Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Ćuti!!!

post objavio/la vasionka prije 5 godina na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

Sve su indicije da moglo upravo tako i da bude..

Objavio/la katran prije 5 godina #

mi smo na ovim prostorima svakako generacijski razvijali to, jako dobro opisano, umijece cutanja ovaploceno djelimicno u maksimama poput one "ne talasaj". konacno smo za nesto prvi spremni.
nasi povremeni nedostaci pravog balansa koji i danas odjekuju po kolektivnim kazamatima raznih golih otoka, uzrokovali su nasa permanentna cutanja.

svijetu ne da manjka kriterija, nego ih ima previse pa se oni na kraju sukobljavaju sami sa sobom.

ovi dobri, lucidni glumci, koji iznutra prepoznaju sta je sta, a izvana ga presucuju vrteci se na vrteski koju ljuljaju ovi drugi, malo su mi nedoreceni. ali nazalost danas izgleda bolje od toga ne moze

Objavio/la Gost_kao_gost prije 5 godina #

Katrane, predočena mogućnost nije loša.

Spora je kao istorija, no, baš zbog toga, strateški učinkovita. I uči.. generacije. Suspreže tradiciju da se puno priča, a malo (ništa) (u)radi, te uči strpljenju. Na koncu, tek je globalni pokušaj ukidanja sistema vrijednosti okidač da shvatimo kako smo ga olako shvatali, kao datost, kao pravo na koje se računa poput preduslova.

(Globalno) nam mijenjaju teze: Nebitna je sloboda govora malog pojedinca u opštoj kakofoničnosti svijeta koja tu slobodu svakako distorzira. Bitna je sloboda mišljenja, sloboda ideje, zauzimanja misaonog stava, sloboda vrijednosti.

BITNA JE SLOBODA (ODABIRA) VRIJEDNOSTI.

Katrane, dobar čovjek je uvijek u prednosti. Ti to znaš;-)

Objavio/la NOISe prije 5 godina #

Kao goste,

Da, nedorečeni su.
Takvi i trebaju biti. Nevidljivi, a masovni; ćutljivi; strpljivi; obični; bezlični; neinteresantni; prosječni u svemu. Poput nedorečenosti prosječnosti, znaš.

Naravno, naoko. Ko prepozna, znaće.

Više, prosto, ne smijemo biti resurs onih koji su umislili da vrte svijet. Ruše ga putem ideja koje artikuliše to mnoštvo, odnosno pojedinci u tom mnoštvu. Distorziraju te ideje, iščašuju ih, hiljadama godina...

Pravo na kreativno iskazivanje čovjeka davno je uzurpirano, pravo okrenuto protiv čovječanstva samog.

Objavio/la NOISe prije 5 godina #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: