Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Umjetnost

post objavio/la vasionka prije 8 godina 11 mjeseci na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

"Umjetnost je dobra ako joj cilj nije da bude „djelo„ nego komunikacija. Tad je ona prava umjetnost i ostalo je manje važno.“ (N. Kabil)

Objavio/la graciasalavida prije 8 godina 11 mjeseci #

Jes' ti ovo 'Sionka...ociju ti??
ovo ko' da sam otvorio onu hamajliju sto mi je majka nabaci na glavu

Dobro to...ja i moje nego...ovo tvoje majcinstvo se nosi udvoje(sa punom odgovrnoscu u ime ljubavi) ili je bandjera oko koje balerina umjetnost docarava!!??

Objavio/la izdanak prije 8 godina 11 mjeseci #

svaka ti je zlatna!

Objavio/la Braulio prije 8 godina 11 mjeseci #

Njammmm....
;-)

Objavio/la poligraf prije 8 godina 11 mjeseci #

Jesi ovo fakat ti?

Objavio/la hrabri gost_off prije 8 godina 11 mjeseci #

Balet je umjetnost u svojoj najljepsoj, i mozda najvisoj formi, a ti si tako dobro opisala koliko se mora uciniti da bi se postigao onaj savrseni, carobni sklad.

Objavio/la amidzinca-off prije 8 godina 11 mjeseci #

@graciasalavida... Dobar citat. Dodala bih da je jako važan još jedan aspekt da bi umjetnost bila dobra - odgovor na pitanje da li je stvaralačka ili rušilačka.

@izdanak... Hehehe, nije moje majčinstvo nikakva metafora za dočaravanje. Riječ je o roditeljstvu koje nosimo udvoje sa punom odgovornošću u ime ljubavi, kako ti fino reče:-) Da, to sam ja kad sam bila djevojče.

@Braulio... Ejsssss sad.

@poligraf... Ma, njam, njammmmmmmmmmmmmmmmmmmm ;-)

@Hrabri gost... Da.

@amidžinca... Za mene je to, objektivno gledajući, ipak muzika, iako je balet neodvojivo sadrži, bar na nivou zvukova (kada je riječ o savremenom i modernom baletu). Što je forma apstraktnija, to je i otvorenija mogućnost da emocija bude dublja, šira, viša, a emocija najlakše razgovara sa primateljem.

Objavio/la NOISe prije 8 godina 11 mjeseci #

Reći ću samo: "Slažem se".

Objavio/la crnarupa prije 8 godina 11 mjeseci #

>>@graciasalavida... Dobar citat. Dodala bih da je jako važan još jedan aspekt da bi umjetnost bila dobra - odgovor na pitanje da li je stvaralačka ili rušilačka.<<

Citirano je i jeste dijagram civilizacije ,komunikacija ljudska u sveukupnosti univerzuma,koji je nastao po tackama ;stvaranje-rusenje.I...ti si usla u bit.
Nikad,nikad se ne dolazi kroz reklamu Had-ske vatre do basce DZenetske.
Ljepota radja ljepotu dok Had-ski krugovu reproduciraju sebe
Imam osjecaj da je energija bosanskog bica skoncentrisana na dosljednom prikazu zla kako bi dosao do dobra.Tako ne ide!To je hendek koji jeste i koji ce biti sa objektivisanjem onog dijagrama kojeg spomenuh a ti uvede kao upit;biti ili ne biti

Samo mi nije jedno jasno...otkud tebe tamo gdje te nisam ocekivao.
Zaista ...vizijom odlazim do ruze koja je ,za sada,cvijetom u posudi sa namjenom;mirisi i uzivaj u ljepoti.
Ispade da slinim nes'a htio sam reci;hvala ti po udaru na gong

Objavio/la izdanak prije 8 godina 11 mjeseci #

@crnarupa... ;-)

@izdanak... Imaš ti ovih momenata počesto da u jednoj, ne tako složenoj rečenici, složiš civilizacijske unutrašnje i spoljašnje sudare u vremenu: "Nikad,nikad se ne dolazi kroz reklamu Had-ske vatre do basce DZenetske.".
No, već u sljedećoj rečenici imam korekciju po svom nahođenju. Može biti da ljepota rađa ljepotu, al' da li ljepotu, kao pretpostavka, prati dobrota? Može li ljepota uopšte biti lijepa ako nije dobra?

U skladu sa bosanski izvorno manihejskim, ja bih ipak rekla, u vlastito ime, da nema uviđanja vrijednosti dobrog bez da te zlo bar ne okrzne.

Hvala tebi na lijepim željama. Prizivam ti mirisno okruženje :-)

Objavio/la NOISe prije 8 godina 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: