Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Joseph Aloisius Ratzinger aka Benedictus PP. XVI & Kuba

post objavio/la vasionka prije 7 godina 8 mjeseci na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

Dobro reče - po azilantskim prihvatilištima u službi politike - ovo doduše nije iz prve, ali je iz druge ruke... Kad "odrade" staž u prihvatnom centru, mogu legalno šišati travnjake po Miamiju, prevrtati hamburgere na korneru... ali mnogo njih misli da je ilegalno slađe, pa su po raznoraznim gangovima, ako ne uspiju odskočiti od ulice, ili su u "organizacijama" - "vojnici"... pravi American Dream, Pit i to je Amerika...

Objavio/la superdlakavi prije 7 godina 8 mjeseci #

"Na Kubi postoje vrlo atraktivne turisticke destinacije, ali na zalost to nije dostupno domicilnom stanovnistvu vec mrskim imperijalnokapitalisticki sposobnim strancima :-)"
I strancima sa plitkim dzepom nije dozvoljeno da posjete takva mjesta, ovo su mi pricali moji prijatelji koji su posjetili Kubu.
A zar nije zabranjen pristup, u velikim Evropskim gradovima, "privatbim" posjedima, ulicama, restoranima nekakvim i ekskluzivnim mjestima. Recimo da je u Monaku pola grada skoro zabranjeno, zato sam se nakon dva sata boravka razocarao i otisao u obliznje selo, to se tice i jos mnogo drugih mjesta u USA i Evropi.

Objavio/la kosmopolit prije 7 godina 8 mjeseci #

Možda bi se moglo malo preciznije reći da nije zabranjeno, ali je preskupo...

Objavio/la superdlakavi prije 7 godina 8 mjeseci #

... ali takva mjesta na Kubi me i ne zanimaju, želim gledati kako majstor mota MOJ tompus... hehe

Objavio/la superdlakavi prije 7 godina 8 mjeseci #

Katrane, da, jeste prijedlog, slažem se. Pa, razmisli, hehe:-)
Vidiš, što se mene tiče, nemam nikakav problem s tim da na Kubu odem i živim tih mjesec dana skromno, ulazim što intimnije među tamošnje ljude, njihov način života, razmišljanja, poglede. Sasvim suprotno, baš bih voljela to.
A što se tiče postavljanja ovakvih pitanja Kubancima koji su u statusu azilanata, to nije u skladu s osnovnim metodološkim postulatima. Naime, uzorak nije slučajan, interesan je, pa tako i ne može biti reprezentanivan za cijelu populaciju. No, to već znaš.

Objavio/la NOISe prije 7 godina 8 mjeseci #

Superdlakavi, nisam detaljno upoznata s informacijama koje navodiš, ali mi se čine logičnim. Ipak, i to što navodiš treba provjeriti. Doduše, može biti da si ih ti provjerio, odnosno imao prilike razgovarati sa tim ljudima i pobliže osmotriti situacije u kojima se nalaze.


Kosmopolite, razgovarali smo o tome, iz prve ruke si mi prenio svoja i iskustva tvojih prijatelja/poznanika. Nikakvog razloga nemam nevjerovati im i to bez obzira što se skoro savršeno uklapaju u neku moju, ranije pretpostavljenu, generalnu sliku.


Bravo Superdlakavi, takva mjesta ni mene na Kubi ne interesuju, osim kao saznanje/da provjerim da postoje, s obzirom da je i to dio življenja prosječnog Kubanca koji ga se, doduše, samo indirektno može doticati.
Tompus, hahahahahaha:-)))))))))))

Objavio/la NOISe prije 7 godina 8 mjeseci #

Moje informacije su od prijatelja (više njih, naših i amera, i ne poznaju se međusobno) koji žive na Floridi i "pod što kupio, pod to prodao"...

Tompus... Iako sam nepušač, već nekih 16-17 godina, (dobro, ponekad zapalim "uz kafu" par cigareta sedmično), dobru cigaru ne odbijam, mada više volim Dominikanke, one su mnogo mekše, blaže, mild...

Objavio/la superdlakavi prije 7 godina 8 mjeseci #

Čuj, dobra je onda to "prodaja", odnosno postoji velika vjerovatnoća da su informacije pouzdane.

Nekad sam, nekad, nekad dobila na poklon kubansku cigaru nekakvu, naravno ni blizu tompusa što ti ga majstor na licu mjesta napravi. Moj problem je što pućkati ne znam, to pućkanje mi izaziva veće kontraindikacije nego kada uvlačim. Ulazi mi dim onda u nos i zasuzim jako, plačem praktično.
Pušač sam inače, prije nekih manje od dvije godine prešla sam na hercegovački duvan, isključivo. Cigarete više ni u snu ne bih konzumirala. Više ne kašljem, a i duvan je jači, pa osjećaj zasićenosti mnogo duže traje, tj. manje pušim količinski.

(Hahaha, kako mi sa pape dođosmo do cigara i cigareta? Mora da je do Kube, hahahaha)

Objavio/la NOISe prije 7 godina 8 mjeseci #

Aaaaa, hercegovacki, u kutiji od kosulje. To sam svojevremeno redovno dobijao na poklon, a mislim da bih i sada znao zamotati jednom rukom. Ali bolje ovako, evo sad ce punih 18 godina, a jos uvijek prahne i dodje na san, zapalim ponekad ali nisam vise ovisnik.
Kuba, prva asocijacija El Presidente i cigare...

Objavio/la superdlakavi prije 7 godina 8 mjeseci #

Hehehehe, u vrijeme dok sam bila malena, nekada prije agresije, bio je u kutiji od košulje. Uglavnom cijeli kilogram, pa i više:-))))))
Sada su se prodavači (na crno uglavnom, hihihihi) modernizovali, sada su plave kutije u pitanju, uglavnom sadrže oko 300 grama duvana. Što je, zapravo, odlično, jer "nema vremena" da se osuši toliko do neupotrebljivosti.

Motati nikada nisam znala, odnosno nisam mogla naučiti. Iako je moja baka na selu bila veoma uporna da naučim, još dok sam bila malena, kako bih nju poštedila muka, hahahaha. Sada postoji neka spravica, veoma efikasna. U centralni žlijeb te spravice uneseš duvan, već spremljenu praznu cigaretu sa filterom (i to sada postoji da se kupi) staviš na kraj spravice što ima ispust u obliku kružića za umetanje cigarete, prevučeš spravicom jednim potezom ruke i voila :-))))))))), cigareta gotova. Vrlo se brzo sada da napraviti 20 komada cigareta, za nekih 10-15 minuta.

Jako bih voljela prestati pušiti. Mnoštvo prekršenih obećanja datih samoj sebi najbolje pričaju o slabosti moga karaktera.

Objavio/la NOISe prije 7 godina 8 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.