Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Vladavina naroda. Eki?!

post objavio/la vasionka prije 9 godina na blogu ∇a§IONia

Komentari na post

 

naravno da je to evolucija! u pravom smislu riječi... sada puno ljepše, elokventnije, sa puno više mašte, ideje, pridjeva znamo opisat jednu te istu stvar....

čak šta više i tehnološko smo unapredovali zahvaljujući google na svim jezicima znamo reći:

ŠTO JE ZA BOGOVE, NIJE ZA VOLOVE

eto.... pa sad ti vidi... :))))

Objavio/la graciasalavida prije 9 godina #

Dobar post a i komentar.
Ja se sjecam ograde oko Busha, tj. hotela u kojem je spavao i to naredali tri, jedan na drugi a okolo ograda i zadnji red bodljikava zica. Pitao sam policajca: " Sta je ovaj uradio pa ga ovako stite?"
Dobih kiseli osmijeh kao odgovor.

Objavio/la poligraf-off prije 9 godina #

Koliko ima da je Bush bio u Zagrebu?... dve godine? tri godine?
sjećam se da je u nekadašnjem Intercontintalu, današnjem Westin hotelu, smjenjena kompletna posluga... mnogi su kako sam čula ostali i bez posla, jer nisu prošli neke sigurnosne provjere.... čini mi se 800 agenata je vršljalo hotelom.. čuvajući ga od damijeznatičegauovimnašimprostorima....

Objavio/la graciasalavida prije 9 godina #

Čuj od čega čuvali ga da se ne zarazi besparicom :D ili da seslučajno ne ražali.

Objavio/la crnarupa prije 9 godina #

ova demokratija... to se nekad zvalo hipokrizija jel' da?
moram priznati da je današnji naziv mnogo melodičniji...

Objavio/la onajdosadnilik prije 9 godina #

@graciasalavida... Hmmm, nisam znala za tu pričicu o ljudskoj kolaterali u Hrvatskoj, ali znam da je državni radio-televizijski servis BOSNE I HERCEGOVINE uživo prenosio tu posjetu dobroćudnog čike Busha (sa nekoliko osvajačkih pohoda po kugli zemaljskoj čistom omaškom). Valjda se i to ubraja u dobrosusjedske odnose ili je to uživo prenošeno zato što je R Hrvatska garant Daytonskog mirovnog sporazuma. Ko će ga znat'? To dođe nešto kao naoružani (od glave do pete) specijalci sa zamalo repetiranim puškama ovdje pred starom američkom ambasadom u Sarajevu. Što bi bio problem što su zauzeli POLA TROTOARA (javne površine) za nesmetan prolazak pješaka.

@poligraf... Imaću ozbiljne posljedice ako sa tobom budem dalje komunicirala. (Oni gledaju, upsssss) Sjetih se onog Eviana i bacanja paradajza, jaja i ostalih nedemokratskih sredstava po prethodnicama Novog svjetskog poretka.

@crnarupa... Mogao se, ne daj Bože, i zaljubiti (Bush) u neku koja nije od njegove vrste. Nemoj tako, može se raditi i o kakvom romantičnom razlogu:-)

@onaj(...)lik... Misliš demo(n)kratija?

Objavio/la NOISe prije 9 godina #

nekoliko dana prije same posjete počelo opsadno stanje.... :))) sjećam se da mi nije padalo na pamet iz kuće izlazit autom... jer tako i onako nisi mogao nikuda... iluzorno je bilo za očekivat da možeš na drugi kraj grada.... jedino zaobilaženjem od stotinjak kilometara..... a nisam ga ni na tv gledala.... :)))

Objavio/la graciasalavida prije 9 godina #

Bila sam u Mainzu 2005 kada je dolazio "dobroćudni čikica", lokalci su ludili, nisu smjeli u određenom periodu (više sati), na određenim lokacijama, U SVOJOJ KUĆI izaći/provoriti na prozor, niti otvoriti isti... reklu su im da će biti uklonjeni snajperom. Tako da je javni prostor i EU Monarhija mala maca u konkretnom slučaju:)))

Objavio/la babba prije 9 godina #

@sion: Hahaha, da, ko zna šta su oni mislili pod tim "demo". Može biti bilo šta, ali garant nije narod. :)

Objavio/la onajdosadnilik prije 9 godina #

Hej prvo demo, a tek onda izlazi master to je ustaljeni redosljed :D

Objavio/la crnarupa prije 9 godina #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: