sviraš, naravno da kužiš. Mitomanišete oko klasike, nisi jedini :-)
U dnevnicima.. Pisala je noću, pa je to intenzivnije. Kad je ostala bez muža, to je prilično užasno, kad se gordost transferira u jadnost. Zamjerala je ocu što joj je dao da odlučuje prije nego što se dovoljno obrazovala (to dovoljno je veoma rastezljiva kategorija). Zamjerala je mužu što se ponosio time što je drugačija, smatrala je da bi dosta dobro uspjela savladati i ulogu seljanke, da on nije insistirao na tome da je strankinja i građanka.

Objavio/la NOISe prije 1 godinu #

nevjerovatan je meta potencijal iz kojeg je proizasla ova prica. citavi se svemiri, vasionko, mogu izgraditi iz ove jedne slike, iz ovog jednog sudara. i nisu svi krajevi tragicni u odsustvu potencijala (aktivnog, radnje, smisla i likova), a na kraju krajeva nisu ni svi krajevi krajevi

volio bih te vidjeti u nekoj duzoj prici kako polako, strpljivo i nepretenciozno, razgradjujes i jedes ovaj potencijal, stalno iznova stvarajuci novi

Objavio/la gost227 prije 1 godinu #

Njen je kraj najmanje kraj. Pogledaj kako je uticala.

Nisam sazrela za dužu priču. Nisam vična doziranju i razblaživanju, možda i zbog toga što to (pretenciozno) ne želim.
Hoću da udara svaka riječ. Hoću da su opisi (svježe) filozofije. Čekaću, pošto je ispred napisano nemoguće, da budem primorana, pritisnuta godinama, upustiti se u to.

Objavio/la NOISe prije 1 godinu #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: