Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

JEDINSTVENO ETNIČKO STABLO BOSANACA

post objavio/la pilavhusein prije 8 godina 5 mjeseci na blogu O etnogenezi Bošnjana - Bošnjaka

Komentari na post

 

Ovdje bi ja umjesto Avara, stavio Germane (prvenstveno istočne Gote), koji imaju puno veći utjecaj u etnogenezi Bošnjaka nego Avari.

Objavio/la Alarik prije 8 godina #

Avarsko pleme Kutriguri su imali DRŽAVU na ovim našim prostorima koja je postojala 200 godina i tu su naši preci Bošnjani naučili kako se vodi i organizuje ista. Usput su pokupili nešto i genetskog materijala.

Objavio/la Gost_4839 prije 8 godina #

Bivši državni sekretar SAD Henri Kisindžer poručio je da BiH kao veštačku tvorevinu treba podeliti na tri nezavisne države. “Bosna i Hercegovina je veštačka tvorevina u kojoj su tri naroda primorana da žive i zbog toga je treba podeliti!” On kaže da treba stvoriti muslimansku državu, a ostalima dopustiti da osnuju svoje nezavisne države ili da se priključe Srbiji i Hrvatskoj. Samo na taj način konačno bi se rešilo nacionalno pitanje svih naroda koji žive na ovim prostorima, dodaje Kisindžer.”Ne postoji bosanski jezik. Ne postoji bosanska kultura. Bosna je administrativna jedinica koja se sastoji od Srba, Hrvata i Bošnjaka, veštački stvorena u bivšoj Jugoslaviji koju su zapadne sile glupo priznale kao državu” - poručuje Kisindžer.

Objavio/la Gost_5530 prije 6 godina 7 mjeseci #

Nije cudo sto porucuje g. Kisindzer jer on zna ono sto je procitao o istoriji Bosne iz knjiga koje su pisali naucnici iz Srbije i Hrvatske. A istina je da su 1864 godine i Srbija i Hrvatska osnovali i registrovali u Sarajevu Drustvo za sirenje srpskog imena od. Drustvo za sirenje Hrvatskog imena, jer to tada ( 1864) u bosni ne postoje ni Srbi ni Hrvati kao narod!!!!!
Ovo je istoriska istina i protiv te istine ne vrijedi nikakva politicka prica pa cak ni zlocinacki ratovi.
Bosna je u zadnjem ratu imala za protivnika TRI drzave: Srbija, Crnagora i Hrvatska i oni nisu uspjeli u planu da je uniste. Jesu je osakatili ali je nisu unistili i kad to nisu uradili sad e Bogami nece nikad vise. A evo i zasto:
Sad imamo svoju pamet i znamo se braniti isto onako kao sto su se vjekovima branili nasi preci Bosnjani od. Bosnjaci.

Objavio/la pilavhusein prije 6 godina 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: