Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Sestre milosrdnice;-)

post objavio/la vasionka prije 8 godina 2 mjeseca na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

te sestrice su mi nekada bile zakletva

Objavio/la jasanstav prije 8 godina 2 mjeseca #

Što nekada?
;-)

Objavio/la NOISe prije 8 godina 2 mjeseca #

Bilo je vrijeme kada si u mom stanu samo njih mogla cuti. Ito bas ono bukvalno, od jutra do mraka. To je bilo ono vrijeme kada sam zadnje pare dao za neku njihovu plocu u sekond hand shopu. I dan danas znam haman pa sve tekstove njihovih pjesama na pamet. Inace su tu vrstu muzike u mojoj mahali samo darkeri slusali. Nisam im nikada pripadao, suvise su negativni i ne volim grupe koje ljude poput mene uopste primaju. Ali zvuk njihove gitare i danas neke osjecaje u meni budi, naravno. Na zalost nemaju nekih dobrih novih stvari. Imali su (men'se cini) prosle godine koncert u Hamburgu. Kritika je bila katastrofalna. Svi kazu da je bilo bolje da se nisu nikada vise ni pojavili. Pa dobro, meni ostaju sjecanja i ta njihova muzika koju i dan danas upalim malo jace kad ostala obitelj nije u blizini.
Hej, i dok nisam zaboravio, muza poselami mahsuz, gdje god se on sada nalazio. :)

Objavio/la jasanstav prije 8 godina 2 mjeseca #

Prenijela sam mu selam, tu je, selami i on tebe :-)

Hehehe, ja nisam BAŠ toliki zaljubljenik u TSM-ovce. Aktivno sam ih slušala u kasnijem djetinjstvu i adolescenciji. Kasnije sam otišla u žešće vode, heavy metal i podvrste podvrsta u metalu.
Nisam ih nešto posebno pratila u zadnje vrijeme, posljednjih pet godina, ali ono što sam čula dovoljno je za relativno objektivnu procjenu da to više nije to. Čula sam i nekoliko taktova neke potpuno nove stvarke u stvaranju na YouTube-u, bez vokala, demo-radni uradak. Nije mi se dalo preslušati do kraja.
Ipak, veliki je to band bio. Dosta je uticao na mene.

Objavio/la NOISe prije 8 godina 2 mjeseca #

Ma bilo je bendova i umjetnika koji su vise na mene uticali, kao npr. The Who, Psihomodo Pop, ACDC ili J.L. Hooker. Ali su ipak oni uvijek uticali pozitvno na moje raspolozenje. Pa makar i samo bijes istjerali iz mene. :)

Objavio/la jasanstav prije 8 godina 2 mjeseca #

Eh, Psihomodo Pop nikad nisam furala, nekako ne volim za*ebanciju u mjuzi. Al', da su hepi, hipi, opušteni, jesu:-) Nisam fan ni nekakvih angažovanih bandova i furki, u smislu socio-politički. Naravno, ok., tu i tamo po koja pjesma usljed iskrenog bunta, ali isforsirano, ma jokkkkkkk. Muzici njeno, politici i socijalnim pitanjima njihovo.
R'n'R i gitarska distorzija uvijek su uticali pozitivno na mene. Odrasla sa tim, pa valjda sraste uz čovjeka.
A što se tiče tvoje zadnje rečenice... Čuj, to je dijagnoza dosljednih konzumatora ovog zvuka i kompletna istina u nekoliko tvojih riječi;-) Sve ostalo; ideologije, mračnjaštva i te gluposti samo su nepotrebna poza koja, u nekim slučajevima, zna biti itekako opasna po mlade.
Sad si me podsjetio, odavno se kanim da napišem tekst o tim ideološkim, često i duboko mizatropičnim i satanističkim - da nazovemo stvari pravim imenom -, postavkama u žešćem R'n'R-u. Jako je mnogo mladih duša žrtva toga, od početaka hard rock-a do danas.

Objavio/la NOISe prije 8 godina 2 mjeseca #

drago mi je ako te inspirisem...

Objavio/la jasanstav prije 8 godina 2 mjeseca #

;-)

Objavio/la NOISe prije 8 godina 2 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: