Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Sve što trebaš znati o ljubavi

post objavio/la vasionka prije 1 godinu 3 mjeseca na blogu va§IONka

Komentari na post

 

ti o ljubavi kao novopecena majka.kako bi kao zena ?

pozz sionko

Objavio/la Gost_ prije 1 godinu 3 mjeseca #

Ovako bih kao biće koje se trudi biti empatično. Sve ostale uloge su privremene, uključujući i (s)pol :-)

I ja tebe puno pozdravljam Goste.

Objavio/la NOISe prije 1 godinu 3 mjeseca #

Danas vecina smrtnika je pod okovima ega nekako.. kao da ugusen osjecaj empatije, dodajmo na neki nacin da je zastupljen nedostatak altruizma i filantropije u svijetu.. ljubav je prosta, da ne moze prostija biti, nacinili smo je samo kompleksnom.. pesimista iz mene pregovara danas :/

mahanje svakako NoiZ :)

Objavio/la Silence_ prije 1 godinu 3 mjeseca #

Ne znam da li je to samo danas Silence. Nekako imamo običaj reći "krivo je vrijeme", kriva je epoha, a u oblikovanju epoha i vrijednosti u njima imamo veliku ulogu. Od stare Sparte gdje su se slabašna djeca i bespomoćni starci bacali niz litice jer slabe zajednicu, do danas kada životi te djece zavise samo od finansijske moći njihovih roditelja, a starci, ako imaju sreće, umiru usamljeni i ostavljeni u domovima za stare.

Pojedinac uvjek može biti pokretač, ali kako može donijeti promjenu umjesto klasičnog mučeništva ako su vrijednosni obrasci većine zasnovani na konsenzusu oko onoga što je ljepota i što je sila. Nedostatke i bespomoćnost većina ne voli; ta se osjećanja protežu od pomirenosti da se ne može ništa učiniti, preko gadljivosti, prijezira, pa do same mržnje. Ova je zemlja premnežena religijskim činovnicima, ljudima koji bi trebali služiti etiku, premnežena je intelektualcima različitih provinijencija. A, i jedni i drugi slabi su na silništvo. Silnicima rezervišu prve redove u svojim hramovima zbog njihovih izdašnih donacija i, na takav način, upućuju poruku onima u redovima iza da se od "nesretnika" ima okrenuti glava.

Objavio/la NOISe prije 1 godinu 3 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: