Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

"Miješanje"

post objavio/la vasionka prije 8 godina na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

ti si dovoljno inteligentna osoba, da bi se obazirala i obrazlagala .....
po meni ovo je bezrazložno i nepotrebno :)

Objavio/la graciasalavida prije 8 godina #

gracia* Po meni sam ocekivao neki konstruktivniji komentar s obzirom na obzir :-)

Objavio/la poligraf prije 8 godina #

Moj ugao gledanja je da si promašila poentu.
Pojedinačan primjer ilustrira pojavu koja relativno kratko traje...
Naime, hiljadugodišnja je.

Objavio/la NOISe prije 8 godina #

manite se suplje, prvi komentar je cista istina. Sustina jeste da se mjenjamo, ali to u nikakvom segmentu nije losa stvar.

Objavio/la SilentS prije 8 godina #

s obzirom na obzir: evo konstruktivnije:

koliko god škola i univerziteta imali, u ljudima će uvijek postojati predrasude, da li po vjerskom, rasnom, spolnom i/ili svim drugim pitanjima. Ne iznenađuje reakcija ljudi naročito u našim sredinama gdje se i dalje misli da se narodi i nacionalnosti ne trebaju ženiti, imati obitelji itd.
Moja namjera je bila reći, da koliko god se mi trudili objašnjavati ljudima da je prvenstveno bitno BITI ČOVJEK, a apsolutno nebitno i nebitna politička, nacionalna, vjerska, rasna oprijedeljenost, okolina koja ne zna za bolje niti ne može razumijeti i pokazati toleranciju, ili makar ne isčuđavati se javno.

Naravno, da o predrasudama i dalje treba mukotrpno i strpljivo govoriti, objašnjaviti, samo mi se čini da je ovdje nećeš naići na odjek i refleksiju u onom obimu i kvaliteti kojeg bi ti željela.

Uvjerena sam da nisam promašila poantu, jer otkad je svijeta postoji i postojat će miješanje.

Čak štaviše, u vlastitoj obitelji imam upravo takav slučaj i vrlo dobro znam o čemu ti govoriš, jer i moja obitelj prolazi slično. Pogledi, tumačenja, objašnjenja, .... iznova i iznova...

Objavio/la graciasalavida prije 8 godina #

gracia* Tvoj prvi komentar je u stilu okarakterisavanja necije licnosti. Ode ti od teme u startu, pa se onda nekako vrati. Imam osjecaj da kod par blogera ulazis u komentarisanje u stilu neke vrste provokacije vezujuci se za licnosti blogera a ne za ono sto pisu. Ako grijesim halali ;-)
Ostaj mi zdravo.

Objavio/la poligraf prije 8 godina #

Kao prvo, misljenja sam da rasa, pripadnost, drzavljanstvo, nacija, boja koze ili nesto slicno pri odabiru partnera nije uopste bitna. Bitna je samo VJERA! Ne samo kod nas, nego i u svakom zapadnom drustvu.
Kao drugo, citam da u Meksiku svaki zatovrenik ima pravo da ga supruga ili neka druga zenska osoba dva puta mjesecno posjeti u zatvoru i da s tom osobom vrijeme moze provesti u separeu. To je mozda najzdraviji i najromanticniji odnos izmedu zene i muskarca.

Objavio/la jasanstav prije 8 godina #

Gracias, tvoj mi, napokon, meritum (doticanje teme teksta) u drugom komentaru nije bezrazložan, a posebno nije nepotreban. Na koncu, tvoja inteligencija nije "oštećena" ulaženjem u meritum, naprotiv.


SilentS, osim prvog dijela komentara na koji odgovaram identično kao i u odgovoru Gracias, ništa ne skužih. Ne skužih nastavak u kontekstu teme...


To s bitnošću isključivo religije, Jasnistave, prisutno je samo unutar društava koja ne čine različite rase ili rasni tipovi i podtipovi ljudi, ili ih čine u zanemarljivom broju. Takvo je i naše društvo. No, religija, u ovom kontekstu, postaje skoro irelevantna u društvima koja poznaju rasnu raznolikost.

Imaš čudan pristup romantici, no priznajem da je dva puta mjesečno baš mjera;-)

Objavio/la NOISe prije 8 godina #

Odrastao sam u multientnickom drustvu. I danas zivim u takvom drustvu. Uvazavam sve osobe neovisno koje su vjere, nacije ili seksualne prirode. Nemam nista protiv mjesanih brakova ili istospolnih ljubavnih odnosa. Neke stvari ne praktikujem ali bi branim pravo svakoga da zivi bas onako kako on to zeli.
Ja ti imam problem sa onim uobicajnim vidom "svi smo isti". Ne, ja mislim da nismo svi isti, bas naprotiv, svi smo vrlo razliciti. Putujem puno, cesto sam u BiH, kao sto sam cesto i na zapadu Evrope. Pratim stampu mnogih drzava. U Njemackoj, Francuskoj ili u Skandinavskim drzavama pratim diskusije o stranicima. Ali kad bolje razmislim o onome sto oni tamo trvde, ja skontam da oni zapravo muslimane a ne strance misle kad kritikuju doseljenike. Ali ti to nikad niko nece priznati.

Ti si u pravu sto se tice romantike. Ja stvarno ne znam puno o tome. Ali slutim sljedece:
1. Muska i zenska bica nisu stvorena da zive u istom domacinstvu.
2. Osobu koju volis, vise volis ako nisu blizu nje.
3. Uvijek mozes ljubav ljepse zamisljati nego sto je mozes dozivijeti.
4. Brak (ili ako hoces: ljubav)je puno vazniji od spolnog odnosa.

Objavio/la jasanstav prije 8 godina #

@poligraf: ima li smisla da obrazlažem prvi komentar? Noise je iznijela privatno iskustvo, a mislim da je temu mogla dotaći i bez izricanja privatnog.. da je kojim slučajem post bio "globalniji i općenitiji", moj komentar bi također bio takav.... s druge strane, ako se već dotakla privatnog, mislim da je trebala ostat na tome....
Svi mi koji imamo slične situacije (pri tome mislim na situacije u kojima nas okolina svojim predrasudama tretira na neodgovarajući način) doživljavamo to svakodnevno i iz posta sam stekla dojam da je Noise s punim pravom ogorčena i frustrirana takvim postupcima okoline.
Nažalost, da kažem još jednom, proteći će još mnogo vode i ispod savskih i miljackinih mostova dok se nešto ne promijeni.

Noise, čini mi se da si obrazlaganjem i prikaz kroz povijest temu, odličnu temu, "razvodnila"..... znanstveno si dokazala da je tema prisutna od početka čovječanstva, ali mi od toga, od te povijesti nemamo ništa. Imamo sa sadašnjim trenutkom u kojem živimo, stoga i moj drugi dio prvog komentara. Moja je greška što moje misli nisu dobro izražene.... zbog toga se ispričavam, jer je takav komentar očito doveo u nedoumicu i tebe i poligrafa i ostale koji su komentirali tvoj post.

Objavio/la graciasalavida prije 8 godina #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.