Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Benedictus PP. XVI: STOP UNHATE!

post objavio/la vasionka prije 7 godina 11 mjeseci na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

samo su trebali staviti grljenje umjesto ljubljenja i sve bi bilo mnogo prihvatljivije svima.
poljubac je provokacija, kako da ne

Objavio/la tratincica prije 7 godina 11 mjeseci #

Hehe, vidi stvarno, isti nam postovi, pa ti odgovaram ovdje na komentar.

Tratinčice, da je zagrljaj prikazan na fotomontažama, ne bi bilo provokacije, bez provokacije ne bi bilo skandala, a samim time ni popratne propagandne poruke. Na ovaj način sve daleko bolje fercera. I meni se više sviđa, naravno. Pravo u kost, sto kažu.

Noise, mogu oni sad povući cijelu kampanju, postigli su što su htjeli, ostatak posla će obaviti mediji i raja sa Interneta. Ja i ti smo dokaz.. Slažem se da je licemjerno povući samo fotografiju pape i imama, ali u Italiji još uvijek postoji neko prividno strahopoštovanje prema papi, iako je to naravno jedna još licemjernija farsa.

Objavio/la svejetorokenrol prije 7 godina 11 mjeseci #

Misliš zato što aludira na homoseksualno ponašanje ili je nešto drugo u pitanju?

Ukoliko je ovo prvo, hajde, i mogu shvatiti otpor iako meni ne smeta ni u tom kontekstu. Kvaka je u tome što ja ove fotomontaže shvatam kao poljupce između prvih ljudi država ili religijskih vođa i velikodostojnika. Puka je slučajnost (mislim nije, svijet politike i religije je, skoro ekskluzivno, nažalost, muški svijet) što su svi, osim Merkelove, muškarci i zbog toga je ta vrsta otklona, u smislu da se radi o aluziji na homoseksualno ponašanje, za mene nebitna ili sporedna.
Ono što je meni jedino zasmetalo je poljubac između Netanjahua i Abasa. Poljubac prvog čovjeka nasilnog režima sa prvim čovjekom žrtava kojima otimaju pedalj po pedalj zemlje već decenijama. U folu "Ja te tučem i ubijam, ubijam ti djecu, žene, starce, civile, otimam ti tlo, a ti me ljubi."

Objavio/la NOISe prije 7 godina 11 mjeseci #

Svejetorokenrol :-)
Hmm, da, apsolutno si u pravu u vezi s povlačenjem cjelokupne kampanje nakon lansiranja. Ništa se, zapravo, ne bi promijenilo. I uz prisutne fotomontaže na ulicama i bez njih, priča je već započela, javnost je isprovocirana, i cijela stvar će trajati do prve druge koja će zaokupiti pažnju.
Što se tiče ovog strahopoštovanja prema papi, mislim da to nije u pitanju. Jednostavno im se ne isplati kačiti sa nekim toliko moćnim; što putem suda, što putem javne omraženosti u dijelu javnosti ukoliko se papi suprotstave, što putem nekih undercover aktivnosti koje je Vatikan u stanju provesti;-)

Objavio/la NOISe prije 7 godina 11 mjeseci #

Sve je to OK, ali Benneton je korporacija koja će tek unovčiti provokaciju. Sve ostalo je zabluda.

Objavio/la clandestine prije 7 godina 11 mjeseci #

Ovo je bizarno i morbidno.

Objavio/la Luís Carlos Almeida da Cunha Nani prije 7 godina 11 mjeseci #

Nani, razmišljamo različito.

Objavio/la NOISe prije 7 godina 11 mjeseci #

Clandestine,aaaaaaaa, pa to je postulat jasan kao dan. Nepotrebno za dokazivati, pa i pominjati. To je na nivou onoga da je 1+1=2.

Objavio/la NOISe prije 7 godina 11 mjeseci #

o, kad bi se ovako strasno ljubili, nigdje rata nebi bilo..ovo samo moze na fotomontazi da se spoji ne spojivo...

Objavio/la leonarda prije 7 godina 11 mjeseci #

Eeee Leonarda, rata ne bi nikad i nigdje bilo samo pod uslovom da se ama baš svaki čovjek na ovoj Zemlji izljubi sa ama baš svakim čovjekom. Dok bi se izljubili svi sa svima, taman dosta za jedan život;-) I tako, generacijama... :-)

Objavio/la NOISe prije 7 godina 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: